навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Природозащитници поискаха вето на Закона за концесиите от президента

Източник: Mediapool.bg 31.01.2017 0 - A +

Природозащитници поискаха вето на Закона за концесиите от президента Снимка: Mediapool.bg

Над 100 души се събраха в понеделник пред президентството на протест срещу приетия в последния момент от парламента Закон за концесиите, който според защитниците дава на концесионерите неограничени права. Природозащитниците поискаха от президента Румен Радев да наложи вето на промените, когато се завърне от Брюксел.

Освен това те ще атакуват решения на регионалната структура на екоминистерството в Бургас, които одобряват проект две ваканционни селища на Иракли с двуетажни бунгала на мястото на бившия пионерски лагер, обяви Андрей Ковачев от сдружение за дива природа "Балкани".

Демонстрацията продължи с шествие до Министерството на околната среда и водите, което премина при солидна охрана от полицията, надвишаваща по брой протестиращите. Движението по бул. „Мария Лиуза“ бе частично блокирано за около половин час, след което хората се разотидоха без никакво напрежение.

Законът за концесиите бе приет с гласовете на 70 от 76-има присъстващи депутати непосредствено преди разпускането на 43-ото Народно събрание. Природозащитниците предупреждават, че той е в нарушение на обществения интерес заради новите процедури за възлагане на концесии, финансирането на дейностите и контрола върху тях.

С него „концесията в Национален парк "Пирин" и други могат да станат вечни. Концесионерът получава неограничени права и върху съседни територии, а държавата не може да контролира укриването на приходи. ГЕРБ направи подарък на олигархията в последната седмица“, пишат организаторите на протеста във Фейсбук.

за 47%  против 53%  261 гласували


rss
Посети форума