начало

Русия малтретира и убива затворници. Професионално е българският съд да се осведоми Русия малтретира и убива затворници. Професионално е българският съд да се осведоми

Получаване на последна пенсия и пари от ТЕЛК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Получаване на последна пенсия и пари от ТЕЛК

Мнениеот iliq_12 » 02 Авг 2022, 17:24

Здравейте,
Имам следния казус и Ви моля за разяснения и съвет как да се процедира.
Дядо ми почина. Има да се получава пенсия и сума за социално подпомагане ( от ТЕЛК). Наследниците са 2 (майка ми и дъщеря на дядо ми от първия му брак). Двете сестри не се познават. Пенсията и парите от ТЕЛК-а се изплащаха на дядо по банков път. Майка ми желае да си получи нейната половина от пенсията и сумата от социалното подпомагане. От банката където се получават пенсията и сумата от ТЕЛК- а на дядо са отговорили на майка ми, че трябва да отидат двете наследнички заедно. Но майка ми не познава сестра си и нямам връзка с нея. В удостоверението за наследници е посочен нейн адрес, но тя живее в друго населено място различно от това, където живеем ние с майка ми, а майка ми не желае да се свърже със сестра си.
Тъй че как да се процедира, за да може майка ми да си получи половината от последната пенсия на дядо ми и парите от ТЕЛК-а?
Благодаря Ви предварително за мненията и съветите.
Поздрави,
Илия
iliq_12
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 28 Юли 2019, 16:50

Re: Получаване на последна пенсия и пари от ТЕЛК

Мнениеот TheOldMan » 03 Авг 2022, 23:00

Трябва всички наследници да заявят желанието за разпореждане с имуеството на починалия. Няма друг начин, или поне не такъв, в който да не се намесват адвокати и съд.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1643
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron