начало

25 нови обвинители са назначени в 10 районни прокуратури 25 нови обвинители са назначени в 10 районни прокуратури

Разследване за расизъм и заплахиРазследване за расизъм и заплахи

Мнениеот petarvalk » 20 Яну 2022, 19:21

Здравейте, надявам се, че ще се намери някой компетентен по темата, който да отговори на няколкото въпроса, които ме измъчват от няколко дни насам.

Живея и работя в Австрия от 2 години. Преди 2 месеца реших, че имам желание да се върна в България за постоянно, тъй като професията ми и тук е високо ценена. Та след няколко дни ми изтича предизвестието и се бях стегнал за път. Вчера обаче, получавам призовка в полицията за да дам обяснения на тема расизъм и заплаха за убийство. Накратко, новият колега, който е африканец е пуснал оплакване от мен в местната полиция за използване на расистки думи и заплахи от моя страна срещу него. Няма нужда да казвам, че с подобни думи не боравя, но често изразявам недоволство от ниското качество на неговата работа.

Още по накратко: свидетели няма, но проблемът е, че съм планирал релокацията след няколко дни, а разследването ще тече няколко седмици. Тоест ще се изтълкува, че съм се изнизал като лалугер и в тоя случай съдията може да реши, че съм виновен и да ми друсне глоба.

Въпросът ми, мили хора, е: Има ли вероятност глобата да ми бъде пратена в България на адрес и в случай на отказ да я платя да получа европейска заповед за запор на сметка? Освен това бива ли да осъдиш някого за заплахи без наличието на свидетел?
petarvalk
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Яну 2022, 19:06

Re: Разследване за расизъм и заплахи

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Яну 2022, 23:06

Не съм запознат с уредбата на германското право, но - без свидетел - няма да стане.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5079
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Разследване за расизъм и заплахи

Мнениеот gergana12 » 21 Яну 2022, 03:19

Пиша от Канада. Не познавам австрийското законодателство.
При всички случаи бих информирала полицейския инспектор, който ще разследва оплакването, за работните си планове за релокация, включително и адрес в България.
Може и да изложите писмено внимателно и пестеливо вашата теза, както и да предложите видео/телефонна връзка. Tук може да пишеш до съда, но не до конкретен съдия. В момента има заседания на правораздавателни органи и разпит на свидетели с видеовръзка заради здравната обстановка.
Не знам дали това са работещи съвети. Но тук така се прави. Не мисля, че може да ви наложат забрана да напускате Австрия.
Ако няма свидетел от колегите, мисля, че оплакването ще бъде отхвърлено.
Но не бих се изнизала така. Няма да се приеме като случайно съвпадение. Успех и се защитете както трябва.
gergana12
Младши потребител
 
Мнения: 45
Регистриран на: 21 Дек 2008, 02:35

Re: Разследване за расизъм и заплахи

Мнениеот ymckenzie » 02 Мар 2022, 11:29

можете да наемете адвокат, който да се справи с това и да намерите свидетели, където работите. Сигурен съм, че има някакво недоразумение между вас двамата cookie clicker
ymckenzie
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Мар 2022, 11:11


Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron