начало

Съюзът на съдиите призова всички членове на ВСС да подадат оставка Съюзът на съдиите призова всички членове на ВСС да подадат оставка

Проблеми със строеж в съседство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Проблеми със строеж в съседство

Мнениеот philipa_1 » 07 Май 2021, 14:12

Здравейте, уважаеми! Моля, ако някой може да помогне! Преди година и половина в имот, който граничи с наш и сме на калкан започна строеж на многофамилна жилищна сграда. До тук добре, обаче през този период на стоеж, изпълнителят нехаеше по отношение запазване на моя имот. Преди две години направих основен ремонт на покрив - греди, цигли, всичко - чисто новичък покрив. Ляха плочи, слагаха изолации, мазаха, катериха се по моя покрив. Многократко ги предупреждавах да покрият покрива, да пазят и т.н. разправии. Глас в пустиня. От време на време хвърляха някакъв смешен найлон за отбий номер и до там. Напълниха ми улуците и уламите с камъни, пясък, бетон и какви ли още не мизерии, чисто новите ми цигли са напръскани с бетон и мазилка. Съседен двор, който ползваха за материали го превърнаха в бунище - навсякъде кутии от цигари, бутилки от айран и какво ли не. Като бял човек отново разговарях с техническия да се вземат мерки и да преведат нещата в ред. Обещания и нищо свършено от тяхна страна до сега. Днес вече ми прекипя окончателно - подпрели си защитните платна на моята къща. Нали си имате ваши стени бре. Та така, няма да изпадам в повече подробности за ситуацията. Моля, посъветвайте ме какво да направя. Към коя институция мога да се обърна? Да подам жалба или нещо друго? Малко хаотично обяснявам, за което извинете! Ще съм благодарна на всеки, който се отзове.
philipa_1
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Май 2021, 11:16

Re: Проблеми със строеж в съседство

Мнениеот guest1 » 07 Май 2021, 23:31

philipa_1 написа:Преди две години направих основен ремонт на покрив - греди, цигли, всичко - чисто новичък покрив. Ляха плочи, слагаха изолации, мазаха, катериха се по моя покрив. Многократко ги предупреждавах да покрият покрива, да пазят и т.н. разправии. Глас в пустиня. От време на време хвърляха някакъв смешен найлон за отбий номер и до там. Напълниха ми улуците и уламите с камъни, пясък, бетон и какви ли още не мизерии, чисто новите ми цигли са напръскани с бетон и мазилка.

Тук има нещо неясно.
Първо - към новата сграда (на калкан) нямате улуци.
Второ - как са ;хвърляли” нещо по вашия покрив, при положение, че тяхната най-горна плоча (таванската) е по-ниско от вашия покрив?
guest1
Потребител
 
Мнения: 137
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34

Re: Проблеми със строеж в съседство

Мнениеот philipa_1 » 08 Май 2021, 09:32

Здравейте,
Да, на калкан няма улуци, но има към вътрешен двор и улицата.
philipa_1 написа:Второ - как са ;хвърляли” нещо по вашия покрив, при положение, че тяхната най-горна плоча (таванската) е по-ниско от вашия покрив?
Как разбрахте, че тяхната най - горна плоча е по - ниско от нашия покрив? Може би наистина е нужно пояснението, че ние живеем в къща.
philipa_1
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Май 2021, 11:16

Re: Проблеми със строеж в съседство

Мнениеот guest1 » 08 Май 2021, 11:49

philipa_1 написа:Как разбрахте, че тяхната най - горна плоча е по - ниско от нашия покрив? Може би наистина е нужно пояснението, че ние живеем в къща.

Здравейте. Точно пояснения очаквам.
Първият отговор беше само за започване на разговора.
Казвате - „живеем в къща”, разбирам „еднофамилна жилищна сграда”. В съседния имот се строи жилищна сграда, която е по-висока от вашата.
Описаната ситуация не се „връзва” с:
Сградите на основното застрояване могат да се застрояват свързано само на страничните имотни граници, като калканните стени се покриват напълно. Непокриване на част от заварена калканна стена може да се допусне при условия и по ред, определени с правилата и нормативите по чл. 13, когато покриването на калканната стена води до нарушаване на други нормативи за височина и разстояния и когато се налага съобразяване с други заварени специфични дадености.
guest1
Потребител
 
Мнения: 137
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron