навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Lenovo стартира готови за Linux ThinkPad и ThinkStation компютри, предварително инсталирани с Ubuntu

2020-09-24 0

Lenovo стартира готови за Linux ThinkPad и ThinkStation компютри, предварително инсталирани с Ubuntu

Lenovo съобщи глобално разширяване на своето Linux портфолио. Компанията обогатява програмата си за сертифициране, обявена през юни, като включва компютри с предварително инсталирана операционна система Ubuntu® LTS на Canonical. Гамата от близо 30 устройства, снабдени с Ubuntu , която досега беше  достъпна само за компании чрез персонализирана оферта, вече ще може да бъде закупувана чрез Lenovo.com. Сред продуктите са 13 ThinkStation™ и ThinkPad™ P Series с допълнителен 14 ThinkPad T, X, X1 и L серии лаптопи, всеки от които с 20.04 LTS версия на Ubuntu , с изключение на L серията, която ще е с версията 18.04.

"Визията на Lenovo за предлагане на по-интелигентни технологии за всички наистина означава, че е "за всички". Обявяването за сертифициране на устройствата ни, което направихме през юни беше стъпка в правилната посока, за да дадем възможност на потребителите сами да инсталират Linux . Целта ни е да елиминираме сложността и да предоставим на Linux общността първокласното преживяване, с което клиентите ни ни познават. Ето защо предприехме тази следваща стъпка, за да предложим устройства с Linux , готови за използване," сподели Игор Бергман, вицепрезидент на PCSD Software & Cloud в Lenovo .

 С това разширение гарантираме по-широк достъп до приложения с отворен код, библиотеки, както и инструменти за подобряване на производителността на разработчиците. Така предлагаме не само безпроблемно изживяване за тези, които преди са се изправяли пред често отнемащия време процес на зареждане на Linux на устройствата Lenovo , но и предоставяме по-голям набор от устройства, сред които програмисти, разработчици на софтуер, AI професионалисти и други Linux потребители, да избират.

"Разширяването на Lenovo със сертифицирани с Ubuntu устройства показва голяма отдаденост към Linux общността. Тъй като специалисти и разработчици на данни все повече се нуждаят от Linux в работата си, тази колаборация дава възможност на компаниите да снабдят служителите си, гарантирайки им стабилност, добавена защита и опростено IT управление", сподели Дийн Хенрихсмайер, вицепрезидент на Engineering в Canonical. 

Предварително заредената OEM версия на Ubuntu елиминира сложността за потребителите на Linux и им предлага помощ в мрежата и по телефона за проблеми, свързани с Linux .

 
за 63%  против 37%  51 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума