начало

Бившият специален прокурор на Словакия е осъден на 14 години затвор Бившият специален прокурор на Словакия е осъден на 14 години затвор

Промишлен Имот/Склад преустроен в зала за културни събития?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Промишлен Имот/Склад преустроен в зала за културни събития?

Мнениеот brsrec » 02 Авг 2021, 12:16

Здравейте, Имам казус, който искам да споделя!
От доста време търся вариант да създам многофункционална зала за културни събития която да е с удължено работно време, да е извън жилищтните раони на града в който живея и да може да се използва за всякакви културни и художествени мероприятия, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Подобно помещиние е трудно или невъзможно да бъде намерено с изключение на производствено такова в индустриалната зона. Аз може да разбирам от култура, но съм доста невеж в правен аспект и идейния ми проект забуксува точно поради тази причина. Идеята ми е взаимствана от световната практика в която наблюдавам преустройството на подобни места в културни средища вместо да бъдат разрушавани, събаряни, ограбвани и т.н.! Въпроса ми е съвсем конкретен - може ли в бг да се преустрой подобно производствено помещение, цех, склад или някакъв друг вид индустриален имот в подобна зала? Трабва ли да се променя нещо документално и разбира се какво? Ще съм много благодарен на изчерпателен отговор, понеже както казах съм невеж в правото. Благодаря Ви!
brsrec
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Авг 2021, 11:53

Re: Промишлен Имот/Склад преустроен в зала за културни събит

Мнениеот ivanov_p » 03 Авг 2021, 22:04

Първо трябва да намерите конкретно помещение, а след това да се обърнете към архитект, който да направи необходимите проекти и да извади разрешение за строителство от съответната община. няма особени проблеми.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3620
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Промишлен Имот/Склад преустроен в зала за културни събит

Мнениеот brsrec » 06 Авг 2021, 09:36

Благодаря за отговора. Помещението е в процес на търсене, понеже до колкото разбирам ще има нужда от смяна на статута му и собственика трябва да е 100% съгласен и коректен с мен, иначе няма как да се случат нещата.
brsrec
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Авг 2021, 11:53


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта


cron