навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Китай забрани анонимните коментари в интернет

Източник: Vesti.bg 28.08.2017 0 - A +

Китай забрани анонимните коментари в интернет Снимка: Vesti.bg

Една от причините за популярността на интернет е възможността да се коментират най-различни теми анонимно. Макар тази анонимност винаги да е била привидна, в Китай тя ще стане част от миналото. Китайският интернет регулатор забрани анонимното публикуване на коментари в интернет, съобщава онлайн изданието Quartz.

Китайската администрация на киберпространството въвежда изискване за регистрация с реални имена. Досега подобно правило важеше за услуги като WeChat, Weibo, регистрация на телефонен номер и др. Сега то влиза в сила за всички сайтове и форуми.

Потребителите, които не са предоставили истинските си имена, ще бъдат частично блокирани. Те ще могат да четат другите публикации, но няма да могат да коментират.

Освен това администрацията задължава онлайн платформите да извършват щателни проверки, ако имат подозрения, че даден потребител използва фалшиви имена. Сайтовете ще трябва да пазят информацията, за да може тя да бъде прегледана и от представители на властите.

По-рано тази година Китай забрани VPN и прокси сървъри и въведе специален режим на регистрация за всеки, който иска да ги използва. Страната продължава да затяга контрола над локалния интернет и има все по-строги правила за новините и коментарите, които могат да се публикуват. Разпространението на слухове в мрежата също се наказва, както и обидите или злепоставянето на хора или имиджа на страната.

за 52%  против 48%  276 гласували


rss
Посети форума