начало

ВАС пита съда в Люксембург заради теча на данни от НАП, спират всички дела за вреди ВАС пита съда в Люксембург заради теча на данни от НАП, спират всички дела за вреди

Въпрос за осигуровки при договор по чл.114 от КТ

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос за осигуровки при договор по чл.114 от КТ

Мнениеот yanafh » 20 Апр 2021, 11:02

Здравейте!
Предстои ми да сключа договор по чл.114 от Кодекса на труда, но този вид трудов договор е доста чужд за мен, защото досега съм била винаги на пълен работен ден и там всичко е ясно.
Ситуацията е следната: скоро напускам работата, на която съм и същевремнно ме потърсиха от друго място, но на непълен работен ден, касае се за водене на школа. Колебаем се дали да бъда назначена по граждански договор или по чл.114 от КТ. Става въпрос за полагане на труд 6 часа седмично за неопределен срок. Ако ме назначат на граждански договор, вероятно няма да ме осигуряват защото месечното ми възнаграждение няма да е в размер на или над минималната работна заплата и тогава аз трябва да се самоосигурявам. Ако бъда назначена по чл.114, ще бъда осигурявана, но така и не разбрах дали за всички социални рискове и по какъв точно ред се случва това. Аз ще трябва ли да внасям някакви осигуровки? Простете, ако въпросите ми са глупави, но наистина тази ситуация ми е чужда.
yanafh
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 07 Дек 2017, 17:46

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron