навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Бивши БДЖ-шефове бяха осъдени за щети от 1.5 млн. лв.

Източник: Mediapool.bg 15.02.2017 0 - A +

Бивши БДЖ-шефове бяха осъдени за щети от 1.5 млн. лв. Снимка: Mediapool.bg

Софийският градски съд осъди в понеделник бившите директори на БДЖ Олег Петков и Христо Монов заради нанесени от тях щети на държавното дружество, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Петков е получил присъда от 4 г. лишаване от свобода и няма да има право в продължение на пет години да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество.
Той е осъден за това, че като шеф на железницата в периода 4 октомври 2006 г. до 11 февруари 2008 г. е нанесъл щети за 1 361 062 лв. с поемане на транспортните разходи за доставка на вагони по два договора за обществена поръчка. Това е било в нарушение на условията по обявената обществена поръчка.

Хирсто Монов, който наследи Петков, също бе присъединен към обвинението, според което от неговите действия по същия казус са настъпили вреди за 201 111 лв. Присъдете на Монов е условна присъда от 3 г. с петгодишен изпитателен срок. Той също бе лишен от право 4 години  да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество.

за 54%  против 46%  118 гласували


rss
Посети форума