навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Антимафиоти от ГДБОП задържаха киберпедофил

Източник: DarikNews.bg 31.07.2012 0 - A +

При операция на антимафиоти в сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП е задържан криминално проявен и осъждан 34-годишен мъж от София, който примамвал малолетни момичета в интернет, съобщи пресцентърът на МВР.

За да примамва момичетата, той е създавал фалшиви профили в социалната мрежа Facebook, където се представял за 17-годишен. Впоследствие комуникацията с виртуалните приятелки се прехвърляла в Skype.

„Мъжът е използвал наивността на децата и естественото за възрастта им любопитството, за да ги склонява и приобщава към своите перверзни желания. Той вършел това с ясното съзнание, че някои от жертвите му са на възрастта на 10-годишната му дъщеря”, посочват от министерството.

От МВР определят задържания като умел психолог и манипулатор. В хода на оперативната работа е изяснено, че педофилът е реализирал и реални блудствени и сексуални актове с някои от момичетата. Вече са идентифицирани някои от жертвите му, добавят от полицията.

На иззетият компютър на 34-годишния софиянец са открити материали, съдържащи сексуално насилие над деца, които той споделял чрез Skype. Задържаният е направил самопризнания. Той е задържан за 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до шест години.

за 51%  против 49%  257 гласували


rss
Посети форума