навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

В сила влезе по-голямата публичност на сделки с държавни активи

Източник: mediapool.bg 09.08.2017 0 - A +

В сила влезе по-голямата публичност на сделки с държавни активи Снимка: mediapool.bg

Влязоха в сила промените в правилника за управление на държавните търговски дружества, предвиждащи повече прозрачност при сделките с техни активи и ограничаване на възможностите за нарушения при тези продажби, съобщиха във вторник от Министерството на икономиката.

Вече както едноличните търговски дружества с държавно участие в капитала, така и дъщерните им фирми ще са длъжни да оповестяват всички търгове или конкурси за техни активи.

До момента задължение за публикуване на обявите в един централен ежедневник имаха само компаниите, които са на пряко подчинение на съответните министерства. Вече такова ще имат и дъщерните им компании, като обявите ще трябва да се публикуват и на интернет страницата на Министерството на икономиката.

По този начин се създава единен източник, от който потенциалните купувачи могат да черпят информация за предстоящи разпоредителни сделки с активи от едноличните търговски дружества с държавно участие в капитала и дружествата, които те контролират, посочват от ведомството.

за 52%  против 48%  86 гласували


rss
Посети форума