начало

Действаща мярка срещу домашно насилие не е пречка пак да се иска защита Действаща мярка срещу домашно насилие не е пречка пак да се иска защита

Оттегляне на жалба

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Оттегляне на жалба

Мнениеот xlmk88 » 21 Окт 2020, 20:45

Добър ден,

Има ли вариант да бъде оттеглена жалба за измама и изнудване?
На втория ден тези, които подадохме ни беше казано, че на 22.10.2020 ще бъдем арестувани базирано на свидетелството на лицето изнудвач.

Благодаря предварително.
xlmk88
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Окт 2020, 20:40

Re: Оттегляне на жалба

Мнениеот stanilaatanasova » 22 Окт 2020, 09:05

Добър ден!

Съгласно ЗМВР (чл. 72 и чл. 73) полицейските органи могат да задържат лице, за което има данни, че е извършило престъпление за не повече от 24 ч. От момента на задържането си лицето има право на защитник. Срокът на задържането може да се удъпжи единствено с постановление на прокурор с още 72 часа, ако лицето трябва да се яви пред съда, за да вземе мярка за неотклонение "задържане под стража". Досъдебно производство се образува при законен повод и достатъчно данни за извършено престъпление. Законните поводи са: 1. съобщение до органите на досъдебното производство за извършено престъпление; 2. информация за извършено престъпление, разпространена чрез средствата за масово осведомяване; 3. лично явяване на дееца пред органите на досъдебното производство с признание за извършено престъпление; 4. непосредствено разкриване от органите на досъдебното производство на признаци за извършено престъпление. Досъдебното производство се образува с постановление на прокурор или съставянето на протокол за първо действие по разследването.
stanilaatanasova
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 15 Окт 2020, 08:28


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron