начало

25 нови обвинители са назначени в 10 районни прокуратури 25 нови обвинители са назначени в 10 районни прокуратури

Прехвърляне на МПС чрез дарение чрез упълномощен

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прехвърляне на МПС чрез дарение чрез упълномощен

Мнениеот gy_new » 26 Яну 2022, 15:56

Здравейте,

Ще съм благодарен ако някой запознат с темата или наскоро сблъскал се с подобен казус помогне.

Казусат е малко заплетен, затова ще се опитам максимално да го онагледя: Майка ми и нейната сестра (пада ми се леля) притежават наследствена собственост в/у лек автомобил. С нотариално заверено пълномощно двете са упълномощили баща ми да се разпорежда с автомобила вкл. продажба. Сега аз искам баща ми с това пълномощно да ми дари колата, но четейки информацията в интернет разбирам, че се попълва декларация по чл. 264, ал. 2 от ДОПК.

Въпросът ми е тази декларация дали трябва да се попълни от законовите наследници на автомобила или в случая след като има пълномощно се попълва само от упълномощение (в случая това е баща ми).

Благодаря предварително!

Поздрави,
gy_new
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Яну 2022, 15:46

Re: Прехвърляне на МПС чрез дарение чрез упълномощен

Мнениеот guest1 » 26 Яну 2022, 20:08

Здравейте!)
Няма нищо сложно в случая! Две (или повече) лица са съсобственици на конкретно имущество. За разпореждане с него - упълномощават трето лице. При всички случаи - в графа „собственик“ се вписва „името на собственика, представляван от упълномощения“!

Пп. С едно пълномощно не могат да се делегират правомощия от двама души едновременно! Необходими са две отделни пълномощни! Упълномощения може да си е един и същ човек.
Ако съвременната наука спре да търси нови източници, а се насочи към преобразуване на някои черти на хората, като простотия, злоба, глупост, арогантност - думите „недостиг на енергия“ ще бъдат забравени!
guest1
Потребител
 
Мнения: 751
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron