начало

ВКС разясни кога не се изплаща обезщетение на магистрат, който „влиза“ и „излиза“ от системата ВКС разясни кога не се изплаща обезщетение на магистрат, който „влиза“ и „излиза“ от системата

Виза за строителство при невлязъл в сила ПУП

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Виза за строителство при невлязъл в сила ПУП

Мнениеот milan0v » 28 Сеп 2020, 10:27

Привет,

искаме да си изкараме виза за строителство за парцел в с. Кокаляне. Там има действащ ПУП, но той се разминава много с кадастъра и най-вече с действителността. От 2015 мисля се работи по нов ПУП, като миналата година е бил върнат за доработване заради много постъпили жалби от собственици, и няма ясен краен срок кога ще влезе в сила. В нашия случай единия край граничи с път, който по регулация обаче минава през имота.

Въпросът ми е как да процедираме за издаване на виза, по "бъдещия" ПУП? Ако може - в коя институция да се пита за стъпките (НАГ/АГКК/МО)? Ако ли не, как се процедира и изобщо има ли разумен ход? Да говорим с фирма, която се оправя с тези казуси?
milan0v
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Сеп 2020, 09:59

Re: Виза за строителство при невлязъл в сила ПУП

Мнениеот jhoro » 28 Сеп 2020, 11:18

Здравейте! Много „странен“ въпрос!
Странното е не, че го задавате, а че отсрещната страна се прави „на ощипана мома“!
Такова нещо, като „бъдещ нормативен акт“ НЯМА! Има действащ в момента. Бъдещия ПУП е само проект, който освен че не е приет - би могъл да бъде оспорен и обжалван.

В момента в публичното пространство се коментира проект за нова Конституция. Това означава ли, че няма нужда да спазваме сегашната? Поне текстовете, които се предлага да се променят?
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1763
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Виза за строителство при невлязъл в сила ПУП

Мнениеот milan0v » 28 Сеп 2020, 15:00

Привет,
разбирам, че не съм се изразил правилно. Очевидно не ми е най-познатата материя.

Остава тогава въпросът какво може да се направи в случая? Гледахме в общината обявления, че са били променяни части от ПУП-а (за конкретни парцели), така че да съвпадат с текущата разработка за нов ПУП. Това ли ни е посоката на действие? Най-малко към коя от институциите да се обърнем.
milan0v
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Сеп 2020, 09:59


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron