начало

Може ли прокуратурата да използва данни от преписки, за да се защитава по граждански дела Може ли прокуратурата да използва данни от преписки, за да се защитава по граждански дела

Дължимо по изпълнително производство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Дължимо по изпълнително производство

Мнениеот piperov06 » 26 Фев 2021, 14:40

Моля за съвет добро отношение и помощ от юрист,като бих желал да се въздържите от съвет от типа потърсете си адвокат защото не ми е възможно и ако казуса не представлява все пак толкова сложен.
По изпълнително производство при сключено споразумение по ГПК за расрочване на дълга на първоначална 20процента вноска и последващи десетпроцентни равни ежемесечни вноски какъв е размерът на десетпроцентната вноска?
На лице е получена призовка за принудително изпълнение и сключено споразумение със ЧСИ,като въпросът ми е във сумата отбелязана във призовката за принуд.изпълнение влиза ли освен дълга и разноските по изпълнителното дело и тези на ЧСИ по ТТРЗЧСИ,т.е дължимото и всички такси по изпълнение?
Породи се спор със служител от кантората на ЧСИ че има и такси а аз ви питам съществуват ли и лихви по расрочване не би ли следвало щом е изпратена призовка за принуд.изпълнение в дълга посочен в нея да влиза и цялата дължима сума?
Ако е така ,но начина за оспорване е пред съда и не представлява все пак толкова голяма сложност бихте ли ме посъветвали как да го оспоря сам със ваша помощ ,какво да изтъкна първо със възражение до ЧСИ ли или направо пред съда и какво да изложа във него.
Няма да са ми във нужда и коментари от рода за такива дела и спорове има безплатна адвокатска помощ защото е проточване във времето и тромави процедури.
Моля наистина за отношение и съдействие,защото често срещаме само лицемерие ,че всеки работи за пари,но мисля че така практика във която професия и да е, не се създава.Не мисля че съм за съжаление а това е елементарно човешко качество взаимопомощ от която сме оперирани и много често се случва да се обираме един друг.Благодаря предварително!
piperov06
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 26 Фев 2021, 12:51

Re: Дължимо по изпълнително производство

Мнениеот nk7702n » 26 Фев 2021, 18:57

Много объркано сте изложил проблема. Уточняването на размера на дълга би следвало да е на първо място, преди да подавате каквито и да е молби или да разсрочвате задължението. От изложеното в поста Ви оставам с впечатлението, че не знаете какво точно плащате, правите или искате да направите, което означава, че имате нужда от професионална помощ. :idea:
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6453
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Re: Дължимо по изпълнително производство

Мнениеот piperov06 » 27 Фев 2021, 09:26

nk7702n написа:Много объркано сте изложил проблема. Уточняването на размера на дълга би следвало да е на първо място, преди да подавате каквито и да е молби или да разсрочвате задължението. От изложеното в поста Ви оставам с впечатлението, че не знаете какво точно плащате, правите или искате да направите, което означава, че имате нужда от професионална помощ. :idea:

Вие юрист ли сте?
piperov06
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 26 Фев 2021, 12:51

Re: Дължимо по изпълнително производство

Мнениеот anonimenn » 07 Мар 2021, 14:27

"На лице е получена призовка за принудително изпълнение и сключено споразумение със ЧСИ,като въпросът ми е във сумата отбелязана във призовката за принуд.изпълнение влиза ли освен дълга и разноските по изпълнителното дело и тези на ЧСИ по ТТРЗЧСИ,т.е дължимото и всички такси по изпълнение?"
разбирам, че това е въпроса.
Няма спор по него. В първоначалната призовка сте получили размер на дълга (вземане по изпълнителен титул + таксите и разноските по изпълнителното дело). Ако задължението по изпълнителен титул има главница, то то е лихвоносно и с всеки ден забава дългът Ви се увеличава.
Има трайна съдебна практика, че след образуване на делото (дата на подаване на молбата от взискателя до ЧСИ) то всички такси и разноски за реално извършени действия по делото, са за сметка на длъжника, без значение как и на кого плаща.
anonimenn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 31 Май 2020, 20:12

Re: Дължимо по изпълнително производство

Мнениеот piperov06 » 18 Мар 2021, 17:05

Задължението по изпълнителен титул представлява адвокатски хонорари по приключили дела.Лихва тече ли по такива задължения в случая и след като призовката която е връчена е за принудително изпълнение влиза ли в нея цялата изискуема сума-задължение,всички такси по изп.производство и лихви ако текат такива?
piperov06
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 26 Фев 2021, 12:51

Re: Дължимо по изпълнително производство

Мнениеот anonimenn » 20 Мар 2021, 20:45

лихва тече само върху главницата/ците. в първата призовка от чси са включени всички суми, ведно с лихва към деня на изготвяне на книжата
anonimenn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 31 Май 2020, 20:12


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron