начало

Съдии от Пловдив пишат на ВСС за управлението на Иван Калибацев. Искат проверка Съдии от Пловдив пишат на ВСС за управлението на Иван Калибацев. Искат проверка

Заповед за прекратяване на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Заповед за прекратяване на трудов договор

Мнениеот optimist7 » 26 Апр 2021, 21:11

Здравейте, получих въпросната заповед, но в нея не са посочени ползваните дни отпуск, както и неползваните, но изплатени. Има ли практика да присъстват в заповедта? Мога ли да получа бележка от бившия работодател за тях, за да знае новия колко съм изполдвал?
optimist7
Младши потребител
 
Мнения: 21
Регистриран на: 20 Юли 2018, 11:40

Re: Заповед за прекратяване на трудов договор

Мнениеот guest1 » 07 Май 2021, 02:01

Може, но нямате полза.
Ако сте работили (примерно) половин година и сте ползвали по-малко от половината годишен отпуск - оставащите дни ще се платят.
Ако са ползвани повече от половината - при новия работодател няма да имате право на „цялата половина“, а само на остатъка - до 100%.
guest1
Потребител
 
Мнения: 129
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron