начало

25 нови обвинители са назначени в 10 районни прокуратури 25 нови обвинители са назначени в 10 районни прокуратури

Скрита продажба под формата на дарение-имотна измама

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Скрита продажба под формата на дарение-имотна измама

Мнениеот genko » 15 Яну 2022, 23:47

:?: ИСКАНЕ ДО МЕДИИТЕ:

Уважаеми дами и господа журналисти,институции,посолства и европейски представители моля медиите, които представлявате, да запознаете Вашата аудитория със системния проблем по прилагане на заповедното и изпълнителното производство в страната и неговото противоречие с европейското законодателство и да насърчите гражданите да заемат активна гражданска позиция с цел защита на своите права и интереси и сигнали до всички институции,посолства и европейски институции които защитават правата и интеграцията на проблемните в безизходица хора
,които единствена надежда е европейското законодателство и вземат мерки за правилно правораздаване „всички равни пред закона” а не само претупване за Българското правораздаване и тълкования, – и (копия) до радиа,телевизии и специализирани предавания на разследващи-премиера,президента,посолства на Испания, Германия, Белгия, Австрия.Франция. (DW)-Дойче-Веле, Свободна .Европа, Хага СТРАСБУРГ, Брюксел- правата на човека.Касиране на не демократично водено дело, посоката на водене да се ощети надарения и не се коментира фактите в полза на надарения че (поставя себе си и хората за които трябва да се грижи в по лошо положение от това на дарителя)

- ПРИЛОЖЕНИЕ - становище на ВАС и ВКС №1 от 2013г
за НАДАРЕН ИМОТ КЪЩА МИНЕРАЛНИ БАНИ
Ретроспекция от 2013 -2017 УЛ. КАЛЕТО 28
УВОД
Имотна облага с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали заблуждение у другиго, и с това му причинили имотна вреда – престъпление по чл. 210 ал. 1 т.1 пр.1 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.
ЖАЛБА ДО ВСИЧКИ ВСШИ ИНСТАНЦИ И ПОСОЛСТВА, ИЗПОВЯДВАЩИ ДЕМОКРАТИЧНО ОТНОШЕНИЕ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА – ФАКТИТЕ НА РС – ХАСКОВО
Във връзка с връчена нотариална покана от Христо ,чрез нотариус Колева на 08.08.2017г
за искане за помощ от 300 лв. аргумент без съда да реши дали се нуждае точно от 300лв. А сестра му Тодора като пристигна в България от Испания където живее и работи от около 10 г.без да се интересува от имота и през това време не са плащали данъци ток ,вода .
Първия ден е била при Христо,и после като изчезна се появи чак като,трябваше да тръгва за Испания.Даже човека който го гледаше/Мишо от Г.Извор те бяха неразделни приятели и колеги даже на ТЕЛК го кара казва, те били големи измамници ,какъвто е брата такава е и сестрата казва той.
(След като имат роднини защо през времето когато бяха в България бяха на хотел Тодора. Мъжът и , дъщеря им и Христо който има нужда от пари за да се издържа . Всички бяха на хотел а има нужда от издръжка, имат толкова роднини първи братовчеди никой от тях не ги пожела да ги приюти.А къде са приятелите им, живеят в това село повече от 50-60години .
Нас ни изхвърлиха от къщата в която вложихме и последните си пари и ни приеха временно съселяни и комшии и ни успокояваха че ще има правосъдие. Близките не му помагали ЗАЩО ЛИ ?, уж не му стигат парите…. Тогава- сестра му- иска помощ за него чрез нотариуса, без даже и да го коментира с мен …Всичко е преднамерено ,според мен.
И после на мен никога ,не ми е предлагано, да му помагам по някакъв начин,толкова пьти се виждах ме преди да се появи сестра му.
С наследствените имоти, той спокойно може да си изкара старините.
Освен това съм го закупила този имот като съм му дала 12 000лв.за цялата къща и да имам възможност да му плащам издръжка ( по закон трябва да му плащам до стойността на надареното, а то по данъчна оценка е 3 250лв).
За къщата съм му дала срещу Запис на заповед 4 –ри пъти повече,или парите за издръжка за които той има претенции те предварително са в него макар и като заем .КЪДЕ Е НАДАРЕНИЯ ЗАЩИТАТА МУ ОТ ЗАКОНА – за едни майка за други мащеха !!!???
-- абсолютна измама която може да кандидатства за ГИНЕС -- големите рекорди във една правова държава.
По моя информация в Испания за да подпише брак трябва да и са разплатени задълженията в България .Нека да се направи справка кога Тодорка е подписала брак и нека да представи вносни бележки за платените си задължения и данъци в
България с техни подписи от 2005-2017г.
Аз мога да представя вносните бележки с мой подпис, НО ЗАЩО СЪМ ГИ ПЛАТИЛА,- показателен пример - ако не съм го закупила? нямам роднински връзки с тях.???
СТРАШНИ ИЗМАМНИ СХЕМИ а главния подстрекател и режисьор на схемата са измислили Христо и сестра му Тодора за да компрометират ПРАВОСЪДИЕТО в нашата правова Европейска държава.Показателен е примера ,че най нагло ми продава къщата и ПРЕДНАМЕРЕНО продава и общинската земя но нотариуса преиздаде втори нотариален акт вече без земята-колко нагло мами, че не зачита дори и представителя на правосъдието –всичко това е не без инструкциите на юрист,следващата стъпка която имам информация е че ще препродадът къщата през няколко купувача,за да не ми я върнат.
Поради неплатени сметки цялата къща е без ток и вода.И са откопани/прекъснати/.:
водата от главния тръбопровод,тъй като многократно си е пускал незаконно водата Христо сам,въпреки забраната и спиране на от уличния главен тръбопровод на ВиК.
Електрозахранването от главното табло – многократно сам се е закачал от таблото и незаконно ползва ток.Получавал съм много писма от ВиК. И Енерго.да предам, да си въведат партидите в ред но понеже се водят на родителите им /а те са починали/Христо ми каза ще имат да вземат те са починали да ги вземат от гробищата/като се има предвид ,че тяхната представителка в БГ е и секретарка във ВиК може би им дава тези съвети/същото е положението и пред енергото,въпреки че предопредих и Тодора да си оправят взаимоотношенията с ВиК и Енергото.
Преди да ми дари имота при условие че му платя 12 хил.лв аз тръгнах да си въведа в ред ВиК, и ел.захранването и се наложи да платя глобите и задълженията му,за да ми се издаде нотариален акт . ХРИСТО се обаждал на сестра си, да я уведоми и тя му казала- прави каквото щеш с твоята час от наследството аз моята ще я прехвърля като си дойда от Испания След това пристъпихме към финализиране на сделката.Изобщо не сме очаквали, че това е нов начин на измама. А аз Адриана И.Петрова продадох жилището си в Хасково за да платя настоящото оговорено жилище. Докато сестра му прехвърли документално нейната част и замине обратно с нея за Испания , имахме уговорка той да живее в къщата с нас и го питах горе ли иска или долу/на 1-ви етаж или 2-ри етаж/категорично каза 1-ви етаж искам понеже ме болят краката и не мога да се катеря по стълбите които бяха на половина изкъртени и без парапети.
,а къщата беше пред разруха наложи се да правя частични и почти, основни ремонти по цялата къща и тъй като е живото застрашаващо да се живее в нея, направих ремонт, на съществуващите помещения- стаи, кухня, баня и тоалетна,остъкляване терасите.
Цялата беше разпукана просто се разделяше ,още продължава да се пука… няма здрави основи, строена е с камък и кал а някъде и с вар и беше живото- застрашаващо да се живее в нея.
Керемидите течаха, имаше паднали керемиди а тези които бяха горе голяма част бяха счупени. После разчупени греди наложи се да ги подменя и да подсиля някои спешно за да може да се обитава що го де.Трябваше да пренаредя и заменя голяма част от керемидите
Паднали тавани, във всички стаи изпадали гипсовите орнаменти,а за да стане по ясна картината, обитателите които са живеели вътре даже не са ползвали комин,пушека е излаз-ял през дъските на тавана(кара таван).по целия таван под керемидите имаше легени и кофи за събиране на вода.Външно цялостен ремонт на мазилката и боядисване.Нямаше дворни и на гаража врати понеже ги предал на вторични суровини.Също е имало и тераси,на които цялото остъкляване и винкела, са предадени на вторични суровини.
-Даже - и коне са затваряли в къщата,защото ромите-наематели са били дървосекачи.

ЕТО ТОВА МИ Е ДАРЕНО… Ето това закупих
Видях че и сестра му Дора е също като него е измамничка но е по добра ,и тя е главния инициатор на целия сценарий. Същото е мнението и по думите на приятеля му/на Ицо/ Мишо с който се събираха да се напиват и затова получи инсулт.

13 ГОДИНИ НЕ САСИ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИТЕ НА ИМОТА, аз съм платила ВСИЧКИ ДАНЪЦИ НА ЦЯЛАТА КЪЩА ЗА ДА СЕ ИЗВЪРШИ СДЕЛКА ПРЕД НОТАРИУСА.
Тока и водата им + ГЛОБИТЕ все още не са платени-по справки във ВиК и ЕВН

Даже в момента ги издирват и двамата наследника, да платят старите си задължения и да прехвърлят партидите от родителите им, на законните наследници и двамата се крият,с аргумента че не могат да издирват умрелите и от тях да вземат парите.

Аз съм ги предупредил но казват ,че няма да отидат.ЕТО КЪДЕ Е ДУПКАТА В ЗАКОНА.ВЪВ ЗАКОНА СЕ КАЗВА да върнеш имота в състояние в което си го взел това означава ли че трябва да го направя отново клушарник(имам и снимков материал) .През цялото време на съвместно живеене той ползва из цяло моя ток, моята вода,подръжката на имота и къщата изцяло е за моя сметка.КЪДЕ Е ПРАВОСЪДИЕТО ??? Като дарението е извършено без условия,закона му е дал възможност да постави някои условия.А ВАС е дал и възможност да не се смята за недобросъвесност, ако не може да даде издръжка като поставя себе си в по лошо положение (тъй като трябва да се грижи за мъжа си с който живее на семейни начала с 75% ТЕЛК ПРЕЖИВЯН ИНФАРКТ,ИНСУЛТ С ОПЕРАЦИЯ НА СЪРЦЕТО И ПОД 30% ПОМПЕНА ДЕЙНОСТ НА СЪРЦЕТО)
.
В този момент му паднахме в полезрението и жертва на добре скроена схема на измама.
Да продаде жилището чрез дарение , и то втори етаж за да има кой да оправи покрива и тавана + стаите и дюшемето и когато мине определен срок да развали дарението.Не без съдействието на сестра му-предполагам.
АКО СЕ ПРОСЛЕДИ ХРОНОЛОГИЧНО СЕ ВИЖДА ЯСНО
§ Когато отидохме в Данъчното стана ясно ,че Христо притежава ½ ид.ч но беше вече късно да се откажа понеже си продадох имота в Хасково и не можех да се върна на зад вече нямах апартамент .Разбрахме се да се обади на другия собственик- сестра си, Дора Вълкова и да и каже да му прати документ той да я представлява.На следващия ден каза че сестра му рекла че той може да прави със собствеността си каквото си иска, тя няма претенции към нея.Предложи ни за да защитим нашите пари които трябва да дадем, да ни продаде неговата ½ част, чрез ДАРЕНИЕ без да искаме нейното съгласие.Каза ми че той е в безизходица тъй като сестра му живее в Испания и си има неин живот,а той е пълнолетен и си решава своя живот както реши за добре.И като дойде тогава ще прехвърли и нейната част и ще отидат да живеят в Испания.От където ме навежда и мисълта че и да е болен едва ли е на 100% защото беше ми споделил че парите оправят всичко.На 100% инвалид а го държаха да готви на приятеля му, на леля му, и на майка му а аз като отидох да го видя излезе и ме посрещна на пътната врата-преди да дойде да го вземе сестра му за Испания.Беше и гробар на селото много често се подиграваше на хората с репликата –недей да знаеш много да не ти ударя дъските – в момента хората и всички дето го познават се чудят какъв е този съд,дето защитава измамниците-(мерише на корупция)не може вечерта преди делото е имало магистрат от съда и гарантирал спечелване на делото и са се черпили, човек от къщата който е бил на моабета ми каза, сменяй адвоката измамен си схемата е проверена и работи ти си попаднал в схемата - и другата аз цялото село впрягам и съм такъв тарикат че мога да направя училище за тарикати и измамници това беше неговата гордост . Докато дойде сестра ми ще живея в нейната част ,искам само единствено аз да съм на първия етаж понеже съм дебел и ми е трудно да се качвам .а съм и свикнал да си бъда и живея на първия етаж. Понеже нотариуса каза , че пред него не можем да дадем парите тъй като правим ДАРЕНИЕ - в което е видно. че няма никакви допълнителни условия а и всъщност аз закупувам жилището - Христо предложи да ни подпише Запис на Заповед така и направихме.Дадохме парите, той започна да ги брои и като беше сигурен че са точно ,каза нали са на две бележки трябва да са под 10 000лв за да не са по банков път. Направи ми впечатление че е осведомен и за банковите преводи.Разделихме ги на две 8 000лв и 4 000 лв.
.Дадохме му парите- и започнахме да съжителстваме,каквото ядяхме ние давахме и на него ,и аз като собственик с нотариален документ, си открих нова партида за ток и вода..През цялото време от 2013г от откриването на партидите до 2019г. и докато получи удар той ползваше моята вода и моят ток,без да го интересува дали дължи нещо ток , вода толкова години, надеждата беше че като дойде сестра му от ИСПАНИЯ ще се оправим и ще покрие неговите задължения към нас. Ремонт по къщата- разпукана е цялата и има нужда от крещящ основен ремонт тавана целия е напукан и е пред падане ако не се подържа същото е и положението навсякъде пропаднаха и стълбите ,от 2013г до днес аз подържах из цяло ,а Дора и Христо въобще не се интересуват от състоянието на къщата .Също имаше някакви задължения и при приятеля му /Мишо/ при който беше се преместил малко преди да се разболее . Но уви бяхме излъгани и двамата.
В продължение на месец Дора Вълкова(сестра му) обикаляше из града или някъде из България от първия ден на пристигането си . Появи се последния ден преди да си замине,имахме един разговор в който тя ми каза че знае за ,ДАРЕНИЕТО но си иска къщата.Без да спомене да си върне парите като ми заяви че е уредила развалянето на дарението, и какво сме говорили с Христо и какво сме правили не я интересува. Месец преди Христо да ми поиска с нот. Покана издръжка аз бях говорил с него и го питах- понеже разбрах че сестра му е тук- кога ще дойдат да поговорим и да ме, запознае с Дора и да прехвърлим другата част от къщата която се води на сестра му,тъй като съм я платила , Христо казваше че имат да свършат др.работа и като се освободят ще дойдат да не се притеснявам.От 5 г живея в тази къща и не разбрах Дора да се интересува какво става в този имот.Аз изчистих старите им данъци и задължения,направих ремонт ,достроих лека сграда към съществуващата , приведох приличен двора и решиха да развалят дарение,което всъщност бе продажба.Поддръжката изцяло е за моя сметка.
Преди да си тръгнат за Испания ги видях за пръв път и ги поканих в къщи на втория етаж,тогава тя ми каза че си иска къщата и частта на брат си.Аз и отговорих че съм я платила ,както и данъците им,как ще иска нещо за което всъщност тя е продала и взела пари.Тогава Дора ме попита ако продава другата част ще я купиш ли ,казах че аз съм им я платила и тя трябва да ми я прехвърли само и че дори ми дължат пари за стари задължения които са си техни .
§..ОТ Христо ЗНАЕХ ,че е изпратил част от парите на сестра си , както и че сега след като съм им разплатила данъците вече може да подпише брак с мъжа с когото живеела ,тъй като по испанския закон тук в България трябва да не дължат данъци .
/по същата измамна схема баща им умира пред хасковския съд , заради подобна измама но тези момчета от Смолян бизнесмени правят сделка Христо да им продава 1 ТИР домати но /за гаранция че няма да злоупотреби с приходите / да ипотекира наличните машини за печене на закуски фурни ,месачки и др.и като ги измамва /злоупотребява с парите – това вече е рецидив в настоящия момент/ с продукцията,те му прибират машините,и по време на делото се доказва че твърдението на бизнесмените е вярно пред съда човека получава удар и по късно умира/ Това го предоставям с цел да се създаде ясна картина с какви изобретателни измамниците са с какви хитри комбинации и схеми действат .
По опасни и от телефоните измамниците,и си мисля сега че не е без помощта на много добре запознати с ГПК.Сега ми светна лампата че може би съм жертва на ИМОТНА ИЗМАМА за съжаление ,но Тогава ми направи впечатление че този човек си „знае си перфектно правата,но задълженията не, те са за другите”-много комбинативен да се възползват от луфтовете в закона. Чувах че сестра му е по опасна и от него,тя е по комбинативна и е много добра в имотни схеми.Просто не очаквах от един обикновен човек , и от една обикновена жена че могат да измислят,предполагам не без съдействието на хора запознати със имотните сделки предполагам инструкциите бяха от техния адвокат имотна измама.Но целта им не да се докаже истината Бях спокойна че имам нотариален.документ които все пак се издава от компетентен орган и власт имаш да ги дава от държавата,за нас обикновените граждани съдебната власт са, ПРОКУРОР,СЪДИЯ,НОТАРИУС,АДВОКАТИ. За нас това са хора облечени във власт, хора на властта,значи щом стои техния подпис значи ЗАКОН.
Минерални бани УЛ. КАЛЕТО 28 –хасковска област това е адреса на имота
Във връзка с връчена нотариална покана от Христо - чрез нотариус Христина Колева на 08.08.2017г за искане за помощ от 300 лв. тяхно решение не му стигали парите. А сестра му Тодора като дойде в България.Първия ден е била при Христо,и после като изчезна се появи чак като,трябваше да го прибере за Испания.Даже човека с който ходеха да се напиват /Мишо от Г.извор/ казва, те били големи измамница ,какъвто е брата такава е и сестрата казва той. След като видя че сме със служебен адвокат с едногодишен стаж,сестра му тогава иска помощ за него чрез нотариуса, без даже и да го коментира с мен …Всичко е измама ,според мен.И после на мен никога ,не ми е предлагано, да му помагам по някакъв начин.С наследствените имоти, той спокойно може да си изкара старините.Искам да вярвам в правосъдието на българския съд. След като получих нот.покана за издръжка от „ дарение”което го бях платила.Наех адв.Тоскова която ми отказа да предоставим запис на заповед, квитанции за платени данъци и такси като счита че не са нужни/ тя ни беше служ.адвокат ,понеже съм безработна като първо бях съкратена от архитектурата, където бях-строителен контрол-и нямах приходи за да си позволя да наема адвокат. Издържам се с продажба на яйца от моите елитни пернати но едвам ми стигаха да се издържам.Пробвах да работя в града но при заплата от 450 лв. аз имах разходи за автобус и храна за месец 430лв--.-ами ток,вода,хляб за животинките ,и реших че е по добре да си ги отглеждам и ще ми дойде по евтино,а ще мога с трудност като се лишавам от много нужди само да мога да издържа до пролетта да ми помогне и личното ми стопанство.Това е светлината на моя живот
На втора инстанция ,също не ми представи запис на заповед като аргумент и от където се вижда че съм го закупила ,и не ми разреши да се явя, понеже Христо не се явява и нямало смисъл и аз да се явявам .Даже ни каза да излезем извън съда .Съжалявам но аз не съм юрист и не разбирам кое е правилно.
§ По време на делото беше изискано експертиза професионална –независима /понеже както Ви,писах по горе,подхвърляха че парите правят много работи но се отказа от адвоката им.Вече имах съмнение че всичко се манипулира.Не може тук да готви на четири човека и в друг момент за пред съдебните власти 100% болен,как се явява няколко пъти на ТЕЛК ?Искахме ,не той да каже каква издръжка иска, а експертиза от какъв размер се нуждае, защото почти съм сигурна в поредната измама.Мога да се опитам да му помогна но без да поставям себе си в по неизгодно положение от него.Принципно не съм отказала да му помагам(ползва моя ток моята вода –аз я плащам- с това му помагам, това са ми възможностите) но за момента не работя и нямам приходи с които да се издържам .Създавам лично стопанство ,което е в процес на надграждане.
Исках да се направи справка как живее в Испания и какво получава от социал. им там -каква помощ .
Дали и там не извършват измама,тя го взе да се възползва като придружител,какво и пречи да си дойде в другата част и ако толкова е състрадателна сестра да си го гледа тук. Или пак тънките сметки да се възползва да си има работа” придружител” и в др.държава а аз поне съм си в моята държава.
Все пак аз съм бивш общински работник,зная че не е проблем особено на съда в държава от евросъюза да бъде извършена проверка.Моя адвокат обаче ми каза че няма как да бъде извършено.
Интересно , защо решението на съда е- че съм на 30 години и мога да работя и да му плащам Какво да плащам ,като аз съм си закупила жилището
.При това положение го губим и на втора инстанция, адвоката ни преднамерено ни проваля като не представя дори като бележки(Запис на заповед) от където се вижда че мъжът ми му е дал пари и сме извършили скрита продажба чрез дарение която той ми предложи . По настояще с последните си пари дадени за дареното жилище, оставяме на улицата. На ВКС хванахме друг адвокат понеже първия няма достатъчно стаж за да има право да жали(представлява) пред ВКС, този адвокат Димо Стоянов пък ми каза че не ми приемат жалбата понеже сумата била по малко от 4000 лв.вече сме на улицата в тези студове .Отидохме да подадем молба(дърва) за отопление от социала в минерални бани ,отказаха ми защото знаела че не живеем на този адрес и сме изхвърлени от адреса( пълна анархия и беззаконие),наши приятели ни предоставиха вилата си да изкараме зимата ,но вилата няма адрес намира се извън гр. Хасково и мъжа ми е с ТЕЛК 75% И под 28% помпена дейност на сърцето а на студено едвам ще изкараме зимата оставяме на улицата, а той тариката който надхитри и нас и съда като изтъкна само правата си по неговата схема и да заблуди всички. Аз не очаквах че съда ще се подведе от неговите аргументи, подвеждащи и на основния организатор на сценария Тодорка.
Нали е 100% неработоспособен,как за нотариалната покана бяха всички тук а после изчезнаха Тодорка,Христо?.По време на гледане на двете дела адвоката им изтъкваше че Христо е в много лошо състояние което не му позволява да бъде докаран от Испания за разпит,поискахме медицинска експертиза в съда но отказаха,но когато спечелиха делата тежко болният Христо бе докаран веднага в българия за влизане във владение на имота.Тодорка и Христо почнаха да движат схемата, като на първа инстанция беше адв.Юри Манолов а на втора пое щафетата по сценария Станимир Политов?по този сценарий точат пари от нагласени дела.Точно преди делото на втора инстанция имам информация че ,представител на съдебните органи е гарантирал спечелване на делото .А информатора който ми довери какво се е случило в къщата на съседите(домакин където са били) приятели на Тодорка и Христо и са коментирали всичко да бъде уредено в тяхна полза без значение на изправната страна като ми каза сменяй адвоката, май си предаден- комбината е проверена и работи . Тодорка дойде в къщи преди да започнат делата и ми заяви че ще развали сделката и няма да ми връща никакви пари, -каза дай да оставим адвокатите да ни решат проблемите – тъй като беше сигурна че на техния адвокат и нашия понеже е служебен лесно ще се продаде(вадя заключение понеже след делата ми каза ,аз ви бях адвокат за 300лв а техния взе 800лв) освен това, майка му е била преди години прокурор имат позиции и те ще ни решат проблема,но че е сигурна че ще загубим делото.Предварително ми разказа целия сценарий по който се движеха делата(съжалявам но ми се струва корупционна схема). Сега сме с адвокат еродиран, неподкупен но късно го намерихме .Прочете делото и отсече –невъзможно е да го загубите -- Защото съда не се интересува от аргументи на равно поставен-оста да се произнесе за възможностите на двете страни .Преди да се разболее той не е работил нищо а е гледал от къде да закачи нещо да има за деня какво да яде защото го мързи да работи , и е гледал откъде да закачи нещо /затова са го изоставили близките му защото им е омръзнал , а не да въвеждат съда в заблуда,защото мамят и съда-Нямат никакво чувство за човешка етика, сигурни че ще подведат (заблудят) съда и са недосегаеми присъщо на измамниците. Сега сме на очна ставка при разследващия полицай,адвоката му постоянно държеше и му подсказваше че не си спомнял нищо.На въпроса на разследващия колко пари му дадохте –казах 12000лв му дадох-Христо не се въздържа и каза –не бяха по малко.Това не е ли достатъчно за да се разбере че съм му дал парите.
ИНТЕРЕСУВАХ СЕ В ИНТЕРНЕТ „ЗОВ ЗА ПОМОЩ”-по НОВА Телевизия И МЕ НАСОЧИХА КЪМ - ВИШИЯ АДВОКАТСКИ СЪЮЗ – от където пък ми казаха да подам сигнал лично до прокурора ,като опиша всичко подробно и в детайли без да заобикалям нищо.Като ми оставиха възможността ако имам нужда от помощ да им се обадя, понеже съм в невъзможност да си наема защитник(провериха ме и след малко се обадиха да изслушат проблема ми) и ме насочиха към Вас.Много ми е чудно откъде Дора знаеше предварително как ще се развие цялото дело ,предварително ми каза как ще протече делото .Тя дойде от Испания и примерно на 1-ви и цял месец обикаляше нотариуси,адвокати по сведения на местни хора от мин.бани.Цял месец бе в България и така и не дойде един ден заедно с брат си Христо за да поговорим,да види кои сме Защо след като платих данъците за около 8-10г прекарах откачен ток от 4-5г и също вода откопана от улицата, клушарска изоставена къща купих. Аз съвсем почтено му отговорих ,че трябва да попитат първо Христо и че ако искат отговори от мен то трябва да е в негово присъствие и толкова години къде бяха та не са плащали данък,ток,вода и глобите .Дори се опитаха да ни провокират,като казаха че сме се канели да бием Христо.В този момент в тяхно присъствие веднага набрахме Христо по телефона на високо говорител и той съответно отрече да сме искали или да сме правили нещо такова.На следващия ден Тодора дойде със съседка Милена Янкова,която ни каза че ние сме били измамили Христо .Тази съседка и мъжът и Станко Янков е работил в Хасково(номенклатура) и съответно имат връзки и вечерта преди делото са поканили гост от съдебната власт. И решено било че те ще спечелят делото ,бащата на свидетеля им Станко Янков ми каза –„ съседе търси добър адвокат защото са ти скроили голям капан ,за да спечелят делото„ –Това са лоши хора – съседе движех се между тях и имаше някакъв човек от съда в къщи и чух всичко не се съмняват в мен защото всичко стана в къщи,какъв е този съд който присъдите се издават в къщи на маса . За мен тези хора цяла седмица от пристигането на Дора , заедно са крояли планове и интриги как да довършат започналата и добре измислена измама .Милена Янкова –съседката тя е чужд човек и ако трябва да обяснявам на някого или да разговарям с някого това са Христо и Дора, Милена съседка и приятелка на Тодора започна да ми изпраща проверки от ВиК след заминаването на Христо и Тодора за Испания.При извършването на тези проверки – (естествено не беше открито нарушение)- нито един път не попитаха нищо за другите собственици на партида за вода в имота Дора и Христо.Тези хора имат неплатени сметки с години,констатирана е кражба на вода и ток по време на тяхната партида ,същото важи и за ТОКА - неплатени сметки и кражби на ел.енергия.Не без любезното съдействие на Милена Янкова която работи във ВиК , и вместо да съдейства на ВиК да си вземат парите,да им даде съвет че това е противообществена нарушение и трябва да си уредят прехвърлянето и отговорността като въведат в ред документите(пререгистрират на живите наследници) с починалите им родители най вероятно тя ги учи как да постъпят,за да не плащат наложените им глоби.Когато плащах къщата за всеки случай Христо ми предложи да ми подпише запис на заповед преброи парите и ми подписа заповедите.Предложи ми да са под 10 000 за да не минават през банкова сметка а да ги дам на ръка.Изчакаха предвидливо 3-4г.да минат и пристигнаха Дора,дъщерята и съпруга и да развалят дарението тъй като губя по давност сумата понеже са изтекли 3 год.давност и развалят дарението преди 5годишния срок на дарението,всичко е измамно изчислено.Всичките ни познати казват това е правосъдието в България за съжаление.
Сега имаме очна ставка при разследващ полицай а Христо с помощта на адвоката им отричат да съм му дал пари .На моя въпрос Христо аз ти дадох 12000лв + това правих ремонт на цялата къща прекарвах вода ток и ти ползваше всичко без да дадеш и лев,Христо се изтърва и каза да ама не бяха толкова а по-малко и тогава неговия адвокат се намеси ,каза той не помни.Въобще срамна пародия, намесване постоянно на адвоката му който отговаряше на почти всички въпроси. Чакаме решението на наблюдаващия прокурор за явната измама,а за подобренията до момента не говорим.
(заключение)- ИСКАМ , КАСИРАНЕ НА ДЕЛОТО И СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС
До кога измамниците ще си разиграват коня,и ще бъдат покровителствани от магистрати
А не обидно едностранно гледане на делото!?
И ВЪПРЕКИ ТОВА РАВНОПОСТАВЕНОСТА -ЖИВЕЕМ НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА С ЧОВЕК КОЙТО Е ПРЕКАРАЛ ИНФАРКТ ,ИНСУЛТ ВТОРИ ИНФАРКТ С ПОСТАВЯНЕ НА СТЕНД ,И СЛЕД ВСИЧКО ТОВА И ОПЕРАЦИЯ НА СЪРЦЕТО С ДВА БАЙПАСА ,И НЕ Е СПРЯЛ ЗА МОМЕНТ И НЕ СЕ ОПЛАКВА, А ТВОРИ ОБЛАГОРОДЯВА ДВОРА КЪЩАТА ,направи я годна за живеене и възхищение на всички включително и на тези съседи които са техни приятели.
А сега заради делото цяло лято спряхме – с парите си имаме проблем.а от тях не идва никакъв човек или представител да направим ремонт, започна отново да се руши и пада тавана в стаята която само ремонта е около 1000-1800 лв.Мило ми е всичко по къщата дал съм и последните си пари за да я поддържам в добър вид .Имам и свидетели да докажат как се грижих за къщата сам без ничия помощ, грижех се като добър стопанин. Стоят си там и нито вест нито интерес за къщата.ще дадем допълнителни обяснения по този казус и с подписа си заставаме зад думите си, ще сме непримирими към неправдите и измамниците ,докато се научат че се намират в човешко нормално общество !...
НЯМА РАВНОПОСТАВЕНОСТ -- ЗАЩО НЕ СЕ ВЗЕМАТ ПРЕДВИД И НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ОТ СЪДИЯТА ЧЕ МЪЖАТ МИ Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ КАТО ТОВА НА ДАРИТЕЛЯ С ТЕЛК , А ИЗТЪКВАТ ЧЕ СЪМ НА 30 ГОД И ТРЯБВА ДА МУ ДАВАМ ИЗДРЪЖКА ПРИ ПЛАТЕНО ЖИЛИЩЕ за която издръжка претендира дарителя, а мъжът ми, е с инфаркт,инсулт и операция на сърцето или фактически Христо е взел парите предварително и ги е пратил на сестра си ТОДОРКА А РАЗЛИКАТА НЕ МИ ВРЪЩА ПЛЮС ТОВА ИСКА ОЩЕ ПО 300ЛВ НА МЕСЕЦ ДА МУ ВНАСЯМ.Това ли е правилното отсъждане.
ИСКАМ ПРАВОСЪДИЕ ----- М О Л Я З А С Ъ Д Е Й С Т В И Е И П О М О Щ
ЗАЩОТО КАКТО МЕ МАМЯТ И МЕ БАВЯТ ЩЕ ИЗПУСНА СРОКОВЕТЕ ЗА ЖАЛБИТЕ .

Чакаме отговора на прокурор за повдигане на обвинение . За имотна измама .Но не съм сигурен сестра му има връзки в съда и е главния сценарист на измамата,даже един от измамниците ми каза директно ние гласяхме друг но ти се закачи в капана. Ако има още правосъдие искам касиране на делото и справедлив процес смених адвоката си с честен и справедлив професионалист.ПРИЛОЖЕНИЕ – СТАНОВИЩЕ НА ВАС и ВКС :

2. Решение № 526 от 03.02.2012 г. по гр. д. № 681/2010 на IV г. о. на ВКС, според което потестативното право на дарителя да отмени извършеното дарение не е проява на принципа за недопускане на неоснователно обогатяване; че това право възниква само когато надареният прояви непризнателност в обществено укорима форма; че не може да се приеме като проява на непризнателност непредоставянето на издръжка, ако надареният би поставил себе си и лицата, които е длъжен да издържа по закон, в по-лошо положение от това на дарителя.
той е могъл да уговори прекратително условие, свързано с настъпването на необходимост.
Пред него е била открита и възможността да прехвърли въпросното имущество срещу задължение за гледане и издръжка. Когато е предпочел да извърши дарение, неподчинено на условие, той е избрал да жертва дареното и принципно да не разчита на него за задоволяване на собствените си нужди. Единственото, което очаква от дарения срещу тази жертва, е признателност.
Висшият адвокатски съвет счита за правилно второто становище, изразено в цитираното по-горе решение № 526/03.02.2012 г.

Съображенията ни за това са следните.
1. Договорът за дарение е едностранен и безвъзмезден. Единственото, което се изисква от дарения, е да проявява признателност като едно морално задължение. Действително, чл. 227, ал. 1 ЗЗД санкционира неговото неизпълнение при определени хипотези, между които дарителят да изпадне в нужда от издръжка и да поиска такава от дарения. В този случай, според съдебната практика и правната теория , то се превръща в правно задължение, добавено от закона.
Както е посочено и в мотивите на решение № 141/10.03.2003 г. от застъпващите първото становище, издръжката по чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД в контекста на основанието е израз на признателност за дарственото отстъпване на имота. Поради това тя не само се съизмерва с него, но и не може да се разглежда като едно безусловно насрещно задължение по договора, а са необходими нови факти , настъпили не по волята на дарителя .
Не можем да не се съгласим с Кр. Цончев, че „не е възможно още от първия момент да вложим в съзнанието на дарителя очакване за помощ”, както се приема в някои решения на ВКС , застъпващи първото от разглежданите противоречиви становища и възпроизвеждащи по-стара практика в смисъл, че ако не беше чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД, дарителят не би извършил дарението.
Съгласно чл. 225 от ЗЗД дарителят отстъпва веднага и безвъзмездно нещо на дарения. Това е един принципно безвъзвратен и неотменим акт на щедрост . В решенията, застъпващи първото становище , се излага съображението, че при възникналата след сключване на договора нужда на дарителя от издръжка, ако дареният не му я дава, подареното следва да се върне в имуществото на дарителя, за да може той да се издържа от него. Това съображение според нас не е издържано от правна гледна точка, а още по-малко следва да бъде решаващо. Смисълът на чл. 227, ал. 1 ЗЗД е да се прекрати едно положение, което е морално нетърпимо поради проявена от дарения непризнателност . Доколкото дарителят би желал да си запази възможност да използва дареното за собствените си нужди и предметът на дарението го позволява,
той е могъл да уговори прекратително условие, свързано с настъпването на необходимост.
Пред него е била открита и възможността да прехвърли въпросното имущество срещу задължение за гледане и издръжка. Когато е предпочел да извърши дарение, неподчинено на условие, той е избрал да жертва дареното и принципно да не разчита на него за задоволяване на собствените си нужди. Единственото, което очаква от дарения срещу тази жертва, е признателност.

2. Вярно е посоченото в цитираните решения от първата група, че за разлика от СК, чл. 227, ал. 1, б. „в” ЗЗД поставя изрично само изискването дарителят да се нуждае от издръжка, а не и дареният да може да я дава. Но и в тях се приема, че „до размера на подареното дареният безусловно е във възможност да я дава, тъй като притежава подареното” (подчертаването наше). Следователно и те не изключват приложимостта на принципа на СК, че издръжката се дължи, доколкото е налице възможност за даването й.
Разбира се, и в разглеждания случай при преценката за тази възможност се вземат предвид цялостните материални възможности на дарения, включително подареното, а не само доходите му извън него. Поради това е несъмнено – и по този въпрос двете застъпвани в практиката становища не си противоречат – че дареният е длъжен да дава на дарителя издръжка до размера на подареното, ако с останалото си имущество и доходи може да издържа себе си и лицата, към които е задължен по закон. Същото следва да се приеме и ако той разчита на дареното, за да осигури съществуването си, вместо да реализира доходи, които е в състояние да получи срещу труд или от имущество.

В част от застъпващите първото становище решения (вкл. в цитираните в предложението) материалното положение на дарения е и обсъдено в някаква степен. В крайна сметка обаче те приемат материалните му възможности за неотносими към въпроса за наличието на непризнателност и изключват една цялостна преценка, която, разбира се, следва да отчита и дареното, докато дареният го притежава.
В правната теория се приема, че положението на дарения е до известна степен безразлично, но с оглед на размерите на неговата отговорност – възможностите му се вземат предвид само в рамките на подареното, и то доколкото в патримониума му има реални следи от него . Особеното тук е, че задължението за признателност, проявена в даването на издръжка, от която дарителят се нуждае, се ограничава до размера на подареното, а не че за да не може да бъде упрекнат в непризнателност и санкциониран съгласно чл. 227, ал. 1, б. „в” ЗЗД, дареният дължи безусловно издръжка до размера на подареното. Невъзможността му да дава издръжка, въпреки притежаването на подареното, не може да се изключи, без да се извърши цялостна преценка на всички конкретни обстоятелства в случая.

Що се отнася до изключеното от чл. 81, ал. 2 ЗЗД право на длъжника да се позове на липсата на парични средства, изтъквано сред мотивите в някои решения, застъпващи първото становище , то при дарението положението не може да се приравни с това при двустранните договори, по които страната е поела задължение за заплащане на определена сума. Това е така, дори и да приемем, че добавеното от закона задължение за издръжка при изпадане на дарителя в нужда приближава дарението до двустранните договори. Обстоятелството, че се касае за нови факти, и признателността, която е в основата на възникналото правно задължение за даване издръжка на изпадналия в нужда и отправил искане дарител, не позволяват да приравним това задължение на задължението по един двустранен договор, при който едната страна обещава или дава нещо именно за да получи уговорения еквивалент, и другата понася последиците за невъзможното изпълнение, дори и без вина. Дареният, който не предостави издръжка поради невъзможност, произтичаща от липса на достатъчни средства да издържа себе си и лицата, на които дължи издръжка по закон, не проявява непризнателност. Следователно не може да носи и тази отговорност без вина.
Ако се отдаде нужното значение на признателността, която стои в основата на добавеното от закона при определени обстоятелства задължение за издръжка , не можем да не се съгласим с цитираното по-горе решение № 526/03.02.2012 г., застъпващо становището, че потестативното право на дарителя да отмени дарението възниква, когато надареният прояви непризнателност в обществено укорима форма и не следва да се приема като проява на непризнателност невиновното непредоставяне на издръжка – ако надареният би поставил себе си и лицата, които е длъжен да издържа по закон, в по-лошо положение от това на дарителя, така както не е проява на непризнателност умишленият опит за убийство при неизбежна отбрана.

4. Не споделяме мотивите на решение № 141/10.03.2003 г. от цитираните по-горе, застъпващи първото становище, според които недаването на необходимата на дарителя и поискана сума за издръжка (до размера на подареното) води до отмяна на дарението по иска с правно основание чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД, за да се избегне неоснователното обогатяване на дарения за сметка на нуждаещия се дарител. В това отношение също сме съгласни с цитираното по-горе решение № 526/03.02.2012 г. Отношенията между страните са договорни. Не е налице разместване на имущество без правно основание и неоснователно обогатяване за сметка на другиго. За неоснователно обогатяване на дарения може да се говори едва след отмяна на дарението (чл. 55, ал. 1 ЗЗД) , както и в хипотезата на чл. 227, ал. 5 от ЗЗД.

5. Като цяло и доведено до край, изразеното в решенията от първата група становище означава, че дареният всъщност не става пълноправен собственик на дареното, че е длъжен да не разчита на него за задоволяване на собствените си и на семейството си нужди през цялото време, докато е възможно да възникнат обстоятелствата по чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД и дарителят да упражни правото си да поиска от него издръжка, съответно да отмени дарението при недаването й. Да се приеме това означава да се изопачи не само чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД, но и въобще характерът на дарението като едностранен договор и безвъзмезден акт на щедрост.

6. От друга страна, като възприема критерия дареният да не се постави в по-лошо положение от дарителя, второто от обсъжданите становища предполага и че самият дарен живее под определения в практиката стандарт за достатъчно средства за съществуване – щом за дарителя е доказано, че е под него. В този смисъл е и формулировката на второто становище в поставения материалноправен въпрос, според която на дарителя липсват достатъчно средства, за да издържа себе си и лицата, които е длъжен да издържа по закон. Това според нас изключва наличието на непризнателност.

7. По изложените съображения Висшият адвокатски съвет счита, че непризнателност не е налице, ако надареният не предостави нужната и поискана от дарителя издръжка, защото материалните му възможности, като се отчете и подареното, не му позволяват да осигури дори и собствената си издръжка и тази на лицата, които е длъжен да издържа по закон.

8. Поради това, ако се придържаме към формулировката на поставения материалноправен въпрос, Висшият адвокатски съвет е на становище, че отговорът му следва да бъде:

Не е налице непризнателност, ако дареният не предостави поисканата от дарителя издръжка поради липса на достатъчно средства да издържа себе си и лицата, които е длъжен да издържа по закон.


ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВИСШИЯ
АДВОКАТСКИ СЪВЕТ:

ДАНИЕЛА ДОКОВСКА
genko
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Яну 2022, 11:41

Re: Скрита продажба под формата на дарение-имотна измама

Мнениеот genko » 17 Яну 2022, 06:07

genko написа::?: ИСКАНЕ ДО МЕДИИТЕ:

Уважаеми дами и господа журналисти,институции,посолства и европейски представители моля медиите, които представлявате, да запознаете Вашата аудитория със системния проблем по прилагане на заповедното и изпълнителното производство в страната и неговото противоречие с европейското законодателство и да насърчите гражданите да заемат активна гражданска позиция с цел защита на своите права и интереси и сигнали до всички институции,посолства и европейски институции които защитават правата и интеграцията на проблемните в безизходица хора
,които единствена надежда е европейското законодателство и вземат мерки за правилно правораздаване „всички равни пред закона” а не само претупване за Българското правораздаване и тълкования, – и (копия) до радиа,телевизии и специализирани предавания на разследващи-премиера,президента,посолства на Испания, Германия, Белгия, Австрия.Франция. (DW)-Дойче-Веле, Свободна .Европа, Хага СТРАСБУРГ, Брюксел- правата на човека.Касиране на не демократично водено дело, посоката на водене да се ощети надарения и не се коментира фактите в полза на надарения че (поставя себе си и хората за които трябва да се грижи в по лошо положение от това на дарителя)

- ПРИЛОЖЕНИЕ - становище на ВАС и ВКС №1 от 2013г
за НАДАРЕН ИМОТ КЪЩА МИНЕРАЛНИ БАНИ
Ретроспекция от 2013 -2017 УЛ. КАЛЕТО 28
УВОД
Имотна облага с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали заблуждение у другиго, и с това му причинили имотна вреда – престъпление по чл. 210 ал. 1 т.1 пр.1 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.
ЖАЛБА ДО ВСИЧКИ ВСШИ ИНСТАНЦИ И ПОСОЛСТВА, ИЗПОВЯДВАЩИ ДЕМОКРАТИЧНО ОТНОШЕНИЕ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА – ФАКТИТЕ НА РС – ХАСКОВО
Във връзка с връчена нотариална покана от Христо ,чрез нотариус Колева на 08.08.2017г
за искане за помощ от 300 лв. аргумент без съда да реши дали се нуждае точно от 300лв. А сестра му Тодора като пристигна в България от Испания където живее и работи от около 10 г.без да се интересува от имота и през това време не са плащали данъци ток ,вода .
Първия ден е била при Христо,и после като изчезна се появи чак като,трябваше да тръгва за Испания.Даже човека който го гледаше/Мишо от Г.Извор те бяха неразделни приятели и колеги даже на ТЕЛК го кара казва, те били големи измамници ,какъвто е брата такава е и сестрата казва той.
(След като имат роднини защо през времето когато бяха в България бяха на хотел Тодора. Мъжът и , дъщеря им и Христо който има нужда от пари за да се издържа . Всички бяха на хотел а има нужда от издръжка, имат толкова роднини първи братовчеди никой от тях не ги пожела да ги приюти.А къде са приятелите им, живеят в това село повече от 50-60години .
Нас ни изхвърлиха от къщата в която вложихме и последните си пари и ни приеха временно съселяни и комшии и ни успокояваха че ще има правосъдие. Близките не му помагали ЗАЩО ЛИ ?, уж не му стигат парите…. Тогава- сестра му- иска помощ за него чрез нотариуса, без даже и да го коментира с мен …Всичко е преднамерено ,според мен.
И после на мен никога ,не ми е предлагано, да му помагам по някакъв начин,толкова пьти се виждах ме преди да се появи сестра му.
С наследствените имоти, той спокойно може да си изкара старините.
Освен това съм го закупила този имот като съм му дала 12 000лв.за цялата къща и да имам възможност да му плащам издръжка ( по закон трябва да му плащам до стойността на надареното, а то по данъчна оценка е 3 250лв).
За къщата съм му дала срещу Запис на заповед 4 –ри пъти повече,или парите за издръжка за които той има претенции те предварително са в него макар и като заем .КЪДЕ Е НАДАРЕНИЯ ЗАЩИТАТА МУ ОТ ЗАКОНА – за едни майка за други мащеха !!!???
-- абсолютна измама която може да кандидатства за ГИНЕС -- големите рекорди във една правова държава.
По моя информация в Испания за да подпише брак трябва да и са разплатени задълженията в България .Нека да се направи справка кога Тодорка е подписала брак и нека да представи вносни бележки за платените си задължения и данъци в
България с техни подписи от 2005-2017г.
Аз мога да представя вносните бележки с мой подпис, НО ЗАЩО СЪМ ГИ ПЛАТИЛА,- показателен пример - ако не съм го закупила? нямам роднински връзки с тях.???
СТРАШНИ ИЗМАМНИ СХЕМИ а главния подстрекател и режисьор на схемата са измислили Христо и сестра му Тодора за да компрометират ПРАВОСЪДИЕТО в нашата правова Европейска държава.Показателен е примера ,че най нагло ми продава къщата и ПРЕДНАМЕРЕНО продава и общинската земя но нотариуса преиздаде втори нотариален акт вече без земята-колко нагло мами, че не зачита дори и представителя на правосъдието –всичко това е не без инструкциите на юрист,следващата стъпка която имам информация е че ще препродадът къщата през няколко купувача,за да не ми я върнат.
Поради неплатени сметки цялата къща е без ток и вода.И са откопани/прекъснати/.:
водата от главния тръбопровод,тъй като многократно си е пускал незаконно водата Христо сам,въпреки забраната и спиране на от уличния главен тръбопровод на ВиК.
Електрозахранването от главното табло – многократно сам се е закачал от таблото и незаконно ползва ток.Получавал съм много писма от ВиК. И Енерго.да предам, да си въведат партидите в ред но понеже се водят на родителите им /а те са починали/Христо ми каза ще имат да вземат те са починали да ги вземат от гробищата/като се има предвид ,че тяхната представителка в БГ е и секретарка във ВиК може би им дава тези съвети/същото е положението и пред енергото,въпреки че предопредих и Тодора да си оправят взаимоотношенията с ВиК и Енергото.
Преди да ми дари имота при условие че му платя 12 хил.лв аз тръгнах да си въведа в ред ВиК, и ел.захранването и се наложи да платя глобите и задълженията му,за да ми се издаде нотариален акт . ХРИСТО се обаждал на сестра си, да я уведоми и тя му казала- прави каквото щеш с твоята час от наследството аз моята ще я прехвърля като си дойда от Испания След това пристъпихме към финализиране на сделката.Изобщо не сме очаквали, че това е нов начин на измама. А аз Адриана И.Петрова продадох жилището си в Хасково за да платя настоящото оговорено жилище. Докато сестра му прехвърли документално нейната част и замине обратно с нея за Испания , имахме уговорка той да живее в къщата с нас и го питах горе ли иска или долу/на 1-ви етаж или 2-ри етаж/категорично каза 1-ви етаж искам понеже ме болят краката и не мога да се катеря по стълбите които бяха на половина изкъртени и без парапети.
,а къщата беше пред разруха наложи се да правя частични и почти, основни ремонти по цялата къща и тъй като е живото застрашаващо да се живее в нея, направих ремонт, на съществуващите помещения- стаи, кухня, баня и тоалетна,остъкляване терасите.
Цялата беше разпукана просто се разделяше ,още продължава да се пука… няма здрави основи, строена е с камък и кал а някъде и с вар и беше живото- застрашаващо да се живее в нея.
Керемидите течаха, имаше паднали керемиди а тези които бяха горе голяма част бяха счупени. После разчупени греди наложи се да ги подменя и да подсиля някои спешно за да може да се обитава що го де.Трябваше да пренаредя и заменя голяма част от керемидите
Паднали тавани, във всички стаи изпадали гипсовите орнаменти,а за да стане по ясна картината, обитателите които са живеели вътре даже не са ползвали комин,пушека е излаз-ял през дъските на тавана(кара таван).по целия таван под керемидите имаше легени и кофи за събиране на вода.Външно цялостен ремонт на мазилката и боядисване.Нямаше дворни и на гаража врати понеже ги предал на вторични суровини.Също е имало и тераси,на които цялото остъкляване и винкела, са предадени на вторични суровини.
-Даже - и коне са затваряли в къщата,защото ромите-наематели са били дървосекачи.

ЕТО ТОВА МИ Е ДАРЕНО… Ето това закупих
Видях че и сестра му Дора е също като него е измамничка но е по добра ,и тя е главния инициатор на целия сценарий. Същото е мнението и по думите на приятеля му/на Ицо/ Мишо с който се събираха да се напиват и затова получи инсулт.

13 ГОДИНИ НЕ САСИ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИТЕ НА ИМОТА, аз съм платила ВСИЧКИ ДАНЪЦИ НА ЦЯЛАТА КЪЩА ЗА ДА СЕ ИЗВЪРШИ СДЕЛКА ПРЕД НОТАРИУСА.
Тока и водата им + ГЛОБИТЕ все още не са платени-по справки във ВиК и ЕВН

Даже в момента ги издирват и двамата наследника, да платят старите си задължения и да прехвърлят партидите от родителите им, на законните наследници и двамата се крият,с аргумента че не могат да издирват умрелите и от тях да вземат парите.

Аз съм ги предупредил но казват ,че няма да отидат.ЕТО КЪДЕ Е ДУПКАТА В ЗАКОНА.ВЪВ ЗАКОНА СЕ КАЗВА да върнеш имота в състояние в което си го взел това означава ли че трябва да го направя отново клушарник(имам и снимков материал) .През цялото време на съвместно живеене той ползва из цяло моя ток, моята вода,подръжката на имота и къщата изцяло е за моя сметка.КЪДЕ Е ПРАВОСЪДИЕТО ??? Като дарението е извършено без условия,закона му е дал възможност да постави някои условия.А ВАС е дал и възможност да не се смята за недобросъвесност, ако не може да даде издръжка като поставя себе си в по лошо положение (тъй като трябва да се грижи за мъжа си с който живее на семейни начала с 75% ТЕЛК ПРЕЖИВЯН ИНФАРКТ,ИНСУЛТ С ОПЕРАЦИЯ НА СЪРЦЕТО И ПОД 30% ПОМПЕНА ДЕЙНОСТ НА СЪРЦЕТО)
.
В този момент му паднахме в полезрението и жертва на добре скроена схема на измама.
Да продаде жилището чрез дарение , и то втори етаж за да има кой да оправи покрива и тавана + стаите и дюшемето и когато мине определен срок да развали дарението.Не без съдействието на сестра му-предполагам.
АКО СЕ ПРОСЛЕДИ ХРОНОЛОГИЧНО СЕ ВИЖДА ЯСНО
§ Когато отидохме в Данъчното стана ясно ,че Христо притежава ½ ид.ч но беше вече късно да се откажа понеже си продадох имота в Хасково и не можех да се върна на зад вече нямах апартамент .Разбрахме се да се обади на другия собственик- сестра си, Дора Вълкова и да и каже да му прати документ той да я представлява.На следващия ден каза че сестра му рекла че той може да прави със собствеността си каквото си иска, тя няма претенции към нея.Предложи ни за да защитим нашите пари които трябва да дадем, да ни продаде неговата ½ част, чрез ДАРЕНИЕ без да искаме нейното съгласие.Каза ми че той е в безизходица тъй като сестра му живее в Испания и си има неин живот,а той е пълнолетен и си решава своя живот както реши за добре.И като дойде тогава ще прехвърли и нейната част и ще отидат да живеят в Испания.От където ме навежда и мисълта че и да е болен едва ли е на 100% защото беше ми споделил че парите оправят всичко.На 100% инвалид а го държаха да готви на приятеля му, на леля му, и на майка му а аз като отидох да го видя излезе и ме посрещна на пътната врата-преди да дойде да го вземе сестра му за Испания.Беше и гробар на селото много често се подиграваше на хората с репликата –недей да знаеш много да не ти ударя дъските – в момента хората и всички дето го познават се чудят какъв е този съд,дето защитава измамниците-(мерише на корупция)не може вечерта преди делото е имало магистрат от съда и гарантирал спечелване на делото и са се черпили, човек от къщата който е бил на моабета ми каза, сменяй адвоката измамен си схемата е проверена и работи ти си попаднал в схемата - и другата аз цялото село впрягам и съм такъв тарикат че мога да направя училище за тарикати и измамници това беше неговата гордост . Докато дойде сестра ми ще живея в нейната част ,искам само единствено аз да съм на първия етаж понеже съм дебел и ми е трудно да се качвам .а съм и свикнал да си бъда и живея на първия етаж. Понеже нотариуса каза , че пред него не можем да дадем парите тъй като правим ДАРЕНИЕ - в което е видно. че няма никакви допълнителни условия а и всъщност аз закупувам жилището - Христо предложи да ни подпише Запис на Заповед така и направихме.Дадохме парите, той започна да ги брои и като беше сигурен че са точно ,каза нали са на две бележки трябва да са под 10 000лв за да не са по банков път. Направи ми впечатление че е осведомен и за банковите преводи.Разделихме ги на две 8 000лв и 4 000 лв.
.Дадохме му парите- и започнахме да съжителстваме,каквото ядяхме ние давахме и на него ,и аз като собственик с нотариален документ, си открих нова партида за ток и вода..През цялото време от 2013г от откриването на партидите до 2019г. и докато получи удар той ползваше моята вода и моят ток,без да го интересува дали дължи нещо ток , вода толкова години, надеждата беше че като дойде сестра му от ИСПАНИЯ ще се оправим и ще покрие неговите задължения към нас. Ремонт по къщата- разпукана е цялата и има нужда от крещящ основен ремонт тавана целия е напукан и е пред падане ако не се подържа същото е и положението навсякъде пропаднаха и стълбите ,от 2013г до днес аз подържах из цяло ,а Дора и Христо въобще не се интересуват от състоянието на къщата .Също имаше някакви задължения и при приятеля му /Мишо/ при който беше се преместил малко преди да се разболее . Но уви бяхме излъгани и двамата.
В продължение на месец Дора Вълкова(сестра му) обикаляше из града или някъде из България от първия ден на пристигането си . Появи се последния ден преди да си замине,имахме един разговор в който тя ми каза че знае за ,ДАРЕНИЕТО но си иска къщата.Без да спомене да си върне парите като ми заяви че е уредила развалянето на дарението, и какво сме говорили с Христо и какво сме правили не я интересува. Месец преди Христо да ми поиска с нот. Покана издръжка аз бях говорил с него и го питах- понеже разбрах че сестра му е тук- кога ще дойдат да поговорим и да ме, запознае с Дора и да прехвърлим другата част от къщата която се води на сестра му,тъй като съм я платила , Христо казваше че имат да свършат др.работа и като се освободят ще дойдат да не се притеснявам.От 5 г живея в тази къща и не разбрах Дора да се интересува какво става в този имот.Аз изчистих старите им данъци и задължения,направих ремонт ,достроих лека сграда към съществуващата , приведох приличен двора и решиха да развалят дарение,което всъщност бе продажба.Поддръжката изцяло е за моя сметка.
Преди да си тръгнат за Испания ги видях за пръв път и ги поканих в къщи на втория етаж,тогава тя ми каза че си иска къщата и частта на брат си.Аз и отговорих че съм я платила ,както и данъците им,как ще иска нещо за което всъщност тя е продала и взела пари.Тогава Дора ме попита ако продава другата част ще я купиш ли ,казах че аз съм им я платила и тя трябва да ми я прехвърли само и че дори ми дължат пари за стари задължения които са си техни .
§..ОТ Христо ЗНАЕХ ,че е изпратил част от парите на сестра си , както и че сега след като съм им разплатила данъците вече може да подпише брак с мъжа с когото живеела ,тъй като по испанския закон тук в България трябва да не дължат данъци .
/по същата измамна схема баща им умира пред хасковския съд , заради подобна измама но тези момчета от Смолян бизнесмени правят сделка Христо да им продава 1 ТИР домати но /за гаранция че няма да злоупотреби с приходите / да ипотекира наличните машини за печене на закуски фурни ,месачки и др.и като ги измамва /злоупотребява с парите – това вече е рецидив в настоящия момент/ с продукцията,те му прибират машините,и по време на делото се доказва че твърдението на бизнесмените е вярно пред съда човека получава удар и по късно умира/ Това го предоставям с цел да се създаде ясна картина с какви изобретателни измамниците са с какви хитри комбинации и схеми действат .
По опасни и от телефоните измамниците,и си мисля сега че не е без помощта на много добре запознати с ГПК.Сега ми светна лампата че може би съм жертва на ИМОТНА ИЗМАМА за съжаление ,но Тогава ми направи впечатление че този човек си „знае си перфектно правата,но задълженията не, те са за другите”-много комбинативен да се възползват от луфтовете в закона. Чувах че сестра му е по опасна и от него,тя е по комбинативна и е много добра в имотни схеми.Просто не очаквах от един обикновен човек , и от една обикновена жена че могат да измислят,предполагам не без съдействието на хора запознати със имотните сделки предполагам инструкциите бяха от техния адвокат имотна измама.Но целта им не да се докаже истината Бях спокойна че имам нотариален.документ които все пак се издава от компетентен орган и власт имаш да ги дава от държавата,за нас обикновените граждани съдебната власт са, ПРОКУРОР,СЪДИЯ,НОТАРИУС,АДВОКАТИ. За нас това са хора облечени във власт, хора на властта,значи щом стои техния подпис значи ЗАКОН.
Минерални бани УЛ. КАЛЕТО 28 –хасковска област това е адреса на имота
Във връзка с връчена нотариална покана от Христо - чрез нотариус Христина Колева на 08.08.2017г за искане за помощ от 300 лв. тяхно решение не му стигали парите. А сестра му Тодора като дойде в България.Първия ден е била при Христо,и после като изчезна се появи чак като,трябваше да го прибере за Испания.Даже човека с който ходеха да се напиват /Мишо от Г.извор/ казва, те били големи измамница ,какъвто е брата такава е и сестрата казва той. След като видя че сме със служебен адвокат с едногодишен стаж,сестра му тогава иска помощ за него чрез нотариуса, без даже и да го коментира с мен …Всичко е измама ,според мен.И после на мен никога ,не ми е предлагано, да му помагам по някакъв начин.С наследствените имоти, той спокойно може да си изкара старините.Искам да вярвам в правосъдието на българския съд. След като получих нот.покана за издръжка от „ дарение”което го бях платила.Наех адв.Тоскова която ми отказа да предоставим запис на заповед, квитанции за платени данъци и такси като счита че не са нужни/ тя ни беше служ.адвокат ,понеже съм безработна като първо бях съкратена от архитектурата, където бях-строителен контрол-и нямах приходи за да си позволя да наема адвокат. Издържам се с продажба на яйца от моите елитни пернати но едвам ми стигаха да се издържам.Пробвах да работя в града но при заплата от 450 лв. аз имах разходи за автобус и храна за месец 430лв--.-ами ток,вода,хляб за животинките ,и реших че е по добре да си ги отглеждам и ще ми дойде по евтино,а ще мога с трудност като се лишавам от много нужди само да мога да издържа до пролетта да ми помогне и личното ми стопанство.Това е светлината на моя живот
На втора инстанция ,също не ми представи запис на заповед като аргумент и от където се вижда че съм го закупила ,и не ми разреши да се явя, понеже Христо не се явява и нямало смисъл и аз да се явявам .Даже ни каза да излезем извън съда .Съжалявам но аз не съм юрист и не разбирам кое е правилно.
§ По време на делото беше изискано експертиза професионална –независима /понеже както Ви,писах по горе,подхвърляха че парите правят много работи но се отказа от адвоката им.Вече имах съмнение че всичко се манипулира.Не може тук да готви на четири човека и в друг момент за пред съдебните власти 100% болен,как се явява няколко пъти на ТЕЛК ?Искахме ,не той да каже каква издръжка иска, а експертиза от какъв размер се нуждае, защото почти съм сигурна в поредната измама.Мога да се опитам да му помогна но без да поставям себе си в по неизгодно положение от него.Принципно не съм отказала да му помагам(ползва моя ток моята вода –аз я плащам- с това му помагам, това са ми възможностите) но за момента не работя и нямам приходи с които да се издържам .Създавам лично стопанство ,което е в процес на надграждане.
Исках да се направи справка как живее в Испания и какво получава от социал. им там -каква помощ .
Дали и там не извършват измама,тя го взе да се възползва като придружител,какво и пречи да си дойде в другата част и ако толкова е състрадателна сестра да си го гледа тук. Или пак тънките сметки да се възползва да си има работа” придружител” и в др.държава а аз поне съм си в моята държава.
Все пак аз съм бивш общински работник,зная че не е проблем особено на съда в държава от евросъюза да бъде извършена проверка.Моя адвокат обаче ми каза че няма как да бъде извършено.
Интересно , защо решението на съда е- че съм на 30 години и мога да работя и да му плащам Какво да плащам ,като аз съм си закупила жилището
.При това положение го губим и на втора инстанция, адвоката ни преднамерено ни проваля като не представя дори като бележки(Запис на заповед) от където се вижда че мъжът ми му е дал пари и сме извършили скрита продажба чрез дарение която той ми предложи . По настояще с последните си пари дадени за дареното жилище, оставяме на улицата. На ВКС хванахме друг адвокат понеже първия няма достатъчно стаж за да има право да жали(представлява) пред ВКС, този адвокат Димо Стоянов пък ми каза че не ми приемат жалбата понеже сумата била по малко от 4000 лв.вече сме на улицата в тези студове .Отидохме да подадем молба(дърва) за отопление от социала в минерални бани ,отказаха ми защото знаела че не живеем на този адрес и сме изхвърлени от адреса( пълна анархия и беззаконие),наши приятели ни предоставиха вилата си да изкараме зимата ,но вилата няма адрес намира се извън гр. Хасково и мъжа ми е с ТЕЛК 75% И под 28% помпена дейност на сърцето а на студено едвам ще изкараме зимата оставяме на улицата, а той тариката който надхитри и нас и съда като изтъкна само правата си по неговата схема и да заблуди всички. Аз не очаквах че съда ще се подведе от неговите аргументи, подвеждащи и на основния организатор на сценария Тодорка.
Нали е 100% неработоспособен,как за нотариалната покана бяха всички тук а после изчезнаха Тодорка,Христо?.По време на гледане на двете дела адвоката им изтъкваше че Христо е в много лошо състояние което не му позволява да бъде докаран от Испания за разпит,поискахме медицинска експертиза в съда но отказаха,но когато спечелиха делата тежко болният Христо бе докаран веднага в българия за влизане във владение на имота.Тодорка и Христо почнаха да движат схемата, като на първа инстанция беше адв.Юри Манолов а на втора пое щафетата по сценария Станимир Политов?по този сценарий точат пари от нагласени дела.Точно преди делото на втора инстанция имам информация че ,представител на съдебните органи е гарантирал спечелване на делото .А информатора който ми довери какво се е случило в къщата на съседите(домакин където са били) приятели на Тодорка и Христо и са коментирали всичко да бъде уредено в тяхна полза без значение на изправната страна като ми каза сменяй адвоката, май си предаден- комбината е проверена и работи . Тодорка дойде в къщи преди да започнат делата и ми заяви че ще развали сделката и няма да ми връща никакви пари, -каза дай да оставим адвокатите да ни решат проблемите – тъй като беше сигурна че на техния адвокат и нашия понеже е служебен лесно ще се продаде(вадя заключение понеже след делата ми каза ,аз ви бях адвокат за 300лв а техния взе 800лв) освен това, майка му е била преди години прокурор имат позиции и те ще ни решат проблема,но че е сигурна че ще загубим делото.Предварително ми разказа целия сценарий по който се движеха делата(съжалявам но ми се струва корупционна схема). Сега сме с адвокат еродиран, неподкупен но късно го намерихме .Прочете делото и отсече –невъзможно е да го загубите -- Защото съда не се интересува от аргументи на равно поставен-оста да се произнесе за възможностите на двете страни .Преди да се разболее той не е работил нищо а е гледал от къде да закачи нещо да има за деня какво да яде защото го мързи да работи , и е гледал откъде да закачи нещо /затова са го изоставили близките му защото им е омръзнал , а не да въвеждат съда в заблуда,защото мамят и съда-Нямат никакво чувство за човешка етика, сигурни че ще подведат (заблудят) съда и са недосегаеми присъщо на измамниците. Сега сме на очна ставка при разследващия полицай,адвоката му постоянно държеше и му подсказваше че не си спомнял нищо.На въпроса на разследващия колко пари му дадохте –казах 12000лв му дадох-Христо не се въздържа и каза –не бяха по малко.Това не е ли достатъчно за да се разбере че съм му дал парите.
ИНТЕРЕСУВАХ СЕ В ИНТЕРНЕТ „ЗОВ ЗА ПОМОЩ”-по НОВА Телевизия И МЕ НАСОЧИХА КЪМ - ВИШИЯ АДВОКАТСКИ СЪЮЗ – от където пък ми казаха да подам сигнал лично до прокурора ,като опиша всичко подробно и в детайли без да заобикалям нищо.Като ми оставиха възможността ако имам нужда от помощ да им се обадя, понеже съм в невъзможност да си наема защитник(провериха ме и след малко се обадиха да изслушат проблема ми) и ме насочиха към Вас.Много ми е чудно откъде Дора знаеше предварително как ще се развие цялото дело ,предварително ми каза как ще протече делото .Тя дойде от Испания и примерно на 1-ви и цял месец обикаляше нотариуси,адвокати по сведения на местни хора от мин.бани.Цял месец бе в България и така и не дойде един ден заедно с брат си Христо за да поговорим,да види кои сме Защо след като платих данъците за около 8-10г прекарах откачен ток от 4-5г и също вода откопана от улицата, клушарска изоставена къща купих. Аз съвсем почтено му отговорих ,че трябва да попитат първо Христо и че ако искат отговори от мен то трябва да е в негово присъствие и толкова години къде бяха та не са плащали данък,ток,вода и глобите .Дори се опитаха да ни провокират,като казаха че сме се канели да бием Христо.В този момент в тяхно присъствие веднага набрахме Христо по телефона на високо говорител и той съответно отрече да сме искали или да сме правили нещо такова.На следващия ден Тодора дойде със съседка Милена Янкова,която ни каза че ние сме били измамили Христо .Тази съседка и мъжът и Станко Янков е работил в Хасково(номенклатура) и съответно имат връзки и вечерта преди делото са поканили гост от съдебната власт. И решено било че те ще спечелят делото ,бащата на свидетеля им Станко Янков ми каза –„ съседе търси добър адвокат защото са ти скроили голям капан ,за да спечелят делото„ –Това са лоши хора – съседе движех се между тях и имаше някакъв човек от съда в къщи и чух всичко не се съмняват в мен защото всичко стана в къщи,какъв е този съд който присъдите се издават в къщи на маса . За мен тези хора цяла седмица от пристигането на Дора , заедно са крояли планове и интриги как да довършат започналата и добре измислена измама .Милена Янкова –съседката тя е чужд човек и ако трябва да обяснявам на някого или да разговарям с някого това са Христо и Дора, Милена съседка и приятелка на Тодора започна да ми изпраща проверки от ВиК след заминаването на Христо и Тодора за Испания.При извършването на тези проверки – (естествено не беше открито нарушение)- нито един път не попитаха нищо за другите собственици на партида за вода в имота Дора и Христо.Тези хора имат неплатени сметки с години,констатирана е кражба на вода и ток по време на тяхната партида ,същото важи и за ТОКА - неплатени сметки и кражби на ел.енергия.Не без любезното съдействие на Милена Янкова която работи във ВиК , и вместо да съдейства на ВиК да си вземат парите,да им даде съвет че това е противообществена нарушение и трябва да си уредят прехвърлянето и отговорността като въведат в ред документите(пререгистрират на живите наследници) с починалите им родители най вероятно тя ги учи как да постъпят,за да не плащат наложените им глоби.Когато плащах къщата за всеки случай Христо ми предложи да ми подпише запис на заповед преброи парите и ми подписа заповедите.Предложи ми да са под 10 000 за да не минават през банкова сметка а да ги дам на ръка.Изчакаха предвидливо 3-4г.да минат и пристигнаха Дора,дъщерята и съпруга и да развалят дарението тъй като губя по давност сумата понеже са изтекли 3 год.давност и развалят дарението преди 5годишния срок на дарението,всичко е измамно изчислено.Всичките ни познати казват това е правосъдието в България за съжаление.
Сега имаме очна ставка при разследващ полицай а Христо с помощта на адвоката им отричат да съм му дал пари .На моя въпрос Христо аз ти дадох 12000лв + това правих ремонт на цялата къща прекарвах вода ток и ти ползваше всичко без да дадеш и лев,Христо се изтърва и каза да ама не бяха толкова а по-малко и тогава неговия адвокат се намеси ,каза той не помни.Въобще срамна пародия, намесване постоянно на адвоката му който отговаряше на почти всички въпроси. Чакаме решението на наблюдаващия прокурор за явната измама,а за подобренията до момента не говорим.
(заключение)- ИСКАМ , КАСИРАНЕ НА ДЕЛОТО И СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС
До кога измамниците ще си разиграват коня,и ще бъдат покровителствани от магистрати
А не обидно едностранно гледане на делото!?
И ВЪПРЕКИ ТОВА РАВНОПОСТАВЕНОСТА -ЖИВЕЕМ НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА С ЧОВЕК КОЙТО Е ПРЕКАРАЛ ИНФАРКТ ,ИНСУЛТ ВТОРИ ИНФАРКТ С ПОСТАВЯНЕ НА СТЕНД ,И СЛЕД ВСИЧКО ТОВА И ОПЕРАЦИЯ НА СЪРЦЕТО С ДВА БАЙПАСА ,И НЕ Е СПРЯЛ ЗА МОМЕНТ И НЕ СЕ ОПЛАКВА, А ТВОРИ ОБЛАГОРОДЯВА ДВОРА КЪЩАТА ,направи я годна за живеене и възхищение на всички включително и на тези съседи които са техни приятели.
А сега заради делото цяло лято спряхме – с парите си имаме проблем.а от тях не идва никакъв човек или представител да направим ремонт, започна отново да се руши и пада тавана в стаята която само ремонта е около 1000-1800 лв.Мило ми е всичко по къщата дал съм и последните си пари за да я поддържам в добър вид .Имам и свидетели да докажат как се грижих за къщата сам без ничия помощ, грижех се като добър стопанин. Стоят си там и нито вест нито интерес за къщата.ще дадем допълнителни обяснения по този казус и с подписа си заставаме зад думите си, ще сме непримирими към неправдите и измамниците ,докато се научат че се намират в човешко нормално общество !...
НЯМА РАВНОПОСТАВЕНОСТ -- ЗАЩО НЕ СЕ ВЗЕМАТ ПРЕДВИД И НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ОТ СЪДИЯТА ЧЕ МЪЖАТ МИ Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ КАТО ТОВА НА ДАРИТЕЛЯ С ТЕЛК , А ИЗТЪКВАТ ЧЕ СЪМ НА 30 ГОД И ТРЯБВА ДА МУ ДАВАМ ИЗДРЪЖКА ПРИ ПЛАТЕНО ЖИЛИЩЕ за която издръжка претендира дарителя, а мъжът ми, е с инфаркт,инсулт и операция на сърцето или фактически Христо е взел парите предварително и ги е пратил на сестра си ТОДОРКА А РАЗЛИКАТА НЕ МИ ВРЪЩА ПЛЮС ТОВА ИСКА ОЩЕ ПО 300ЛВ НА МЕСЕЦ ДА МУ ВНАСЯМ.Това ли е правилното отсъждане.
ИСКАМ ПРАВОСЪДИЕ ----- М О Л Я З А С Ъ Д Е Й С Т В И Е И П О М О Щ
ЗАЩОТО КАКТО МЕ МАМЯТ И МЕ БАВЯТ ЩЕ ИЗПУСНА СРОКОВЕТЕ ЗА ЖАЛБИТЕ .

Чакаме отговора на прокурор за повдигане на обвинение . За имотна измама .Но не съм сигурен сестра му има връзки в съда и е главния сценарист на измамата,даже един от измамниците ми каза директно ние гласяхме друг но ти се закачи в капана. Ако има още правосъдие искам касиране на делото и справедлив процес смених адвоката си с честен и справедлив професионалист.ПРИЛОЖЕНИЕ – СТАНОВИЩЕ НА ВАС и ВКС :

2. Решение № 526 от 03.02.2012 г. по гр. д. № 681/2010 на IV г. о. на ВКС, според което потестативното право на дарителя да отмени извършеното дарение не е проява на принципа за недопускане на неоснователно обогатяване; че това право възниква само когато надареният прояви непризнателност в обществено укорима форма; че не може да се приеме като проява на непризнателност непредоставянето на издръжка, ако надареният би поставил себе си и лицата, които е длъжен да издържа по закон, в по-лошо положение от това на дарителя.
той е могъл да уговори прекратително условие, свързано с настъпването на необходимост.
Пред него е била открита и възможността да прехвърли въпросното имущество срещу задължение за гледане и издръжка. Когато е предпочел да извърши дарение, неподчинено на условие, той е избрал да жертва дареното и принципно да не разчита на него за задоволяване на собствените си нужди. Единственото, което очаква от дарения срещу тази жертва, е признателност.
Висшият адвокатски съвет счита за правилно второто становище, изразено в цитираното по-горе решение № 526/03.02.2012 г.

Съображенията ни за това са следните.
1. Договорът за дарение е едностранен и безвъзмезден. Единственото, което се изисква от дарения, е да проявява признателност като едно морално задължение. Действително, чл. 227, ал. 1 ЗЗД санкционира неговото неизпълнение при определени хипотези, между които дарителят да изпадне в нужда от издръжка и да поиска такава от дарения. В този случай, според съдебната практика и правната теория , то се превръща в правно задължение, добавено от закона.
Както е посочено и в мотивите на решение № 141/10.03.2003 г. от застъпващите първото становище, издръжката по чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД в контекста на основанието е израз на признателност за дарственото отстъпване на имота. Поради това тя не само се съизмерва с него, но и не може да се разглежда като едно безусловно насрещно задължение по договора, а са необходими нови факти , настъпили не по волята на дарителя .
Не можем да не се съгласим с Кр. Цончев, че „не е възможно още от първия момент да вложим в съзнанието на дарителя очакване за помощ”, както се приема в някои решения на ВКС , застъпващи първото от разглежданите противоречиви становища и възпроизвеждащи по-стара практика в смисъл, че ако не беше чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД, дарителят не би извършил дарението.
Съгласно чл. 225 от ЗЗД дарителят отстъпва веднага и безвъзмездно нещо на дарения. Това е един принципно безвъзвратен и неотменим акт на щедрост . В решенията, застъпващи първото становище , се излага съображението, че при възникналата след сключване на договора нужда на дарителя от издръжка, ако дареният не му я дава, подареното следва да се върне в имуществото на дарителя, за да може той да се издържа от него. Това съображение според нас не е издържано от правна гледна точка, а още по-малко следва да бъде решаващо. Смисълът на чл. 227, ал. 1 ЗЗД е да се прекрати едно положение, което е морално нетърпимо поради проявена от дарения непризнателност . Доколкото дарителят би желал да си запази възможност да използва дареното за собствените си нужди и предметът на дарението го позволява,
той е могъл да уговори прекратително условие, свързано с настъпването на необходимост.
Пред него е била открита и възможността да прехвърли въпросното имущество срещу задължение за гледане и издръжка. Когато е предпочел да извърши дарение, неподчинено на условие, той е избрал да жертва дареното и принципно да не разчита на него за задоволяване на собствените си нужди. Единственото, което очаква от дарения срещу тази жертва, е признателност.

2. Вярно е посоченото в цитираните решения от първата група, че за разлика от СК, чл. 227, ал. 1, б. „в” ЗЗД поставя изрично само изискването дарителят да се нуждае от издръжка, а не и дареният да може да я дава. Но и в тях се приема, че „до размера на подареното дареният безусловно е във възможност да я дава, тъй като притежава подареното” (подчертаването наше). Следователно и те не изключват приложимостта на принципа на СК, че издръжката се дължи, доколкото е налице възможност за даването й.
Разбира се, и в разглеждания случай при преценката за тази възможност се вземат предвид цялостните материални възможности на дарения, включително подареното, а не само доходите му извън него. Поради това е несъмнено – и по този въпрос двете застъпвани в практиката становища не си противоречат – че дареният е длъжен да дава на дарителя издръжка до размера на подареното, ако с останалото си имущество и доходи може да издържа себе си и лицата, към които е задължен по закон. Същото следва да се приеме и ако той разчита на дареното, за да осигури съществуването си, вместо да реализира доходи, които е в състояние да получи срещу труд или от имущество.

В част от застъпващите първото становище решения (вкл. в цитираните в предложението) материалното положение на дарения е и обсъдено в някаква степен. В крайна сметка обаче те приемат материалните му възможности за неотносими към въпроса за наличието на непризнателност и изключват една цялостна преценка, която, разбира се, следва да отчита и дареното, докато дареният го притежава.
В правната теория се приема, че положението на дарения е до известна степен безразлично, но с оглед на размерите на неговата отговорност – възможностите му се вземат предвид само в рамките на подареното, и то доколкото в патримониума му има реални следи от него . Особеното тук е, че задължението за признателност, проявена в даването на издръжка, от която дарителят се нуждае, се ограничава до размера на подареното, а не че за да не може да бъде упрекнат в непризнателност и санкциониран съгласно чл. 227, ал. 1, б. „в” ЗЗД, дареният дължи безусловно издръжка до размера на подареното. Невъзможността му да дава издръжка, въпреки притежаването на подареното, не може да се изключи, без да се извърши цялостна преценка на всички конкретни обстоятелства в случая.

Що се отнася до изключеното от чл. 81, ал. 2 ЗЗД право на длъжника да се позове на липсата на парични средства, изтъквано сред мотивите в някои решения, застъпващи първото становище , то при дарението положението не може да се приравни с това при двустранните договори, по които страната е поела задължение за заплащане на определена сума. Това е така, дори и да приемем, че добавеното от закона задължение за издръжка при изпадане на дарителя в нужда приближава дарението до двустранните договори. Обстоятелството, че се касае за нови факти, и признателността, която е в основата на възникналото правно задължение за даване издръжка на изпадналия в нужда и отправил искане дарител, не позволяват да приравним това задължение на задължението по един двустранен договор, при който едната страна обещава или дава нещо именно за да получи уговорения еквивалент, и другата понася последиците за невъзможното изпълнение, дори и без вина. Дареният, който не предостави издръжка поради невъзможност, произтичаща от липса на достатъчни средства да издържа себе си и лицата, на които дължи издръжка по закон, не проявява непризнателност. Следователно не може да носи и тази отговорност без вина.
Ако се отдаде нужното значение на признателността, която стои в основата на добавеното от закона при определени обстоятелства задължение за издръжка , не можем да не се съгласим с цитираното по-горе решение № 526/03.02.2012 г., застъпващо становището, че потестативното право на дарителя да отмени дарението възниква, когато надареният прояви непризнателност в обществено укорима форма и не следва да се приема като проява на непризнателност невиновното непредоставяне на издръжка – ако надареният би поставил себе си и лицата, които е длъжен да издържа по закон, в по-лошо положение от това на дарителя, така както не е проява на непризнателност умишленият опит за убийство при неизбежна отбрана.

4. Не споделяме мотивите на решение № 141/10.03.2003 г. от цитираните по-горе, застъпващи първото становище, според които недаването на необходимата на дарителя и поискана сума за издръжка (до размера на подареното) води до отмяна на дарението по иска с правно основание чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД, за да се избегне неоснователното обогатяване на дарения за сметка на нуждаещия се дарител. В това отношение също сме съгласни с цитираното по-горе решение № 526/03.02.2012 г. Отношенията между страните са договорни. Не е налице разместване на имущество без правно основание и неоснователно обогатяване за сметка на другиго. За неоснователно обогатяване на дарения може да се говори едва след отмяна на дарението (чл. 55, ал. 1 ЗЗД) , както и в хипотезата на чл. 227, ал. 5 от ЗЗД.

5. Като цяло и доведено до край, изразеното в решенията от първата група становище означава, че дареният всъщност не става пълноправен собственик на дареното, че е длъжен да не разчита на него за задоволяване на собствените си и на семейството си нужди през цялото време, докато е възможно да възникнат обстоятелствата по чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД и дарителят да упражни правото си да поиска от него издръжка, съответно да отмени дарението при недаването й. Да се приеме това означава да се изопачи не само чл. 227, ал. 1, б. „в” от ЗЗД, но и въобще характерът на дарението като едностранен договор и безвъзмезден акт на щедрост.

6. От друга страна, като възприема критерия дареният да не се постави в по-лошо положение от дарителя, второто от обсъжданите становища предполага и че самият дарен живее под определения в практиката стандарт за достатъчно средства за съществуване – щом за дарителя е доказано, че е под него. В този смисъл е и формулировката на второто становище в поставения материалноправен въпрос, според която на дарителя липсват достатъчно средства, за да издържа себе си и лицата, които е длъжен да издържа по закон. Това според нас изключва наличието на непризнателност.

7. По изложените съображения Висшият адвокатски съвет счита, че непризнателност не е налице, ако надареният не предостави нужната и поискана от дарителя издръжка, защото материалните му възможности, като се отчете и подареното, не му позволяват да осигури дори и собствената си издръжка и тази на лицата, които е длъжен да издържа по закон.

8. Поради това, ако се придържаме към формулировката на поставения материалноправен въпрос, Висшият адвокатски съвет е на становище, че отговорът му следва да бъде:

Не е налице непризнателност, ако дареният не предостави поисканата от дарителя издръжка поради липса на достатъчно средства да издържа себе си и лицата, които е длъжен да издържа по закон.


ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВИСШИЯ
АДВОКАТСКИ СЪВЕТ:

ДАНИЕЛА ДОКОВСКА
genko
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Яну 2022, 11:41

Re: Скрита продажба под формата на дарение-имотна измама

Мнениеот dimist » 17 Яну 2022, 16:39

Еха! Апропо, мислите ли, че някой ще ви прочете поста, предвид дължината му и това, как го започвате ? Единственият ефект е, че сте изтръскали малко адреналин , докато сте го писали. Късмет!
dimist
Потребител
 
Мнения: 485
Регистриран на: 26 Ное 2007, 14:58


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 3 госта


cron