начало

Промени в закона: Държавата поставя под сериозен риск изграждането и съществуването на ВЕИ Промени в закона: Държавата поставя под сериозен риск изграждането и съществуването на ВЕИ

Въпрос относно "канализация с неопределен статут"

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Въпрос относно "канализация с неопределен статут"

Мнениеот letqshtiqt_chemshir » 29 Сеп 2022, 18:15

Здравейте!
Имаме малка паянтова виличка в село до София и бихме искали да си пуснем там вода от "Софийска вода". В селото има изградена канализация, минаваща и на нашата улица, която в регистрите на "Софийска вода" е отбелязана като канализация с неопределен статут. Казаха ми, че след 1 Януари 2023, канализациите с неопределен статут ще добият статут на общински и в този случай, ще можем легално да се присъединим към нея. Имате ли представа дали това наистина е така и къде бих могла да открия повече информация по темата?
Поздрави!
letqshtiqt_chemshir
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 18 Юни 2016, 18:17

Re: Въпрос относно "канализация с неопределен статут"

Мнениеот ivanov_p » 29 Сеп 2022, 19:17

Каква полза има от това дали ще откриете или не информация, дали ще знаете нещо или не? Това не зависи от вас, когато решат ще го направят. Даже да има такова идея и някой да ви го каже може да го приемат, може да не стигне до гласуване, може да стане след 3-4 години. Аз съм в същото положение и то е така от поне 30 години, правите си септична яма, връзвате се на черно към канала или си карате на септичната яма и решавате въпроса.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4028
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Въпрос относно "канализация с неопределен статут"

Мнениеот letqshtiqt_chemshir » 04 Окт 2022, 17:51

Здравейте,
Благодаря Ви за отговора!
Идеята на питането ми е, че според това, което чух, въпросното приемане на канализацията за общинска, е планирано от 01.01.2023г. Ако това е така, ще изчакам и ще се включа към нея легално. Затова попитах дали може да се открие повече информация по темата, за да преценя дали да изчакам или да се свързвам така, както пишете Вие.
Лек ден!
letqshtiqt_chemshir
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 18 Юни 2016, 18:17

Re: Въпрос относно "канализация с неопределен статут"

Мнениеот guest1 » 04 Окт 2022, 21:16

letqshtiqt_chemshir написа:Затова попитах дали може да се открие повече информация по темата, за да преценя дали да изчакам или да се свързвам така, както пишете Вие.

Само една добавка - взимайте предвид, че неща от сорта на „казаха ми“, „чух отнякъде“, „ще добият статут“ и подобни - са градски/селски фолклор и не се базират на нищо официално.
Даже въпроси, по които има съгласувани и внесени проекти, не могат да се коментират категорично - преди да бъдат гласувани и решението да влезе в сила.
Ако съвременната наука спре да търси нови източници, а се насочи към преобразуване на някои черти на хората, като простотия, злоба, глупост, арогантност - думите „недостиг на енергия“ ще бъдат забравени!
guest1
Потребител
 
Мнения: 990
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 15 госта


cron