(Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.)
01 |
Лабораторни изследвания, измервания, анализи и експертизи |
|
|
|
|
01.01 |
Общоупотребими предмети |
|
|
и продукти |
|
01.01.001 |
Външен вид, цвят и мирис |
2,20 |
01.01.002 |
рН |
6,00 |
01.01.003 |
Вода и летливи вещества или |
|
|
сухо в-во |
10,00 |
01.01.004 |
Емулсионна стабилност |
2,50 |
01.01.005 |
Термостабилност |
2,50 |
01.01.006 |
Тип на емулсията |
2,20 |
01.01.007 |
Свободни алкалии |
12,00 |
01.01.008 |
Свободни мастни киселини (в крем |
|
|
за бръснене) |
15,00 |
01.01.009 |
Абразиви в пасти за зъби (калциев |
|
|
карбонат) |
11,00 |
01.01.010 |
Абразиви в пасти за зъби (нераз- |
|
|
творими в етанол) |
14,00 |
01.01.011 |
Натриев бикарбонат (пасти за зъби) |
11,00 |
01.01.012 |
Цинков цитрат (пасти за зъби) |
30,00 |
01.01.013 |
Калциев или алуминиев лактат |
|
|
(пасти за зъби) |
22,00 |
01.01.014 |
Перокисно число |
25,00 |
01.01.015 |
Общо съдържание на ПАВ |
15,00 |
01.01.016 |
а-ПАВ |
17,00 |
01.01.017 |
к-ПАВ |
25,00 |
01.01.018 |
Консерванти |
54,00 |
01.01.019 |
Формалдехид |
28,00 |
01.01.020 |
Мастни киселини (за сапуни) |
35,00 |
01.01.021 |
Тиогликолова киселина |
12,00 |
01.01.022 |
Водороден прекис |
10,00 |
01.01.023 |
Амоняк в бои за коси |
23,00 |
01.01.024 |
Окислителни багрила в бои за коса |
65,00 |
01.01.025 |
УВ-филтри (цена на един филтър) |
25,00 |
01.01.026 |
Флуор с ГХ (в пасти за зъби) |
30,00 |
01.01.027 |
Метилов алкохол с ГЗ |
25,00 |
01.01.028 |
Фосфати (перилни препарати) |
18,00 |
01.01.029 |
Карбонати (перилни препарати) |
9,00 |
01.01.030 |
Силикати (перилни препарати) |
18,00 |
01.01.031 |
Активен кислород (перилни |
|
|
препарати) |
18,00 |
01.01.032 |
Пенообразуваща способност |
10,00 |
01.01.033 |
Миещ ефект на препарати за |
|
|
измиване на съдове |
25,00 |
01.01.034 |
Натриев хлорид (шампоани, сапуни) |
16,00 |
01.01.035 |
Неосапунени и неосапуняеми в-ва |
|
|
(сапуни) |
40,00 |
01.01.036 |
Температура на прокапване (чер- |
|
|
вила, гримове) |
10,00 |
01.01.037 |
Киселинно число (червила) |
20,00 |
01.01.038 |
Относително тегло (лосиони, |
|
|
парфюми) |
5,00 |
01.01.039 |
Коефициент на пречупване |
|
|
(лосиони, парфюми) |
4,00 |
01.01.040 |
Определяне на пепелно съдържание |
|
|
(къна и басма) |
10,00 |
01.01.041 |
Време за изсъхване на лак за нокти |
5,00 |
01.01.042 |
Идентичност за витамини - А |
10,00 |
01.01.043 |
Идентичност за витамини - вит. Е |
10,00 |
01.01.044 |
Идентичност за витамини - вит. С |
10,00 |
01.01.045 |
Идентичност за растителни |
|
|
екстракти |
10,00 |
01.01.046 |
Пантенол и аминокиселини |
10,00 |
01.01.047 |
Степен на компактност (компактни |
|
|
пудри) |
6,16 |
01.01.048 |
Определяне на цинков и магнезиев |
|
|
стеарат (в пудри) |
33,54 |
01.01.049 |
Определяне на етиолов алкохол с |
|
|
газова хроматография |
30,25 |
01.01.050 |
Температура на втвърдяване на |
|
|
мастни киселини в сапуни |
15,97 |
01.01.051 |
Ситов остатък в пудри |
21,37 |
01.01.052 |
Съдържание на содопродукти, |
|
|
изчислено като Na2O в сапуни |
40,66 |
01.01.053 |
Определяне на ароматни вещества |
|
|
в парфюми - тегловен метод |
38,29 |
01.01.054 |
Определяне на прозрачност на |
|
|
парфюми |
6,58 |
01.01.055 |
Устойчивост на аромата в парфюми |
6,58 |
01.01.056 |
Определяне на обща алкалност |
16,10 |
01.01.057 |
Определяне на карбонилно число |
30,20 |
01.01.058 |
Определяне на глицерин |
30,82 |
|
|
|
01.02 |
Хигиена на водите |
|
01.02.001 |
Определяне на остра токсичност |
|
|
върху Daphnia m. на една проба |
|
|
вода (при инцидентно замърсяване) |
111,65 |
01.02.002 |
Определяне на остра токсичност |
|
|
върху риби на една проба вода (при |
|
|
инцидентно замърсяване) |
187,40 |
01.02.003 |
Определяне на остра токсичност на |
|
|
химично вещество върху Daphnia m. |
|
|
(48 h EC 50) |
374,80 |
01.02.004 |
Определяне на остра токсичност на |
|
|
химично вещество върху риби |
|
|
(96 h LC 50) |
746,70 |
|
|
|
01.03 |
Въздух |
|
01.03.001 |
Определяне на амоняк в атмосферен |
|
|
въздух |
6,80 |
01.03.002 |
Определяне на серен диоксид в |
|
|
атмосферен въздух |
11,20 |
01.03.003 |
Пробовземане на арсен в атмосферен |
|
|
въздух |
3,70 |
01.03.004 |
Определяне на общ прах в атмосфе- |
|
|
рен въздух |
3,70 |
01.03.005 |
Определяне на сероводород в ат- |
|
|
мосферен въздух |
7,50 |
01.03.006 |
Определяне на азотен диоксид в |
|
|
атмосферен въздух |
9,30 |
01.03.007 |
Пробовземане на олово и кадмий |
|
|
в атмосферен въздух |
3,70 |
01.03.008 |
Определяне фини прахови частици |
|
|
РМ10 и РМ2.5 в атмосферен въздух |
28,60 |
01.03.009 |
Определяне на фенол в атмосферен |
|
|
въздух |
4,90 |
|
|
|
01.04 |
Полимерни строителни материали |
|
01.04.001 |
Стирол |
64,00 |
01.04.002 |
Малеинов анхидрид |
60,00 |
01.04.003 |
Фталати |
61,00 |
01.04.004 |
Епихлорхидрин |
50,00 |
01.04.005 |
Винилацетат |
59,00 |
01.04.006 |
Толуол |
53,00 |
01.04.007 |
Фенол |
43,00 |
01.04.008 |
Дифенилолпропан |
60,00 |
01.04.009 |
Формалдехид |
59,00 |
01.04.010 |
Епихлорхидрин, толуол, о-, m-, |
|
|
р-ксилол ГХ метод |
94,00 |
|
|
|
01.05 |
Води |
|
01.05.001 |
Алкалитет |
5,00 |
01.05.002 |
Алуминий - ISO |
21,00 |
01.05.003 |
Алуминий - test |
12,00 |
01.05.004 |
Амоняк |
10,00 |
01.05.005 |
а-СПАВ |
17,00 |
01.05.006 |
Бензол |
61,00 |
01.05.007 |
Бор - ISO |
21,00 |
01.05.008 |
БПК5 |
40,00 |
01.05.009 |
Винилхлорид |
51,00 |
01.05.010 |
Вкус |
5,00 |
01.05.011 |
Електропроводимост |
3,00 |
01.05.012 |
Епихлорхидрин |
51,00 |
01.05.013 |
Калций |
5,00 |
01.05.014 |
Магнезий |
2,00 |
01.05.015 |
Мазнини |
31,00 |
01.05.016 |
Мирис |
5,00 |
01.05.017 |
Мътност |
4,00 |
01.05.018 |
Нефтопродукти |
45,00 |
01.05.019 |
Нитрати |
20,00 |
01.05.020 |
Нитрити |
10,00 |
01.05.021 |
Общ азот (Келдал) |
37,00 |
01.05.022 |
Общ фосфор |
36,00 |
01.05.023 |
Обща твърдост |
7,00 |
01.05.024 |
Окисляемост бихроматна) |
32,00 |
01.05.025 |
Окисляемост (перманганатна) |
8,00 |
01.05.026 |
Остатъчен хлор |
7,00 |
01.05.027 |
Пестициди (ФОП) |
79,00 |
01.05.028 |
Пестициди (ХОП) |
81,00 |
01.05.029 |
ПЦАВ (PAH,s) |
98,00 |
01.05.030 |
Разтворен кислород |
7,00 |
01.05.031 |
Разтворени вещества |
16,00 |
01.05.032 |
рН |
3,00 |
01.05.033 |
Силиций |
12,00 |
01.05.034 |
Сулфати |
11,00 |
01.05.035 |
Сулфиди |
13,00 |
01.05.036 |
Суспендирани вещества |
16,00 |
01.05.037 |
Температура |
1,00 |
01.05.038 |
Триазини |
78,00 |
01.05.039 |
Трихалометани |
62,00 |
01.05.040 |
Феноли |
28,00 |
01.05.041 |
Феноли + амини |
69,00 |
01.05.042 |
Флуориди (без дестилация) |
19,00 |
01.05.043 |
Фосфати |
12,00 |
01.05.044 |
Хлориди |
6,00 |
01.05.045 |
Хром-6 |
12,00 |
01.05.046 |
Цвят |
2,00 |
01.05.047 |
Цианиди - с дестилация/ |
|
|
без дестилация |
26 |
01.05.048 |
Цианиди без дестилация |
12 |
01.05.049 |
Флуор (с дестилация) |
39,00 |
|
|
|
01.06 |
Прах |
|
01.06.001 |
Взимане на проба от въздуха на |
|
|
работната среда и определяне кон- |
|
|
центрацията на инхалабилен прах |
51,53 |
01.06.002 |
Взимане на проба от въздуха на |
|
|
работната среда и определяне кон- |
|
|
центрацията на респирабилен прах |
51,53 |
01.06.003 |
Взимане на проба от въздуха на |
|
|
работната среда и определяне кон- |
|
|
центрацията на инхалабилен и рес- |
|
|
пирабилен прах |
58,88 |
01.06.004 |
Определяне на СКСД с VIS - спек- |
|
|
трофотометрия в проба от филтър |
|
|
(без пробовземане) |
59,56 |
01.06.005 |
Определяне на СКСД с VIS - спек- |
|
|
трофотометрия в проба от насипен |
|
|
прах |
69,14 |
01.06.006 |
Определяне на СКСД с VIS - спек- |
|
|
трофотометрия в проба от скален |
|
|
образец |
73,26 |
01.06.007 |
Определяне на общ силициев диоксид |
|
|
с VIS - спектрофотометрия в проби |
|
|
от скални образци и прахообразни |
|
|
материали |
63,32 |
01.06.008 |
Определяне на общ силициев диоксид |
|
|
с VIS - спектрофотометрия в проба |
|
|
от насипен прах и изкуствени ми- |
|
|
нерални влакна |
59,22 |
01.06.009 |
Определяне на СКСД с IR - спек- |
|
|
трофотометрия в проба от въздуха |
|
|
на филтър без предварителна кисе- |
|
|
линна обработка (без пробовземане) |
26,66 |
01.06.010 |
Определяне на СКСД с IR - спек- |
|
|
трофотометрия в проба от въздуха |
|
|
на филтър с предварителна киселинна |
|
|
обработка (без пробовземане) |
59,56 |
01.06.011 |
Определяне на аморфен свободен |
|
|
силициев диоксид с IR - спектрофо- |
|
|
тометрия в проба от въздуха на фил- |
|
|
тър (без пробовземане) |
26,66 |
01.06.012 |
Определяне на маслени аерозоли в |
|
|
проба от въздуха на филтър с екст- |
|
|
ракция и измерване на масата |
20,80 |
01.06.013 |
Взимане на проба влакнест прах от |
|
|
въздуха на работната среда за опре- |
|
|
деляне на бройната концентрация |
58,42 |
01.06.014 |
Взимане на проби от азбестсъдържа- |
|
|
щи материали (замазки, стени и др.) |
8,51 |
01.06.015 |
Количествено определяне на азбеста |
|
|
в материали с IR - спектрофото- |
|
|
метрия |
35,28 |
01.06.016 |
Качествено и количествено опреде- |
|
|
ляне на азбест в материали с IR - |
|
|
спектрофотометрия |
37,42 |
01.06.017 |
Определяне вида на азбеста в мате- |
|
|
риали по БДС 16910-88 |
111,30 |
01.06.018 |
Определяне на бройната концентра- |
|
|
ция на азбестови влакна чрез фазо- |
|
|
во-контрастна светлинна микроско- |
|
|
пия (без пробовземане) |
47,45 |
01.06.019 |
Определяне на бройната концентра- |
|
|
ция на изкуствени минерални влак- |
|
|
на чрез фазово-контрастна светлин- |
|
|
на микроскопия (без пробовземане) |
47,45 |
01.06.020 |
Дисперсен анализ на проба от наси- |
|
|
пен прах (невлакнести прахове) |
67,33 |
01.06.021 |
Дисперсен анализ на прах от въздуха |
|
|
на невлакнести прахове |
47,45 |
01.06.022 |
Дисперсен анализ на насипен прах |
|
|
от изкуствени минерални влакна |
|
|
чрез фазово-контрастна светлинна |
|
|
микроскопия |
70,33 |
01.06.023 |
Дисперсен анализ на прах от изкуст- |
|
|
вени минерални влакна от въздуха |
|
|
чрез фазово-контрастна светлинна |
|
|
микроскопия |
59,36 |
01.06.024 |
Определяне на номиналния диаметър |
|
|
на изкуствени минерални влакна чрез |
|
|
фазово-контрастна микроскопия |
67,86 |
01.06.025 |
Протокол от анализ |
14,23 |
01.06.026 |
Експертно становище от лаборато- |
|
|
рен анализ |
33,47 |
01.06.027 |
Експертно становище по документи |
126,68 |
|
|
|
01.07 |
Химични фактори |
|
01.07.001 |
Определяне средносменна концент- |
|
|
рация на едно вещество във въздух на работно място с анализни индикатор- |
|
|
ни тръбички |
42,78 |
01.07.002 |
Определяне концентрация на едно |
|
|
вещество във въздух на работно място |
|
|
с анализна индикаторна тръбичка |
9,00 |
01.07.003 |
Пробовземане и газхроматографско |
|
|
определяне на средносменна концентрация на летливи въглеводороди от един хомоложен ред във въздух на |
|
|
работно място |
45,00 |
01.07.004 |
Пробовземане и газхроматографско |
|
|
определяне на средносменна концентрация на полициклични въглеводо- |
|
|
роди във въздух на работно място |
86,40 |
01.07.005 |
Пробовземане и определяне на сред- |
|
|
носменна концентрация на едно химично съединение във въздух на работно място по спектрометричен метод във видимата област на спектъра |
|
|
на светлината |
38,62 |
01.07.006 |
Определяне на концентрацията на |
|
|
едно химично съединение в една проба по спектрометричен метод във видимата област на спектъра на светли- |
|
|
ната - без пробовземане |
26,80 |
01.07.007 |
Пробовземане и определяне на сред- |
|
|
носменната концентрация на едно химично вещество във въздух на работно място по спектрометричен метод в ултравиолетовата област на спек- |
|
|
търа на светлината |
24,18 |
01.07.008 |
Пробовземане и определяне на сред- |
|
|
носменната концентрация на едно химично вещество във въздух на работно място по спектрометричен метод в инфрачервената област на спек- |
|
|
търа на светлината |
40,93 |
01.07.009 |
Пробовземане и атомно-абсорбционен |
|
|
спектрометричен анализ за определяне концентрацията на един вид метален аерозол във въздух на работно |
|
|
място |
40,60 |
01.07.010 |
Пробовземане и атомно-абсорбционен |
|
|
спектрометричен анализ за определяне концентрацията на арсенови аеро- |
|
|
золи във въздух на работно място |
44,20 |
01.07.011 |
Пробовземане и атомно-абсорбционен |
|
|
спектрометричен анализ за определяне концентрацията на селенови аеро- |
|
|
золи във въздух на работно място |
52,60 |
01.07.012 |
Пробовземане и капков анализ на |
|
|
проби за определяне на средносменна концентрация на едно химично съе- |
|
|
динение във въздух на работно място |
21,63 |
01.07.013 |
Пробовземане и анализ на една проба |
|
|
за определяне на химични вещества във въздух на работно място по метода на газовата хроматография с мас- |
|
|
селективен детектор |
63,54 |
01.07.014 |
Газхроматографско определяне на |
|
|
концентрация на полициклични въг- |
|
|
леводороди - без пробовземане |
54,49 |
01.07.015 |
Определяне на концентрация на |
|
|
едно химично вещества в проба по спектрометричен метод в ултравиолетовата област на спектъра на светли- |
|
|
ната - без пробовземане |
7,74 |
01.07.016 |
Определяне на концентрация на едно |
|
|
химично вещество в проба по спектрометричен метод в инфрачервената област на спектъра на светлината - |
|
|
без пробовземане |
22,01 |
01.07.017 |
Анализ на една проба за определяне |
|
|
на химични вещества по метода на газовата хроматография с масселек- |
|
|
тивен детектор - без пробовземане |
47,10 |
01.07.018 |
Газхроматографско определяне на |
|
|
концентрацията в една проба на летливи въглеводороди от един хомоло- |
|
|
жен ред - без пробовземане |
24,00 |
01.07.019 |
Газхроматографско определяне на |
|
|
концентрацията на повече от пет летливи въглеводороди от един хомоло- |
|
|
жен ред - без пробовземане |
30,00 |
01.07.020 |
Титриметричен анализ на активен |
|
|
хлор |
12,00 |
01.07.021 |
Определяне на пламна температура |
12,00 |
|
|
|
01.08 |
Оценки по хигиена на детско-юно- |
|
|
шеската възраст |
|
01.08.001 |
Психологическа оценка на професио- |
|
|
налната пригодност за работа в дет- |
|
|
ски заведения |
12,00 |
01.08.002 |
Диагностика на психичното развитие |
|
|
в кърмаческа и ранна детска възраст |
15,00 |
01.08.003 |
Диагностика и консултации по проб- |
|
|
леми на развитието и поведението на |
|
|
деца в предучилищна възраст |
12,00 |
01.08.004 |
Комплексна хигиенна оценка на учи- |
|
|
лището |
610,00 |
01.08.005 |
Оценка на заболеваемостта на децата |
|
|
от детски градини и ученици, обучаващи се в основни, начални училища, |
|
|
СОУ и гимназии |
252,00 |
01.08.006 |
Оценка на психично здраве на уче- |
|
|
ници от гимназиалния курс на обуче- |
|
|
ние (14 - 18 години) |
17,00 |
01.08.007 |
Консултации с педагогически съвет- |
|
|
ници от училища за работа с проблем- |
|
|
ни деца |
15,00 |
01.08.008 |
Оценка на фототипа и определяне |
|
|
на риска от възникване на кожен рак |
15,00 |
01.08.009 |
Оценка на мисловните процеси при |
|
|
учители и ученици с цел профилак- |
|
|
тика на стреса |
15,00 |
01.08.010 |
Определяне на училищната готовност |
|
|
на 6- и 7-годишни деца |
15,00 |
01.08.011 |
при група над 10 деца |
10,00 |
01.08.012 |
Оценка състоянието на висшата |
|
|
специализирана сетивност (зрително- |
|
|
вестибуларни взаимодействия) |
83,00 |
01.08.013 |
Оценка на физическата дееспособност |
|
|
на деца и подрастващи |
16,00 |
01.08.014 |
Оценка на физическото развитие на |
|
|
деца и подрастващи |
17,00 |
01.08.015 |
Подбор на ученици, кандидатстващи |
|
|
в професионални училища |
16,00 |
|
|
|
01.09 |
Микробиология на храненето |
|
01.09.001 |
Общ брой на мезофилните аеробни и |
|
|
факултативно анаеробни микроорга- |
|
|
низми (нестерилни продукти) |
19,00 |
01.09.002 |
Общ брой на мезофилните аеробни и |
|
|
факултативно анаеробни микроорга- |
|
|
низми (стерилни продукти) |
17,00 |
01.09.003 |
Термофилни аеробни и факултативно |
|
|
анаеробни микроорганизми |
19,00 |
01.09.004 |
Термофилни анаеробни микроорга- |
|
|
низми |
20,00 |
01.09.005 |
Мезофилни анаеробни микроорга- |
|
|
низми |
52,00 |
01.09.006 |
Колиформи и Escherichia coli без |
|
|
идентификация |
9,00 |
01.09.007 |
Колиформи и Escherichia coli с кратка |
|
|
идентификация |
19,00 |
01.09.008 |
Протеус |
15,00 |
01.09.009 |
Изследване на Salmonella |
27,00 |
01.09.010 |
Идентификация на Salmonella |
27,00 |
01.09.011 |
Pseudomonas |
15,00 |
01.09.012 |
Патогенни (коагулазоположителни) |
|
|
стафилококи (S.aureus) - доказване |
16,00 |
01.09.013 |
Патогенни (коагулазоположителни |
|
|
стафилококи (S.aureus) - с иденти- |
|
|
фикация |
29,00 |
01.09.014 |
Психротрофни микроорганизми |
19,00 |
01.09.015 |
Млечнокисели микроорганизми |
24,00 |
01.09.016 |
Протеолитични микроорганизми |
7,00 |
01.09.017 |
Липолитични микроорганизми |
7,00 |
01.09.018 |
Сулфитредуциращи клостридии |
8,00 |
01.09.019 |
Listeria monocytogenes |
42,00 |
01.09.020 |
Clostridium perfringens |
11,00 |
01.09.021 |
Bacillus cereus |
10,00 |
01.09.022 |
Дрожди |
8,00 |
01.09.023 |
Плесени |
8,00 |
|
|
|
01.10 |
Микробиология на околната среда |
|
|
и бита |
|
01.10.001 |
Питейни води /колиформи, Е.коли, |
|
|
ентерококи, Кл. перфрингенс, микроб- |
|
|
но число 22°С |
72,85 |
01.10.002 |
Минерални води /микробно число 37°С, |
|
|
микробно число 22°С, колиформи, Е.коли 43°С, ентерококи, сулфитреду- |
|
|
циращи клостридии, П. аеругиноза/ |
75,79 |
01.10.003 |
Козметични продукти /бактерии |
|
|
(общ брой), плесени и дрожди (общ |
|
|
брой, С. ауреус, П. аеругиноза, Е. коли, |
|
|
К. албиканс) |
87,04 |
01.10.004 |
Почви и утайки от ПСОВ /хетеротроф- |
|
|
ни сапрофитни бактерии (мезофилни), хетеротрофни сапрофитни бактерии, (психрофилни), спорообразуващи микроби, колиформи, Е. коли, ентерококи, сулфитредуциращи спорови анаероби (клостридии), амонифициращи микроорганизми, нитрифициращи бактерии, целулозоразграждащи микроорганизми, микроскопични гъби, патогенни чревни бактерии (р. Салмонела) |
119,33 |
01.10.005 |
Хранителни продукти (плесени и |
|
|
дрожди) |
26,34 |
|
|
|
01.11 |
Хистологични изследвания |
|
01.11.001 |
Хистологично изследване - 1 бл. |
|
|
с 2 пр. |
7,24 |
01.11.002 |
Хистохимично изследване - 1 бл. |
|
|
с 2 пр. |
12,00 |
01.11.003 |
Ензимохистохимично изследване - |
|
|
1 бл. с 4 пр. |
16,00 |
01.11.004 |
Електромикроскопско изследване - |
|
|
1 бл. с 12 среза |
23,00 |
|
|
|
01.12 |
Физически фактори |
|
01.12.001 |
Електрическо и магнитно поле, |
|
|
излъчвано от разпределителни |
|
|
устройства (открити и закрити - |
|
|
ОРУ и ЗРУ) |
5,36 |
01.12.002 |
Електрическо и магнитно поле, |
|
|
излъчвани от електропроводи с висо- |
|
|
ко напрежение |
2,30 |
01.12.003 |
Електрическо и магнитно поле, |
|
|
излъчвано от видеодисплеи и тер- |
|
|
минали |
2,50 |
01.12.004 |
Измерване на електромагнитно поле, |
|
|
излъчвано от базови станции за мобилна комуникация и други подобни |
|
|
съоръжения |
6,20 |
01.12.005 |
Измерване на електромагнитно поле |
|
|
при ТВЧ установки |
15,00 |
01.12.006 |
Измерване на електромагнитно поле |
|
|
във физиотерапии, козметични цент- |
|
|
рове и в болнични заведения |
20.00 |
01.12.007 |
Измерване и оценка на лазерни и дру- |
|
|
ги оптични лъчения - ултравиолетова, видима светлина и инфрачервено лъ- |
|
|
чение |
25,00 |
01.12.008 |
Еквивалентно ниво на шума (ниво |
|
|
на шум dBA), dBА |
9,00 |
01.12.009 |
Еквивалентно ниво на шума (ниво |
|
|
на шум dBA), dBА и честотен спек- |
|
|
тър в октавни ленти |
20,00 |
01.12.010 |
Ниво на ултразвук в терцоктавни |
|
|
честотни ленти |
20,00 |
01.12.011 |
Ниво на инфразвук |
20,00 |
01.12.012 |
Виброскорост (виброускорение) - |
|
|
интегрална оценка по една ос |
18,00 |
01.12.013 |
Виброскорост или виброускорение в |
|
|
октавни честотни ленти по една ос |
22,00 |
01.12.014 |
Измерване на конвекционен микро- |
|
|
климат по компоненти |
2,50 |
01.12.015 |
Измерване на конвекционно-радиа- |
|
|
ционен или само радиационен микро- |
|
|
климат |
2,80 |
01.12.016 |
Измерване на естествено осветление |
1,50 |
01.12.017 |
Измерване на изкуствено осветление |
2,00 |
|
|
|
01.13 |
Елементи по показатели |
|
01.13.001 |
Подготовка на една проба ХРАНА |
|
|
за определяне на токсични елементи чрез методите на ААС (мокро мине- |
|
|
рализиране) |
39,00 |
01.13.002 |
Определяне на един елемент в мине- |
|
|
рализирана проба храна чрез пламъ- |
|
|
кова ААС |
5,00 |
01.13.003 |
Определяне на ОЛОВО (кадмий) в |
|
|
минерализирана проба храна чрез |
|
|
електротермична ААС |
13,00 |
01.13.004 |
Определяне на АРСЕН в минерали- |
|
|
зирана проба храна чрез ААС с гене- |
|
|
риране на хидрид |
8,00 |
01.13.005 |
Определяне на КАЛЦИЙ (магнезий) |
|
|
в минерализат на храни чрез пламъ- |
|
|
кова ААС |
7,00 |
01.13.006 |
Определяне на един елемент в хра- |
|
|
нителни добавки и др. чрез екстрак- |
|
|
ционна пламъкова ААС |
13,00 |
01.13.007 |
Подготовка на НАПИТКИ за опре- |
|
|
деляне на токсични елементи чрез методите на ААС (мокро минерали- |
|
|
зиране) |
10,00 |
01.13.008 |
Сухо минерализиране на една проба |
|
|
ХРАНА за определяне на токсични |
|
|
елементи чрез ААС |
11,00 |
01.13.009 |
Определяне на миграция на ОЛОВО |
|
|
(кадмий) в моделна среда при контакт |
|
|
на материали с храни чрез ААС |
11,00 |
01.13.010 |
Определяне на ФОСФОР в храни |
49,00 |
01.13.011 |
Определяне на КАЛАЙ в храни |
58,00 |
01.13.012 |
Подготовка на ВОДА за определяне |
|
|
на токсични елементи чрез пламъко- |
|
|
ва ААС |
4,00 |
01.13.013 |
Определяне на един елемент във |
|
|
вода чрез пламъкова ААС |
5,00 |
01.13.014 |
Определяне на ОЛОВО (кадмий) в |
|
|
питейна вода чрез електротермична |
|
|
ААС |
9,00 |
01.13.015 |
Определяне на АРСЕН във вода чрез |
|
|
ААС с генериране на хидрид |
8,00 |
01.13.016 |
Определяне на СЕЛЕН в питейна |
|
|
вода чрез ААС с генериране на хидри |
15,00 |
01.13.017 |
Определяне на ЖИВАК в питейна |
|
|
вода чрез ААС с генериране на хидрид |
10,00 |
01.13.018 |
Определяне на КАЛЦИЙ (магнезий) |
|
|
във вода чрез пламъкова ААС |
7,00 |
01.13.019 |
Подготовка на ПОЧВИ за определяне |
|
|
на токсични елементи чрез ААС (мок- |
|
|
ро минерализиране) |
25,00 |
01.13.020 |
Определяне на един елемент в почва |
|
|
(седимент) чрез пламъкова ААС |
5,00 |
01.13.021 |
Определяне на АРСЕН в минерали- |
|
|
зирана проба почва чрез ААС с гене- |
|
|
риране на хидрид |
8,00 |
01.13.022 |
Мокро минерализиране на КОЗМЕ- |
|
|
ТИЧНИ ПРОДУКТИ (шампоани, лосиони, пудри и др.) за определяне на |
|
|
токсични елементи чрез ААС |
28,00 |
01.13.023 |
Мокро минерализиране на КОЗМЕ- |
|
|
ТИЧНИ ПРОДУКТИ (кремове, етерични масла, сапуни и др.) за опреде- |
|
|
ляне на токсични елементи чрез ААС |
35,00 |
01.13.024 |
Определяне на един елемент в мине- |
|
|
рализат на козметичен продукт чрез |
|
|
пламъкова ААС |
5,00 |
01.13.025 |
Определяне на АРСЕН в минерализат |
|
|
на козметичен продукт чрез ААС с |
|
|
генериране на хидрид |
8,00 |
01.13.026 |
Мокро минерализиране на ФИЛТРИ |
|
|
пробовзет въздух за определяне на |
|
|
токсични елементи чрез ААС |
20,00 |
01.13.027 |
Определяне на един елемент в мине- |
|
|
рализат на филтър за аерозоли на еле- |
|
|
менти във въздух чрез пламъкова ААС |
5,00 |
01.13.028 |
Определяне на АРСЕН в минерализат |
|
|
на филтър за аерозоли на елементи във въздух чрез ААС с генериране на |
|
|
хидрид |
8,00 |
01.13.029 |
Определяне на СЕЛЕН в минерализат |
|
|
на филтър за аерозоли на елементи |
|
|
във въздух чрез ААС с генериране |
|
|
на хидри |
15,00 |
01.13.030 |
Определяне на ОЛОВО (кадмий) в |
|
|
кръв (урина) чрез екстракционна ААС |
5,50 |
01.13.031 |
Определяне на ОЛОВО (кадмий) в |
|
|
кръв чрез електротермична ААС |
17,00 |
01.13.032 |
Определяне на ХРОМ (манган) в ури- |
|
|
на чрез електротермична ААС |
17,00 |
01.13.033 |
Определяне на СЕЛЕН в серум (ури- |
|
|
на) чрез електротермична ААС |
17,00 |
01.13.034 |
Определяне на КАЛИЙ (натрий, мед, |
|
|
цинк) в серум чрез пламъкова ААС |
7,00 |
01.13.035 |
Определяне на КАЛЦИЙ (магнезий) |
|
|
в серум чрез пламъкова ААС |
8,00 |
01.13.036 |
Определяне на живак чрез ДМА-80 |
|
|
в храни, козметика, води, опаковки, |
|
|
почви, седименти и др. |
23,00 |
|
|
|
01.14 |
Лаборатория "Токсикология" |
|
01.14.001 |
Изследване на 9 хематологични по- |
|
|
казателя с автоматичен анализатор |
5,41 |
01.14.002 |
СУЕ |
1,64 |
01.14.003 |
ДКК |
3,63 |
01.14.004 |
NRU Balb/C ЗТЗ тест за цитоток- |
|
|
сичност |
168,94 |
01.14.005 |
Определяне на 1-хидроксипирен |
|
|
в урина |
62,00 |
01.14.006 |
Определяне на 3,4-бензо(а)пирен |
|
|
върху кварцови филтри |
48,00 |
01.14.007 |
Определяне на 16 броя полицикле- |
|
|
ни ароматни въглеводороди върху |
|
|
кварцови филтри |
53,00 |
01.14.008 |
Определяне на ТТСА (метаболит на |
|
|
серовъглерода) |
41,00 |
01.14.009 |
Определяне на t,t муконова киселина |
|
|
в урина |
42,00 |
01.14.010 |
Алкална фосфатазаТест на "Pointe |
|
|
Scientific" |
2,44 |
01.14.011 |
ALT /GPT/Тест на "Pointe Scientific" |
2,44 |
01.14.012 |
AST /GOT/Тест на "Pointe Scientific" |
2,44 |
01.14.013 |
Gamma GT Тест на "Pointe Scientific" |
2,98 |
01.14.014 |
TriglyceridesТест на "Pointe Scientific" |
3,40 |
01.14.015 |
CholesterolТест на "Pointe Scientific" |
1,50 |
01.14.016 |
Cholesterol - HDLТест на "Pointe |
|
|
Scientific" |
3,76 |
01.14.017 |
Липидни пероксиди в тъканни хомо- |
|
|
генати - спектрофотометрично (лабо- |
|
|
раторна методика) |
10,00 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
8,00 |
01.14.018 |
Карбоксихемоглобин в кръв - спек- |
|
|
трофотометрично (лабораторна ме- |
|
|
тодика) |
5,93 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
4,20 |
01.14.019 |
Метхемоглобин в кръв - спектрофо- |
|
|
тометрично (лабораторна методика) |
5,60 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
3,90 |
01.14.020 |
Еритроцитен протопорфирин спект- |
|
|
рофлуориметрично (лабораторна ме- |
|
|
тодика) |
11,18 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
7,85 |
01.14.021 |
Делта-аминолевулинова киселина в |
|
|
урина - (ДАЛК) - спектрофлуоримет- |
|
|
рично (лабораторна методика) |
8,78 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
6,15 |
01.14.022 |
Холинестераза в плазма и еритроци- |
|
|
ти - спектрофлуориметрично (лабора- |
|
|
торна методика) |
9,00 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
8,00 |
01.14.023 |
Липидни пероксиди - спектрофлуори- |
|
|
метрично (лабораторна методика) |
9,75 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
7,00 |
01.14.024 |
Креатинин в серум - спектрофото- |
|
|
метрично (фабричен тест) |
2,64 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
2,00 |
01.14.025 |
Креатинин в урина - спектрофото- |
|
|
метрично (фабричен тест) |
2,64 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
2,00 |
01.14.026 |
Билирубин в серум - спектрофото- |
|
|
метрично определяне чрез прилагане |
|
|
на фабричен тест |
2,58 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
2,00 |
01.14.027 |
Триглицериди в серум - спектрофото- |
|
|
метрично определяне чрез прилагане |
|
|
на фабричен тест |
4,40 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
3,10 |
01.14.028 |
Общ белтък - спектрофотометрично |
|
|
определяне чрез прилагане на фабри- |
|
|
чен тест |
3,04 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
2,20 |
01.14.029 |
Общи липиди - спектрофотометрично |
|
|
определяне чрез прилагане на фабри- |
|
|
чен тест |
2,25 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
2,00 |
01.14.030 |
Сулфхидрилни групи в серум - спек- |
|
|
трофотометрично определяне по ла- |
|
|
бораторна методика |
6,00 |
|
Отстъпка: при серия над 50 проби |
4,20 |
01.14.031 |
Вземане на кръв |
1,80 |
01.14.032 |
Урина - качествено определяне - |
|
|
сух тест |
0,77 |
01.14.033 |
Урина - седимент - микроскопско |
|
|
определяне |
0,95 |
01.14.034 |
Урина - пълно изследване |
1,72 |
01.14.035 |
Тотален антиоксидантен статус |
15,71 |
01.14.036 |
Супероксид дисмутаза |
6,87 |
01.14.037 |
Глутатион пероксидаза |
4,26 |
01.14.038 |
Редуциран глутадион |
3,26 |
01.14.039 |
Остра токсичност: орална (плъхо- |
|
|
ве) - съкратена схема |
1216,60 |
01.14.040 |
Остра токсичност: орална (плъхо- |
|
|
ве) - разширена схема |
2287,20 |
01.14.041 |
Дермална (плъхове) - съкратена |
|
|
схема |
1006,00 |
01.15.001 |
Дермална (плъхове) - разширена |
|
|
схема |
1984,00 |
01.15.002 |
Инхалаторна (плъхове) - съкрате- |
|
|
на схема |
1944,00 |
01.15.003 |
Инхалаторна (плъхове) - разшире- |
|
|
на схема |
3459,00 |
01.15.004 |
Кожно дразнещо действие (зайци) |
1180,40 |
01.15.005 |
Очно дразнещо действие (зайци) |
1131,00 |
01.15.006 |
Кожно-сенсибилизиращ ефект |
|
|
(морски свинчета) |
3406,65 |
01.15.007 |
28-дневна орална токсичност |
|
|
(плъхове) |
7209,60 |
01.15.008 |
28-дневна дермална токсичност |
|
|
(плъхове) |
7209,60 |
01.15.009 |
28-дневна инхалаторна токсичност |
|
|
(плъхове) |
19 619,00 |
01.15.010 |
Субхронична орална токсичност |
|
|
(90 дни, плъхове) |
21 502,00 |
01.15.011 |
Субхронична дермална токсичност |
|
|
(90 дни, плъхове) |
21 502,00 |
01.15.012 |
Субхронична орална токсичност |
|
|
(90 дни, плъхове) |
21 502,00 |
01.15.013 |
Субхронична инхалаторна токсич- |
|
|
ност (90 дни, плъхове) |
39 983,00 |
01.15.014 |
Хронична орална токсичност |
|
|
(120 дни) |
33 030,00 |
01.15.015 |
Хронична орална токсичност |
|
|
(12 месеца, плъхове) |
44 339,00 |
01.15.016 |
Токсикокинетика (еднократно и |
|
|
многократно въвеждане) |
36 142,00 |
01.15.017 |
Тератогенеза (плъхове) |
7750,00 |
01.15.018 |
Тератогенеза (зайци) |
8650,00 |
01.15.019 |
Мутагенно действие "ин виво" |
4898,00 |
|
|
|
01.16 |
Хигиена на почвата и отпадъците |
|
|
А. Здравно-екологична оценка на степен на |
|
|
опасност на различни видове отпадъци |
|
01.16.001 |
Екотоксикологичен тест с тест- |
|
|
организми (риби Гупи) |
170,00 |
01.16.002 |
Фитотоксикологичен тест |
80,00 |
01.16.003 |
Минерализация на проби и подго- |
|
|
товка на извлеци от различните |
|
|
видове отпадъци за приготвяне |
|
|
на работни разтвори за нуждите |
|
|
на здравноекологичната оценка |
40,00 |
01.16.004 |
Сравнителна оценка с норматив- |
|
|
ната база и получените резултати |
|
|
от експертизата |
50,00 |
|
Б. Здравноекологична оценка на замър- |
|
|
сяване на почва с екзогенни химически |
|
|
вещества |
|
01.16.005 |
Пробовземане на почвени проби |
25,00 |
01.16.006 |
Пробовземане на почвен въздух |
60,00 |
01.16.007 |
Подготовка на проби почва за |
|
|
анализ на съдържание на тежки |
|
|
метали |
35,00 |
01.16.008 |
Подготовка на проби почва за |
|
|
анализ на съдържание на органич- |
|
|
ни вещества |
50,00 |
01.16.009 |
Определяне на миграционни спо- |
|
|
собности на екзогенни химически |
|
|
вещества с помощта на лабора- |
|
|
торни модели от почва в подпоч- |
|
|
вени води |
50,00 |
01.16.010 |
Определяне на миграционни спо- |
|
|
собности на екзогенни химически |
|
|
вещества с помощта на лаборатор- |
|
|
ни модели от почва в растения |
40,00 |
01.16.011 |
Определяне на миграционни спо- |
|
|
собности на екзогенни химически вещества с помощта на лабораторни модели от почва в атмо- |
|
|
сферен въздух |
60,00 |
01.16.012 |
Сравнителна оценка на получе- |
|
|
ните резултати с нормативната база с определяне степента на |
|
|
рисковете |
120,00 |
|
|
|
01.17 |
Химия на храните |
|
01.17.001 |
Органолептика "Зърно и зърнени |
|
|
култури" |
26,00 |
01.17.002 |
Органолептика "Хляб и хлебни |
|
|
изделия" |
22,00 |
01.17.003 |
Органолептика на животински и |
|
|
растителни мазнини, маслодайни |
|
|
семена |
22,00 |
01.17.004 |
Органолептика "Мляко и млечни |
|
|
продукти" |
22,00 |
01.17.005 |
Органолептика "Месо и месни |
|
|
продукти" |
22,00 |
01.17.006 |
Органолептика "Яйца и яйчни |
|
|
продукти" |
22,00 |
01.17.007 |
Органолептика "Птици и птичи |
|
|
продукти" |
22,00 |
01.17.008 |
Органолептика "Риба и рибни |
|
|
продукти" |
22,00 |
01.17.009 |
Органолептика "Плодове, зелен- |
|
|
чуци, консерви" |
26,00 |
01.17.010 |
Органолептика "Захар и захарни |
|
|
изделия" |
22,00 |
01.17.011 |
Органолептика "Шоколад и шоко- |
|
|
ладови изделия" |
22,00 |
01.17.012 |
Органолептика "Сладкарски |
|
|
изделия" |
22,00 |
01.17.013 |
Органолептика "Мед пчелен" |
22,00 |
01.17.014 |
Органолептика "Готови и полу- |
|
|
готови храни" |
22,00 |
01.17.015 |
Органолептика "Чай, кафе, какао" |
26,00 |
01.17.016 |
Органолептика "Подправки" |
31,00 |
01.17.017 |
Органолептика "Безалкохолни |
|
|
напитки" |
22,00 |
01.17.018 |
Органолептика "Пиво" |
22,00 |
01.17.019 |
Органолептика "Вина" |
22,00 |
01.17.020 |
Органолептика "Алкохол етилов" |
22,00 |
01.17.021 |
Органолептика "Дестилати" |
22,00 |
01.17.022 |
Органолептика "Спиртни напитки" |
22,00 |
01.17.023 |
Разваряемост |
7,00 |
01.17.024 |
Определяне на мокър глутен |
9,00 |
01.17.025 |
Сух глутен |
14,00 |
01.17.026 |
Едрина на смилане |
9,00 |
01.17.027 |
Определяне на маса в г/тегло |
5,00 |
01.17.028 |
Загуба на сухо вещество във |
|
|
варивната вода |
9,00 |
01.17.029 |
Увеличение на обема (при макаро- |
|
|
нени изделия) |
6,00 |
01.17.030 |
Определяне на относителна |
|
|
плътност |
9,00 |
01.17.031 |
Определяне температура на кара- |
|
|
мелизация |
7,00 |
01.17.032 |
Определяне на цветност на захар |
9,00 |
01.17.033 |
Определяне на сухо вещество |
|
|
рефрактометрично |
5,00 |
01.17.034 |
Определяне отпускане на глутена |
7,00 |
01.17.035 |
Качество на глутена |
9,00 |
01.17.036 |
Изчисляване на енергийност |
10,00 |
01.17.037 |
Определяне на примеси (феро- |
|
|
примеси) |
18,00 |
01.17.038 |
Определяне на ПОЧ (перокисно |
|
|
число) |
22,00 |
01.17.039 |
Определяне на влага (сухо в-во) |
9,00 |
01.17.040 |
Определяне на рН |
5,00 |
01.17.041 |
Определяне на пепел неразтворима |
|
|
в 10 % НСL |
10,00 |
01.17.042 |
Определяне на цветност (цветно |
|
|
число) на глюкоза и масла |
9,00 |
01.17.043 |
Съотношение продукт: заливка: |
|
|
панировка |
13,00 |
01.17.044 |
Определяне на температура на за- |
|
|
палване (димообразуване) |
9,00 |
01.17.045 |
Определяне на хектолитрова маса |
9,00 |
01.17.046 |
Определяне на вискозитет |
9,00 |
01.17.047 |
Определяне на захар рефракто- |
|
|
метрично |
7,00 |
01.17.048 |
Определяне на кувертюра |
13,00 |
01.17.049 |
Определяне на пълнежа |
9,00 |
01.17.050 |
Определяне на мазнини (извличане |
|
|
от хранителни продукти) чрез |
|
|
хидролиза |
27,00 |
01.17.051 |
Определяне на NaCl в продукти |
17,00 |
01.17.052 |
Определяне на обща пепел |
11,00 |
01.17.053 |
Определяне на цвят по АSTA на |
|
|
червен пипер |
20,00 |
01.17.054 |
Общ и свободен серен диоксид |
21,00 |
01.17.055 |
Определяне на алкално число |
21,00 |
01.17.056 |
Определяне на уреазната активност |
|
|
в соя и соеви продукти |
7,00 |
01.17.057 |
Определяне на йодно число |
30,00 |
01.17.058 |
Определяне на КЧ (киселинно число) |
25,00 |
01.17.059 |
Определяне на изравнеността на |
|
|
зърно |
9,00 |
01.17.060 |
Определяне на постоянна киселин- |
|
|
ност на вино |
9,00 |
01.17.061 |
Проба за амоняк по метода на |
|
|
Неслер |
18,00 |
01.17.062 |
Определяне на летливи киселини |
18,00 |
01.17.063 |
Доказване на гранясването на маз- |
|
|
нините (метод на Крайс) |
18,00 |
01.17.064 |
Определяне наличие на амоняк |
24,00 |
01.17.065 |
Определяне на захарен коефициент |
16,00 |
01.17.066 |
Определяне на видими плесени |
8,00 |
01.17.067 |
Определяне число на хлебопекарна- |
|
|
та сила |
9,00 |
01.17.068 |
Определяне индекс на разтворимост |
9,00 |
01.17.069 |
Определяне на карбамид |
25,00 |
01.17.070 |
Определяне на седиментационно |
|
|
число |
32,00 |
01.17.071 |
Доказване миене на яйцата |
16,00 |
01.17.072 |
Определяне на сух безмаслен остатък |
|
|
в масло |
17,00 |
01.17.073 |
Доказване на други мазнини в свин- |
|
|
ска мас |
21,00 |
01.17.074 |
Определяне времето за набухване |
|
|
на тестото (подемна сила) |
9,00 |
01.17.075 |
Определяне съдържанието на под- |
|
|
правки в храни |
9,00 |
01.17.076 |
Определяне съдържанието на ядки |
|
|
в храни |
9,00 |
01.17.077 |
Определяне на неразтворими във |
|
|
вода вещества |
9,00 |
01.17.078 |
Определяне на летливо етерично |
|
масло |
15,00 |
|
01.17.079 |
Определяне на воден извлек от чай |
9,00 |
01.17.080 |
Определяне на хидроксиметил- |
|
|
фурфурол |
28,00 |
01.17.081 |
Доказване на примеси на търговска |
|
|
глюкоза |
10,00 |
01.17.082 |
Определяне финност на смилане |
9,00 |
01.17.083 |
Определяне на диестазна активност |
18,00 |
01.17.084 |
Органолептика на тютюн |
22,00 |
01.17.085 |
Определяне на пиперин |
13,00 |
01.17.086 |
Определяне на общ етерен екстракт |
|
|
(при подправки) |
37,00 |
01.17.087 |
Определяне на Р-Анизидиново число |
22,00 |
01.17.088 |
Определяне на алкалност |
16,00 |
01.17.089 |
Доказване консервирането на яйцата |
13,00 |
01.17.090 |
Определяне на киселинен коефициент |
11,00 |
01.17.091 |
Определяне стабилността на суслен- |
|
|
зията на мая |
18,00 |
01.17.092 |
Определяне на пероксидаза |
14,00 |
01.17.093 |
Доказване здравината на черупката |
5,00 |
01.17.094 |
Определяне наличие на сероводород |
13,00 |
01.17.095 |
Определяне на общ и беззахарен |
|
|
екстракт на вино |
18,00 |
01.17.096 |
Определяне на обща киселинност |
17,00 |
01.17.097 |
Определяне на мана в мед |
10,00 |
01.17.098 |
Определяне на витамин А, витамин |
|
|
Е и витамин D по HPLC метод |
120,00 |
01.17.099 |
Определяне на витамин В1 и В2 по |
|
|
HPLC метод |
35,00 |
01.17.100 |
Определяне на витамин С по HPLC |
|
|
метод |
29,00 |
01.17.101 |
Определяне на бета-каротен по HPLC |
|
|
метод |
32,00 |
01.17.102 |
Определяне на кофеин по HPLC |
|
|
метод |
27,00 |
01.17.103 |
Определяне на консерванти (бензоена |
|
|
и сорбинова киселина) по HPLC |
|
|
метод |
27,00 |
01.17.104 |
Определяне на нитрати и нитрити |
|
|
по HPLC метод |
26,00 |
01.17.105 |
Определяне на охратоксин А по |
|
|
HPLC метод |
92,00 |
01.17.106 |
Определяне на афлатоксини В1, В2, |
|
|
G1, G2 по HPLC метод |
138,00 |
01.17.107 |
Определяне на афлатоксин М1 по |
|
|
HPLC метод |
99,00 |
01.17.108 |
Определяне на ниацин в таблетки |
35,00 |
01.17.109 |
Определяне на афлатоксини В1, В2, |
|
|
G1, G2 по тънкослойно хромато- |
|
|
графски метод (в детски храни на |
|
|
зърнена основа) |
108,00 |
01.17.110 |
Определяне на афлатоксини В1, В2, |
|
|
G1, G2 по тънкослойно хромато- |
|
|
графски метод (в подправки) |
119,00 |
01.17.111 |
Определяне на патулин по тънко- |
|
|
слойно хроматографски метод (в |
|
|
ябълков сок) |
162,00 |
01.17.112 |
Определяне на зеараленон по тън- |
|
|
кослойно хроматографски метод (в |
|
|
детски храни на зърнена основа) |
134,00 |
01.17.113 |
Определяне на дезоскиниваленол |
|
|
по тънкослойно хроматографски |
|
|
метод (в пшеница) |
102,00 |
01.17.114 |
Определяне на левомицитин по тън- |
|
|
кослойно хроматографски метод |
|
|
(в мляко и млечни продукти) |
135,00 |
01.17.115 |
Определяне на кофеин по тънкослой- |
|
|
но хроматографски метод (в кофеин- |
|
|
съдържащи напитки) |
58,00 |
01.17.116 |
Определяне на неосапуняеми вещест- |
|
|
ва в хранителни мазнини |
38,00 |
01.17.117 |
Определяне на съдържанието на ка- |
|
|
лиев йодат в йодирана готварска сол |
13,00 |
01.17.118 |
Определяне на неразтворими в диети- |
|
|
лов етер утайки в хранителни мазнини |
22,00 |
01.17.119 |
Анализ на мастнокиселинен състав |
|
|
на хранителни мазнини |
52,00 |
01.17.120 |
Определяне на обща мазнина в |
|
|
хранителни продукти по метода на |
|
|
Блайх Дауер |
23,00 |
01.17.121 |
Спектрофотометрично определяне |
|
|
на мелатонин |
11,00 |
01.17.122 |
Определяне на киселинност на хра- |
|
|
нителни мазнини |
15,00 |
01.17.123 |
Анализ на обща мазнина по метода |
|
|
на Соксле |
37,00 |
01.17.124 |
Определяне на осапунително число |
|
|
на хранителни мазнини |
12,00 |
01.17.125 |
Анализ на съдържанието на калиев |
|
|
йодид в йодирана готварска сол |
9,00 |
01.17.126 |
Предварителни тестове за определя- |
|
|
не вида и равномерността на йодира- |
|
|
щия агент в йодирана готварска сол |
5,00 |
01.17.127 |
Определяне на хлориди в готварска |
|
|
сол |
26,00 |
01.17.128 |
Органолептика на извлеци от поли- |
|
|
мери |
5,00 |
01.17.129 |
Определяне на хлорорганични пес- |
|
|
тициди в храни |
128,00 |
01.17.130 |
Определяне на фосфорорганични |
|
|
пестициди в храни |
72,00 |
01.17.131 |
Идентифициране на синтетични оц- |
|
|
ветители в храни |
22,00 |
01.17.132 |
Миграция на багрила в полимери |
20,00 |
01.17.133 |
Обща миграция на полимерни ма- |
|
|
териали |
30,00 |
01.17.134 |
Определяне на въглехидрати/фрук- |
|
|
тоза по HPLC метод по |
|
|
ЛМИ:ННТ 01.02-06-01 |
23,00 |
01.17.135 |
Определяне на въглехидрати/захароза |
|
|
по HPLC метод по ЛМИ:ННТ 01.02-06-01 |
23,00 |
01.17.136 |
Определяне на въглехидрати/ |
|
|
глюкоза по HPLC метод |
|
|
ЛМИ:ННТ 01.02-06-01 |
23,00 |
01.17.137 |
Определяне на общ белтък - |
|
|
ЛМИ : ННТ 01.02-13-01 |
22,00 |
01.17.138 |
Определяне на общи захари по раз- |
|
|
лични БДС |
30,00 |
01.17.139 |
Определяне на влакнини по |
|
|
ЛМИ : ННТ 01.02-14-01 |
35,00 |
01.17.140 |
Определяне на нишесте в зърно и |
|
|
зърнени култури по БДС 13488-76 |
17,00 |
01.17.141 |
Определяне на желатин в мляко и |
|
|
млечни продукти (качествен тест) |
7,00 |
01.17.142 |
Анализ на етиленов оксид с хед-спейс |
|
|
газова хроматография |
27,00 |
01.17.143 |
Анализ на специфична миграция на |
|
|
Е-капролактам с хед-спейс газова хро- |
|
|
матография |
31,00 |
01.17.144 |
Анализ на специфична миграция на |
|
|
винилхлорид с хед-спейс газова хро- |
|
|
матография |
39,00 |
01.17.145 |
Анализ на специфична миграция на |
|
|
акрилонитрил с хед-спейс газова хро- |
|
|
матография |
31,00 |
01.17.146 |
Анализ на специфична миграция на |
|
|
стирол с хед-спейс газова хромато- |
|
|
графия |
31,00 |
01.17.147 |
Анализ на ферментационни алкохоли |
|
|
с хед-спейс газова хроматография |
32,00 |
01.17.148 |
Определяне на флавонолите ми- |
|
|
рицитин, кверцетин и каемпферол в |
|
|
храни по HPLC метод |
44,00 |
01.17.149 |
Определяне на (+) cathehin и (--) |
|
|
epicathehin в храни по HPLC метод |
29,00 |
01.17.150 |
Определяне на сухо вещество по |
|
|
Брикс (рефрактометрично) |
17,00 |
01.17.151 |
Определяне на етилов алкохол чрез |
|
|
дестилация |
15,00 |
01.17.152 |
Определяне на етакридинов лактат |
|
|
на спиртни разтвори |
14,00 |
01.17.153 |
Идентичност на ментол на спиртни |
|
|
разтвори |
9,00 |
01.17.154 |
Идентичност за камфор на спиртни |
|
|
разтвори |
13,00 |
01.17.155 |
Идентичност на алкохол на спиртни |
|
|
разтвори |
8,00 |
01.17.156 |
Идентичност на анестезин на спирт- |
|
|
ни разтвори |
10,00 |
01.17.157 |
Определяне на прозрачност и оцве- |
|
|
тяване на спиртни разтвори |
6,00 |
01.17.158 |
Чистота на ментолов спирт на спирт- |
|
|
ни разтвори |
9,00 |
01.17.159 |
Идентичност на новокаин на спирт- |
|
|
ни разтвори |
10,00 |
01.17.160 |
Определяне на органични примеси |
|
|
на спиртни разтвори |
11,00 |
01.17.161 |
Определяне на неразтворими в аце- |
|
|
тон вещества |
15,00 |
01.17.162 |
Определяне на неразтворими в то- |
|
|
луол вещества |
26,00 |
01.17.163 |
Определяне на подсладители в дие- |
|
|
тични и безалкохолни напитки |
|
|
на HPLC |
33,00 |
01.17.164 |
Изчисляване на хранителни факти |
|
|
и изготвяне на етикет на храната |
16,00 |
01.17.165 |
Определяне съдържанието на сулфа- |
|
|
ти в готварска сол |
22,00 |
01.17.166 |
Общи феноли (спектрофотометричен |
|
|
метод) |
11,00 |
01.17.167 |
Общи флавоноиди (спектрофото- |
|
|
метричен метод) |
11,00 |
01.17.168 |
Определяне на фосфатазна активност |
|
|
в мляко и млечни продукти (спектро- |
|
|
фотометричен метод) |
26,00 |
01.17.169 |
Органолептика "Мелатонин" |
4,00 |
01.17.170 |
Коефицент на пречупване (рефракция) |
9,00 |
01.17.171 |
Доказване на примеси от рапично и |
|
|
соеви масла в слънчогледово |
|
|
(газхроматографски) |
52,00 |
01.17.172 |
Определяне на тиобарбитурово |
|
|
число |
22,00 |
01.17.173 |
Захарност (поляризация) |
20,00 |
01.17.174 |
Мастнокиселинен състав на масла |
|
|
растителни |
47,48 |
01.17.175 |
Немаслени примеси и утайки в масла |
|
|
растителни |
36,92 |
01.17.176 |
Осапунително число на масла |
|
|
растителни |
10,36 |
01.17.177 |
Неосапуняеми вещества в масла |
|
|
растителни |
31,32 |
01.17.178 |
Киселинност (киселинно число) на |
|
|
растителни масла |
8,65 |
01.17.179 |
Пероксидно число в масла |
|
|
растителни |
17,24 |
01.17.180 |
Съдържание на влага и летливи |
|
|
вещества в масла растителни |
9,05 |
01.17.181 |
Коефициент на рефракция на масла |
|
|
растителни |
9,05 |
01.17.182 |
Определяне на рН на разтвор на |
|
|
готварска сол |
11,15 |
01.17.183 |
Неразтворими във вода вещества в |
|
|
готварска сол |
11,64 |
01.17.184 |
Съдържание на сулфити в готварска |
|
|
сол тегловно |
14,04 |
01.17.185 |
Влага в готварска сол |
8,22 |
01.17.186 |
Ситов анализ на готварска сол |
9,05 |
|
|
|
01.18 |
Физиология и психология на |
|
|
труда и ергономиката |
|
01.18.001 |
Трудово-физиологичен анализ |
|
|
на професионална дейност, |
|
|
Професионална група |
12,00 |
01.18.002 |
Определяне на тежестта на труда, |
|
|
Професионална група |
24,00 |
01.18.003 |
Изследвания на сърдечно-съдо- |
|
|
вата система |
|
01.18.003.01 |
Телематично измерване на сър- |
|
|
дечната честота в динамика (работна смяна), Професионална |
|
|
група |
35,70 |
01.18.003.02 |
ЕКГ (12 стандартни отвеждания), |
|
|
Индивид |
7,75 |
01.18.003.03 |
ЕКГ Холтер мониторинг (24-часов |
|
|
запис), Индивид |
31,00 |
01.18.003.04 |
Анализ на сърдечната вариатив- |
|
|
ност, Индивид |
5,63 |
01.18.004 |
Изследвания на мускулно-скелет- |
|
|
ната система |
|
01.18.004.01 |
Измерване на мускулната сила и |
|
|
издръжливост по време на работа, |
|
|
Професионална група |
16,30 |
01.18.004.02 |
Оценка на риска при ръчна рабо- |
|
|
та с тежести, Професионална |
|
|
група |
18,40 |
01.18.004.03 |
Оценка на риска от работна поза, |
|
|
Професионална група |
18,40 |
01.18.004.04 |
Оценка на риска при двигателно- |
|
|
монотонна работа, Професионална |
|
|
група |
18,40 |
01.18.005 |
Изследвания на зрителния ана- |
|
|
лизатор |
|
01.18.005.01 |
Скрининг на зрителни функции |
|
|
(зрителна острота, цветно зрение, |
|
|
периметрия), Индивид |
5,47 |
01.18.005.02 |
Тестове за определяне на зрителна |
|
|
умора (устойчивост на ясно виждане, критична острота на сливане на трептенията, определяне на най-близката точка на ясно виждане, тонична акомодация и др.), |
|
|
Професионална група |
12,00 |
01.18.006 |
Изследвания на слуховия анали- |
|
|
затор |
|
01.18.006.01 |
Аудиометрия (тонална прагова), |
|
|
Индивид |
10,00 |
01.18.006.02 |
Аудиометрия (тонална, надпраго- |
|
|
ва), Индивид |
10,00 |
01.18.007 |
Ергономична оценка на работно- |
|
|
то място, Работно място |
15,70 |
01.18.008 |
Трудово-физиологична оценка на |
|
|
работа с видеодисплеи, Работно |
|
|
място |
15,70 |
01.18.009 |
Разработване на физиологичен |
|
|
режим на труд и почивка, |
|
|
Професионална група |
104,40 |
01.18.010 |
Оценка на стреса чрез концент- |
|
|
рацията на кортизол (проба - слюнка, урина), Професионална |
|
|
група |
167,94 |
01.18.011 |
Комплексна оценка на стреса чрез |
|
|
кортизол, адреналин и норад- реналин (проба - урина), Профе- |
|
|
сионална група |
528,73 |
01.18.012 |
Холестерол (проба - периферна |
|
|
кръв), Индивид |
1,94 |
01.18.013 |
Холестерол и триглицериди (про- |
|
|
ба - периферна кръв), Индивид |
3,14 |
01.18.014 |
Липиден профил (кръвна проба), |
|
|
Индивид |
7,25 |
01.18.015 |
Анкетно проучване на стреса при |
|
|
работа, Професионална група |
23,77 |
01.18.016 |
Невроповеденческа диагностика на |
|
|
работещи с експозиция на химични |
|
|
вещества, Професионална група |
23,77 |
01.18.017 |
Бърнаут - синдром на професионално |
|
|
изчерпване, Професионална група |
23,77 |
01.18.018 |
Социална подкрепа от различни из- |
|
|
точници, Професионална група |
13,08 |
01.18.019 |
Скрининг на психосоматични оп- |
|
|
лаквания, Професионална група |
13,08 |
01.18.020 |
Скрининг на неврозоподобни тен- |
|
|
денции и депресия, Професионална |
|
|
група |
13,08 |
01.18.021 |
Основни свойства на личността |
|
|
по Айзенк, Професионална група |
23,77 |
01.18.022 |
Личностни ресурси за справяне с |
|
|
трудности, Професионална група |
23,77 |
01.18.023 |
Наличие и форми на психично |
|
|
насилие при работа, Индивид |
2,49 |
|
|
|
02 |
Експертна дейност |
|
|
|
|
02.01 |
Обработка на документи, внесени за |
|
|
изготвяне на санитарни становища |
|
|
по инвестиционни проекти |
50,00 |
01.02 |
Консултиране на технологична доку- |
|
|
ментация за производство на стоки, |
|
|
имащи значение за здравето на хора- |
|
|
та, разработени от производителите |
50,00 |
|
|
|
03 |
Подготовка, издаване и разпечатване на учебна, научна и научнопопулярна литература, друга издателска дейност |
|
|
|
|
03.01 |
Проблеми на хигиената - периодич- |
|
|
но научно писание (ед. цена) |
4,00 |
03.02 |
Сборник методи за хигиенни изслед- |
|
|
вания, том I-ви |
17,33 |
03.03 |
Сборник методи за хигиенни изслед- |
|
|
вания, том II-ри |
25,98 |
03.04 |
Сборник методи за хигиенни изслед- |
|
|
вания, том III-ти |
33,00 |
03.05 |
Сборник методи за хигиенни изслед- |
|
|
вания, том IV-ти |
33,00 |
03.06 |
Базисна методика за оценка на рис- |
|
|
ка на работното място - автор ст.н.с. |
|
|
д-р З. Запрянов и колектив |
14,00 |
03.07 |
Практическа методика за анализ и |
|
|
оценка на здравното състояние на |
|
|
осигурени работещи - автор |
|
|
ст.н.с. д-р Н. Цачева |
7,89 |
03.08 |
Списък на разрешените за употреба |
|
|
в България препарати за дезинфек- |
|
|
ция, дезинсекция и дератизация - |
|
|
съставили ст.н.с. д-р А. Михайлова, |
|
|
Цв. Георгиева |
20,00 |
03.09 |
Информационен бюлетин по без- |
|
|
опасност и трудова медицина - изготвя Център за международна информация по безопасност и трудо- |
|
|
ва медицина |
2,00 |
03.10 |
Плакат формат А3, хартия - двустра- |
|
|
нно хромова (135 г/кв.м), цветност - |
|
|
2+0, тираж 100 000 бр. (ед. цена) |
0,52 |
03.11 |
Брошура - формат 21,5/10 см, хартия |
|
|
офсетова, стр. 12, цветност 2+0, |
|
|
корица двуцветна, хартия двустранно |
|
|
хромова, 135 г/кв.м, подвързване, |
|
|
телчета, тираж 200 000 бр. (ед. цена) |
0,17 |
03.12 |
Брошура - формат А5/10 см. хартия |
|
|
офсетова, стр. 12, цветност 4+0, ко- |
|
|
рица четирицветна, хартия двустра- |
|
|
нно хромова, 135 г/кв.м, подвързване, |
|
|
телчета, тираж 200 000 бр. (ед. цена) |
0,90 |
03.13 |
Дипляна - формат А4/хартия двустра- |
|
|
нно хромова (135 г/кв.м), цветност |
|
|
1+0, 2 сгъвки, тираж 200 000 бр., |
|
|
ед. цена |
0,03 |
03.14 |
Дипляна - формат А4/хартия двустра- |
|
|
нно хромова (135 г/кв.м), цветност |
|
|
2+0, 2 сгъвки, тираж 200 000 бр. |
|
|
(ед. цена) |
0,06 |
03.15 |
Превод от чужд на български език - |
|
|
за машинописна страница текст със |
|
|
сваляне от фонограма |
12,00 |
03.16 |
Диктори - актьори - за 30 мин, с |
|
|
двама диктори |
200,00 |
03.17 |
Звукозапис - в зависимост от продъл- |
|
|
жителността на филма: |
|
|
за 30 мин |
80,00 |
|
Звукозапис - в зависимост от продъл- |
|
|
жителността на филма: |
|
|
за 60 мин |
160,00 |
03.18 |
Компютърна обработка и режисира- |
|
|
не на една многоцветна дипляна |
100,00 |
|
|
|
04 |
Консултации и обучение |
|
|
|
|
04.01 |
Консултации, анализи, експертизи |
|
|
(за един работен час - 45 мин) |
|
04.01.01 |
извършена от професор (ст.н.с. I ст.) |
50,00 |
04.01.02 |
извършена от доцент (ст.н.с.II ст.) |
40,00 |
04.01.03 |
от експерт |
30,00 |
04.01.04 |
спомагателно участие на техн. |
|
|
персонал |
10,00 |
04.02 |
Провеждане на различни видове |
|
|
специализирано обучение (за един |
|
|
работен час 45 мин) |
|
04.02.01 |
извършена от професор: а) СДО |
50,00 |
04.02.02 |
б) друго специализирано обучение |
40,00 |
04.02.03 |
извършена от доцент: а) СДО |
40,00 |
04.02.04 |
б) друго специализирано обучение |
30,00 |
04.02.05 |
извършена от експерт: а) СДО |
30,00 |
04.02.06 |
б) друго специализирано обучение |
20,00 |
04.02.07 |
спомагателно участие на техн. |
|
|
сътрудник: а) СДО |
15,00 |
04.02.08 |
б) друго специализирано обучение |
10,00 |
|
|
|
05 |
Осигуряване на условия за подготовка, самоподготовка и нощувка на специалистите, провеждащи следдипломно обучение в националните центрове по проблемите на общественото здраве, в общежитието за следдипломно обучение |
|
|
|
|
05.01 |
Нощувка в общежитие |
|
05.01.01 |
Апартамент |
50,00 |
05.01.02 |
Стая с две легла и самостоя- |
|
|
телен санитарен възел (за цяла |
|
|
стая) |
30,00 |
05.01.03 |
Стая с едно легло и самостоя- |
|
|
телен санитарен възел (за цяла |
|
|
стая) |
20,00 |
05.01.04 |
Стая с две легла и общ сани- |
|
|
тарен възел (за цяла стая) |
24,00 |
05.01.05 |
Стая с едно легло и общ сани- |
|
|
тарен възел (за цяла стая) |
15,00 |
05.01.06 |
Гарсониера с три легла |
|
|
(за 1 легло) |
9,00 |
05.01.07 |
Апартамент - три стаи и сани- |
|
|
тарен възел (за 1 легло) |
6,00 |
05.02 |
Зали за подготовка - наем за |
|
|
един час |
|
05.02.01 |
Зала АУЛА |
100,00 |
05.02.02 |
Зала за 40 души |
50,00 |
05.02.03 |
Зала за 30 души |
20,00 |
|
|
|