навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Николай Кокинов остава градски прокурор на София

Източник: DarikNews.bg 15.12.2011 1 - A +

Николай Кокинов беше избран за втори мандат на поста градски прокурор на София. Той беше предпочетен с мнозинство от членовете на ВСС. За него бяха 15 от общо 24-те гласа. Останалите кандидати за поста бяха софийският районния прокурор Александър Налбантов и следователят Бойко Атанасов.

Най-силно за кандидатурата на Кокинов се застъпи главният прокурор Борис Велчев като каза, че първият мандат на градския обвинител е бил успешен.

Според другия кандидат за поста Александър Налбантов проблемите на най-голямата прокуратура в страната са свързани с излишната публичност и големият брой оправдателни присъди: „Смятам, че делата се доказват в съдебна зала, а не пред медиите. Вярно е, че медиите трябва да бъдат информирани, но трябва да има някакъв баланс. Като казваме за конкретни решения - да, но какви са мотивите за решенията, трябва да ги излагаме пред съдебна зала".

Кокинов наблегна на тезата си, че на градската прокуратура е нужна еволюция, а не революция. Той посочи, че предстоят леки промени в структурата на ръководеното от него обвинение поради зачестилия брой данъчни престъпления.

„Някои нови неща ще бъдат направени като реорганизация в структурата, съвсем леки са, бих казал козметични, във връзка с динамиката на престъпността. През последните пет години оправдателните присъди намаляват всяка година. В момента са свалени, ако не ме лъже паметта, председателят на градският съд твърдеше за 13%. Когато започнах мандата си те бяха около 50%, нека да не се лъжем", добави Николай Кокинов.

за 48%  против 52%  876 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума