навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Жил Видал се присъединява към Groupe Renault

2020-07-30 0

Жил Видал се присъединява към Groupe Renault

Groupe Renault обявява присъединяването на Жил Видал към дизайн отдела на компанията от ноември 2020. Той ще докладва на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Groupe Renault.

Лоранс ван ден Акер заяви: "Щастливи сме да приветстваме Жил Видал в нашия екип. Жил има задълбочени познания в създаването на силни и атрактивни дизайнерски брандове. Широко признатият му опит, чувството му за иновации и страстта към дизайна ще бъдат големи предимства за Groupe Renault. Жил е вдъхновение за мнозина и с нетърпение очаквам да работя с него и да посрещнем заедно предизвикателствата на бъдещата мобилност."

Жил Видал, 48, е дизайн директор на марката Peugeot от 2010 г. Под негово ръководство марката обновява стилистичната си идентичност, с превъзходно позициониране, въплътено в автомобили като 3008 и 508. В рамките на PSA Group, той също отговаря за разработките в областта на потребителското изживяване (UX) и потребителския интерфейс (UI), както и за създаването на агенцията Peugeot Design Lab.

Жил Видал е прекарал цялата си кариера в PSA Group. Започва през 1996 г. в Citroën, занимавайки се с екстериорен и интериорен дизайн, преди да стане мениджър на Citroën C4 и C4 Picasso. В последствие му е поверено производството на концептуални автомобили Citroën и отговорността за усъвършенствания дизайн, преди да се присъедини към марката Peugeot през 2009 година.

Жил Видал е възпитаник на Art Center College of Design във Веве, Швейцария.

за 49%  против 51%  159 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума