начало

Както „Лекс“ писа: Скоростното сваляне на карантината на премиера е без нормативно основание. Струва поста на шефа на столичната РЗИ Както „Лекс“ писа: Скоростното сваляне на карантината на премиера е без нормативно основание. Струва поста на шефа на столичната РЗИ

Връчване на предизвестие по чл. 326 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Връчване на предизвестие по чл. 326 от КТ

Мнениеот vito22 » 26 Сеп 2020, 17:01

Здравейте !
Моля за помощ по следният казус : Искам да напусна фирмата , в която работя с предизвестие от моя страна.
Изготвих същото в свободен текст в два екз. и отидох да го занеса на завеждащ личен състав. Служителят който изпълнява тази длъжност ми даде готова бланка да попълня и да я оставя на него. При поискване от моя страна , да бъде поставен входящ номер на екземпляра, който беше предварително подготвен от мен , ми беше отказано и заявено , че бланката която ми даде служителя да попълня е достатъчна. Никъде дори и на бланката , която служителят ми даде не е отбелязано че е приета от него. Въпросът ми е : 1. Има ли някакво основание този служител да откаже да напише входящ номер на предизвестието, подготвено предварително от мен.
2. Мога ли да изпратя предизвестието до фирмата с обратна разписка и в този случай от коя дата ще започне да тече срокът на същото.
vito22
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Сеп 2020, 16:35

Re: Връчване на предизвестие по чл. 326 от КТ

Мнениеот jhoro » 27 Сеп 2020, 08:03

Здравейте!
1. Не!
2. Да, но трябва да Ви върнат подписан екземпляр. Подобна кореспонденция (документи) се попълва в три екземпляра.
За срока …
Чл. 326. (4) Срокът на предизвестието започва да тече от следващия ден на получаването му.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1751
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Връчване на предизвестие по чл. 326 от КТ

Мнениеот bvoykov » 27 Сеп 2020, 13:46

О, да, те пък със сигурност ще върнат екземпляр, че и подписан, щом се правят на интересни само по отношение на бланката... :D . Принципно така е най-добре - да се сдобиеш с подписа на другата страна върху документ, който не е много в негова полза, е най-силното оръжие, но... на практика трудно става. Има вариант и за изпращане по пощата или куриер с обратна разписка, като при възможност върху товарителницата или известието за доставка да се напише накратко съдържанието, примерно "предизвестие за напускане" или само "предизвестие". Така вече ще е трудно на другата страна да обори, че не го е получила. Иначе напълно споделям казаното относно срока и получаването на предизвестието. Аз едни двама мои приятели така успях да "измъкна", но може би просто бяха случили на коректна фирма, чието главно управление беше в София съответно им казах да адресират кореспонденцията до там. Само местният "провинциален" шеф явно се правеше на интересен и не искаше да приема подобни работи, но се оправиха.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 295
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Връчване на предизвестие по чл. 326 от КТ

Мнениеот vito22 » 27 Сеп 2020, 18:39

Благодаря за информацията . И аз смятам да изпратя предизвестието с куриер с обратна разписка и да пиша на товарителницата текста посочен от вас
vito22
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Сеп 2020, 16:35

Re: Връчване на предизвестие по чл. 326 от КТ

Мнениеот jhoro » 27 Сеп 2020, 23:00

vito22 написа:Благодаря за информацията . И аз смятам да изпратя предизвестието с куриер с обратна разписка и да пиша на товарителницата текста посочен от вас

Може да изпратите предизвестието по имейл до фирмената поща. Мейлите имат дата и час на изпращане, и получаването е доказуемо.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1751
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron