начало

Пратиха на съд шофьора, който блъсна и уби съдия от спецсъда Пратиха на съд шофьора, който блъсна и уби съдия от спецсъда

Неиздължени разходи по дело

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неиздължени разходи по дело

Мнениеот danube » 17 Сеп 2022, 13:15

Здравейте,

Имам следният казус. Тази година заведохме дело срещу роднини за делба на земеделска земя. Страна по делото бяхме аз, майка ми, сестра ми, братовчед ми и неговия баща. Ответници бяха наши роднини. Делото приключи не в наша полза и бяхме осъдени да заплатим разходите, което и направихме, но тук възникна проблема.
Разходите от наша страна за адвокат, такси, изваждане на документи бяха поети от майка ми. След приключване на делото, братовчед ми и баща му отказват да дадат своята част.
Въпросът ми е как може да си вземем сумата, която ни дължат?
danube.
danube
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Май 2008, 16:15
Местоположение: София

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот ivanov_p » 17 Сеп 2022, 16:54

Какво точно не е платено?
Майка ви е платила направените разноски по иска за делба заведен от нея, вас, сестра ви, братовчед ви и баща му и братовчед ви и баща му не са й платили техния дял от тези разноски?
Иска е бил отхвърлен и са ви осъдили да платите разноските сторени от другата по делото, които е платила майка ми, а братовчеда и баща му не са дали своята част?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3981
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот danube » 17 Сеп 2022, 17:12

Братовчед ми и баща му отказват да платят направените разноски по иска за делба платени от майка ми и не знам как да си вземем парите, защото сме в обтегнати отношения.
По отношение на решението на съда, там всичко е платено.
danube.
danube
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Май 2008, 16:15
Местоположение: София

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот atom22 » 17 Сеп 2022, 17:49

Тези неща трябва да се договарят преди да се случи събитието, това не е нещо непредвидимо, не е гръмотевица от ясно небе. Това определено не е приятна тема, но е важна. Постоянно виждам такива ситуации при разводи, заеми, имоти, а е лесно да се избегнат.

Е, в този случай вече е късно за горните действия. Ако разноските са малко, а аз подозирам че ще са, най-благоприятното действие ще е нищо освен да пробвате пак да говорите с тях и след това да забравите за парите. Някой от останалите потребители сигурно би предложил конкретен начин за съдебно изискване на сумата но този начин ще включва нови дела с нови разноски, а гаранция определено няма да има за успех.
atom22
Младши потребител
 
Мнения: 79
Регистриран на: 28 Апр 2018, 14:47

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот danube » 20 Сеп 2022, 08:42

Благодаря за отговора. Явно ще пием една студена вода :)
danube.
danube
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Май 2008, 16:15
Местоположение: София


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron