начало

Може ли прокуратурата да използва данни от преписки, за да се защитава по граждански дела Може ли прокуратурата да използва данни от преписки, за да се защитава по граждански дела

Напръскаха ме със спрей

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Напръскаха ме със спрей

Мнениеот montanarlz » 06 Апр 2021, 21:36

Здравейте. Вчера една жена, с която имаме закачка от известно време, ме напръска със спрей.
Случайно се засякохме навън, тя идваше срещу мен, извади телефона си и започна да ме снима, при което аз отвърнах със същото, приближих се до нея и й казах "Виж каква хубава снимка ти направих", а тя извади от чантата някакъв лютив спрей, с който ме напръска в очите.
Това стана пред едно казино, където има и камери.
Уточнявам, че по никакъв начин не съм я застрашил, т.е. това не може да се приеме за "Самоотбрана".
Мога ли да я съдя за това?
montanarlz
Младши потребител
 
Мнения: 21
Регистриран на: 13 Дек 2014, 20:38

Re: Напръскаха ме със спрей

Мнениеот berto » 07 Апр 2021, 11:49

Ако мислите стратегически, би следвало да предвидите, че тя може да ви съди по чл. 144а /НК, ако я предизвикате съдебно. Иначе ако искате да я съдите - можете - за лека телесна повреда по чл. 130 /НК. Трябва да си извадите медицинско и след това да депозирате жалба до районния съд по местопрестъплението по реда на НПК във връзка с чл. 161, ал. 1 /НК. Прочетете НПК, имате 6 месеца.
berto
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 01 Сеп 2020, 17:32

Re: Напръскаха ме със спрей

Мнениеот montanarlz » 07 Апр 2021, 15:58

berto написа:Ако мислите стратегически, би следвало да предвидите, че тя може да ви съди по чл. 144а /НК, ако я предизвикате съдебно.


Какво следене бе пич? :lol:
montanarlz
Младши потребител
 
Мнения: 21
Регистриран на: 13 Дек 2014, 20:38

Re: Напръскаха ме със спрей

Мнениеот nikodim77 » 07 Апр 2021, 21:39

Здравейте,
Вижте montanarlz, получихте отговор на зададен въпрос, който отговор сте прочел повърхностно и без вникване в текстовете на цитираната от berto норма. Обръщате се с; „Какво следене бе пич?”, което звучи иронично и като несъгласие с отговора! Айде прочетете 144а отново, вникнете в съдържанието му и най-вече в ал. 2 на същия!!!
Нали се сещате, че записите от камерите нямат особена доказателствена сила когато не са придружени и от звуков файл? Е, тогава предполагаемата съдебна „битка” ще е дума с-щу дума…?! Думите Ви – „Виж каква хубава снимка ти направих” без да са записани като звук, могат да бъдат представени от ответната страна като всякакви други, - заплашителни.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 840
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Напръскаха ме със спрей

Мнениеот ivanov_p » 08 Апр 2021, 08:09

Четейки въпросите на потребители по наказателни случаи се сещам за една стара немска поговорка:
"Когато магарето се почуства щастливо отива да танцува върху леда".
Случаят е пределно ясен за всеки бил в зала - момата ще доведе свидетели слухари, пред които е се е оплаквала, че момъка я преследва и тормози. Когато за пореден път я е проследил и се е появил срещу нея той е започнал да отпрява закани срещу сексуалната й и телесна неприкосновеност, което е възбудило у нея страх и паника, и защото е нямало кой да я защити, извадила телефона, от една страна да запише заканите, а от друга да събуди страх у извършителя и да го накара да се откаже от престъпните си намерения. При тези й действия деецът е станал агресивен, заявил, че сега той ще й счупи главата с неговия телефон и го извадил за да го ползва като оръжие, а тя се е предпазила със законно придобито средство.
Как въобще ви се занимава с глупости?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3543
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 7 госта


cron