навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Съдът оправда Илиян Тодоров за убийството пред „Соло”

Източник: DarikNews.bg 09.12.2011 1 - A +

Софийският градски съд оправда Илиян Тодоров за убийството на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров, които бяха намушкани смъртоносно пред столичната дискотека „Соло” през 2009 г.

Според съдебния състав Въжаров и Александров не са убити с ножа, който е приложен като доказателство по делото. Съдебният състав приема, че не може да постанови осъдителна присъда на базата на събраните косвени доказателства. Веригата от тях се разкъсва, според съда, именно от факта, че на видеозаписа от нощта на побоя преди около две години, не се вижда кой конкретно нанася смъртоносните удари, съобщи БТА.

Според заключението на съда Илиян Тодоров е облечен с бели дрехи, а на видеозаписа се вижда как човек с тъмни дрехи замахва по време на случилото се сбиване.

Съдебният състав критикува прокуратурата за това, че по-сериозно е трябвало да разследва и за това, че са допуснати груби процесуални нарушения. На последното заседание, проведено на 7 декември, наблюдаващият прокурор по делото Любка Кръстева не поиска максималното наказание „доживотен затвор без право на замяна” за Тодоров. Тя поиска съдът да му наложи второто по тежест наказаниe, предвидено в закона - „доживотен затвор”.

Присъда по делото „Соло” се очакваше и на 1 юли т.г., след като бяха произнесени пледоариите по делото. Председателят на съдебния състав съдия Румяна Ченалова обаче отложи произнасянето тогава. Тогава тя се оправда, че събраните до момента доказателства не стигат до еднозначни отговори. Така по делото бяха назначени нови експертизи и бяха разпитани още свидетели.

На 18 април 2009 г. след спречкване между две компании пред дискотеката 25-годишният Илиян Тодоров от Перник уби 21-годишния Кирил Въжаров - вратар на националния отбор по хокей, и 24-годишния Васил Александров. Тогава беше ранен и приятелят им Кирил Димитров, който е от тяхната компания. Той бе в тежко състояние след фаталната нощ, но лекарите го спасиха и сега е основен свидетел на обвинението. Според защитата, убийството не е по хулигански подбуди, а при самозащита.

за 49%  против 51%  681 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума