навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"ОББ Асет Мениджмънт" и "KBC Асет Мениджмънт Н.В.", Белгия се сливат

2020-08-03 0

"KBC Асет Мениджмънт Н.В.", Белгия и "ОББ Асет Мениджмънт", и двете част от белгийската финансова група КВС, обявиха, че се сливат. В България компанията ще бъде представлявана от регистрирания тук клон, опериращ под наименованието "ОББ Асет Мениджмънт". 

Правното сливане е следващата стъпка към консолидирането на бизнеса на белгийската група KBC в България. След като през 2020 г. "KBC Асет Мениджмънт Н.В.", Белгия стана едноличен собственик на капитала на  "ОББ Асет Мениджмънт" АД, интеграцията цели да постигне подобряване на качеството и ефективността чрез по-нататъшното разширяване обхвата на дейностите по управление на активи в България. 

В резултат от правното сливане няма да има промени, засягащи инвеститорите. Компанията ще продължи да предлага същите продукти и да управлява същите фондове, като същевременно подобрява тяхната ефективност и позициониране. Ценното предложение за инвеститорите се състои от смесени фондове, такива включващи множество активи и специализирани местни фондове, ExpertEase фондовете на КВС, които се вписват в зоната на комфорт на клиентите и фондове, чиито дялове комбинират инвестиционен и застрахователен компонент (SIVEK Global funds). Компанията ще продължи да работи през мрежата за дистрибуция на "Обединена българска банка". 

"Ние в KBC Асет Мениджмънт, в качеството си на пазарен лидер винаги се стремим да предлагаме на нашите инвеститори изключително ниво на обслужване и решения. Правното вливане на ОББ Асет Мениджмънт в KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия, ще ни позволи да увеличим още повече добавената стойност, която предлагаме на инвеститорите си чрез нашия международен експертен опит, както и да укрепим лидерската си позиция в България.", каза Йохан Лема, Главен изпълнителен директор на "КВС Асет Мениджмънт Груп".   

Всякаква актуална информация, относима към инвеститорите, ще бъде публикувана на корпоративния уебсайт в създаден за тази цел раздел. 

за 54%  против 46%  327 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума