начало

На изпитите за правоспособност и за ДСИ – със зелен сертификат На изпитите за правоспособност и за ДСИ – със зелен сертификат

Измама за квартира

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Измама за квартира

Мнениеот georgi_ivanov » 28 Сеп 2021, 16:43

Здравейте,
имам следния проблем. Наех квартира и платих за един наем напред и депозит. Като се нанесох хазяйката ме изгони без да ми върне парите. Заплаши ме, че ми изхвърли багажа на улицата. Договор за наем имах подписан, но тя пое ангажимента да ми го преснима и даде по-късно. Докато чаках да ми даде договора ме изгони и така и останах без екземпляр от договора за мене. Мога ли да си търся парите по съдебен път, защото се оказа, че сумата не е малко. Към 700 лв. Накара ме да напиша, че съм съгласен депозита ми и наемът, които предплатих да оставя за компенсация, че съм излъгал, както тя се изрази за това, че имам психично заболяване. Влизала е в стаята ми и е ровила в багажа, като е видяла лекарствата, които пия и от там е разбрала, че имам психически проблеми, които не са сериозни. Веднага ме извика още на първия ден и ме обвини, че ако получа психическа криза съм щял да и навредя и затова трябвало да се изнасям веднага. Не ми върна парите и за да не ми изхвърли багажа, ме накара да и напиша на един лист, че се отказвам от парите, които съм и дал, като компенсация за това,че съм излъгал за това, че имам психично заболяване. За нищо не съм лъгал и при нанасянето не ме е питала дали имам психични проблеми. След като го видяла от лекарствата,които е намерила при ровенето в стаята ми още на първия ден ме изгони и не ми върна парите. Моля за съвет мога ли да си търся парите по законен ред при условие, че нямах договор ме накара да напиша на един лист и да се подпиша,че се отказвам от парите в нейна полза, като компенсация за това, че съм бил излъгал, че нямам психично заболяване, за което тя не ме е питала при нанасянето в жилището.
georgi_ivanov
Младши потребител
 
Мнения: 68
Регистриран на: 14 Мар 2011, 10:58

Re: Измама за квартира

Мнениеот bgfan2000 » 04 Окт 2021, 22:14

Аз не съм адвокат, но доколкото ми е известно, хората с увреждания са защитени от Конвенция, която е ратифицирана от Р.Б.

Хазяйката е извършила няколко престъпления, някои от които са по НК.
Става въпрос за измама. Трябвало е веднага да извикате полиция.

Сега може да пуснете жалба, но трябва да имате свидетели, освен ако тя е толкова тъпа че сама да си каже всичко.
bgfan2000
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Окт 2021, 13:09


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron