навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Белгиец спечели 23,5 млн. евро от лотария

Източник: NovaNews.bg 15.02.2017 0 - A +

Белгиец спечели 23,5 млн. евро от лотария Снимка: NovaNews.bg

Гражданин на Белгия спечели вчера 23,5 млн. евро в европейската лотария "Евромилиони" (EuroMillions), съобщи на медиите представител на ръководството, цитиран от РИА Новости и БГНЕС.

Благодарение на EuroMillions, всяка година милионери стават по няколко белгийци. През октомври 2016 г. работник от службите за чистота в Брюксел уцели джакпота от 168 млн. евро, което стана най-голямата сума, печелена от лотарията в кралството.

Първият тираж на EuroMillions беше на 13 февруари 2004 г. във Франция, Испания и Великобритания. През октомври същата година се присъединиха Люксембург, Белгия, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия. Печелившите са облагани с данък само в Швейцария. Цената на билета е 2,5 евро. В лотарията участват около 200 млн. души.

По данни на комисията регулатор на развлекателната индустрия само през 2013 г. белгийците са похарчили 964 млн. евро за хазарт. Ако към тях се прибавят и 570 млн. евро, хвърлени в националната лотария, общата стойност на похарченото през годината в Белгия в игри на късмета е 1,5 млрд. евро.

за 46%  против 54%  181 гласували