навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Разследване на NOVA: Свързан ли е прокурор с група за рекет?

Източник: NovaNews.bg 12.05.2017 0 - A +

Разследване на NOVA: Свързан ли е прокурор с група за рекет? Снимка: NovaNews.bg

Наскоро спецпрокуратурата съобщи за операция в Плевен по задържането на Камен Балбузанов - Куката, Иво Бокса и още няколко звезди от подземния свят заради мутренски безчинства в стил 90-те.

Връщаме се назад във времето. Пролетта на 2016 г. Покрайнините на Плевен. Сребрист скъп автомобил минава през бариерата на местно предприятие. От колата слизат четирима. Трима от тях са Камен Балбузанов - Куката, Иво Бокса и прокурорът от плевенската окръжна прокуратура Димитър Захариев. Кадрите са от охранителни камери. Дават ги зрители, пожелали анонимност. Сигнализират, че повече от година тримата мъже обикаляли предприятия и фирми в района на Плевен и налагали охраната си над тях. На такъв оглед с цел охрана Куката, Бокса и Захариев са дошли и тук, пише в анонимния сигнал до NOVA.

Освен кадрите от охранителните камери екипът на телевизията събира още факти и следи за връзка между плевенския прокурор, групата около Куката и налагане на рекет с принудителна охрана в града – престъпление, за което спецпрокурорите и антимафиотите твърдят, че имат доказателства и десетки свидетели.

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по случая с плевенския магистрат Димитър Захариев и връзките му с обвинените за рекет.

От прокуратурата поискаха кадрите с него и криминално проявените от Плевен.

за 50%  против 50%  272 гласували


rss
Посети форума