начало

На изпитите за правоспособност и за ДСИ – със зелен сертификат На изпитите за правоспособност и за ДСИ – със зелен сертификат

Непризнат разход

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Непризнат разход

Мнениеот nickolay_s » 10 Фев 2021, 13:17

Здравейте,

ЮЛ, регистрирано по ЗДДС, получава разходна фактура за транспорт от куриер. Обаче спедиторът не посочва ДДС номера на получателя в документа, а само ЕИК/БУЛСТАТ. В такъв случай има ли първичен счетоводен документ? Според мен - да, тъй като в Закона за счетоводството са посочени задължителните реквизити, които следва да изписани, за да бъде отчетен, а пропускът на BG номера не е такъв. Тоест разходът е документално обоснован, съглакно чл. 10, ал. 1 от ЗКПО и с него не се преобразува счетоводния финансов резултат? Искам да съм сигурен дали правилно разсъждавам и не пропускам нещо, за което НАП да искат да не признаят разхода.
Благодаря в аванс!
nickolay_s
Младши потребител
 
Мнения: 42
Регистриран на: 17 Юли 2020, 14:59

Re: Непризнат разход

Мнениеот todorst » 25 Сеп 2021, 20:45

За каква сума иде реч? За 5о лв. А, принципно отговор следва да се търси в НАП, тук само мнения!
todorst
Потребител
 
Мнения: 555
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron