начало

Търси се наказателен съдия за Софийския окръжен съд Търси се наказателен съдия за Софийския окръжен съд

Режим на контакти и такса възивна жалба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Режим на контакти и такса възивна жалба

Мнениеот niko23 » 21 Авг 2020, 18:31

Здравейте дами и господа юристи и гости на форума!Ще ви помоля за препоръки,защото силно съм разочарован от Съдебната система.С бившата сме разделени,водим дела за родителски права,като привременните мерки бяха в полза на майката.От 1-година не ми се дава да си виждам детето,пуснал съм жалби до Прокуратура,ДАЗД,както и тъжби до съда,определил привременните мерки.Има висящи дела за престъпление по член 182,ал2 отНК,но майката пак демонстрира,че не и пука ,и пак не ми дава детето.Съда,въпреки че знае за всички тези неща,пак даде детето на нея.Дойде ред за възивна жалба,като решението изобщо не ми беше изпратено,а беше изпратено само на защитникът ми.Странното е,че на него му е изпратено ГОТОВО РЕШЕНИЕ,още на деня на обявяването,на бившата също.Искам да знам,какво означава това готово решение,и от кога се счита че е връчено.Обжалвах лично решението,като подадох жалбата в срок.На регистратурата,ми се правиха на "ТЪПИ",защото нали се подават по 2 копия от жалбата и приложенията,а третото копие да ми го входират и остава за мен.От регистратурата,не ми казаха каква е таксата за обжалване,даже ми дадоха сметката на районния съд,при положение,че ще се обжалва в Окръжен :roll: :roll: .И така пуснах жалбата,без внесената такса,за да може съда да ми укаже колко ще е таксата,и да ми даде срок в който да я внеса.
Моля за съвет,какво мога да направя повече,за да мога да си виждам детето.Майката не го дава,макар че има висящи дела срещу нея за неспазване на РЛО.Мога ли да използвам ЗЗДН?
Моля ви също за съвет,може ли да стане някой спънка,че не внесох държавната такса,и защо защитникът ми получи готово решение,а на регистратура още не е отметнато че е връчено(мина ли са 11 дни)
Благодаря предварително!
niko23
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 29 Яну 2020, 21:41

Re: Режим на контакти и такса възивна жалба

Мнениеот atanasn » 10 Сеп 2020, 13:12

Добре дошъл в клуба! Десетки хиляди са като теб... и стотици хиляди деца в РБ са порастнали или растат без баща. Такива са реалностите, но на никой не му пука, още по-малко на ДАЗД, или на социалните от Закрила на детето". Няма почти никакъв шанс да успее дело по ЗЗакДомашно Насилие... Това не се припознава като психическо и емоционално насилие...ито върху теб и върху детето/децата, въпреки, че би трябвало, но съдебните състави са от жени... Имаш ли изваден изпълнителен лист? .... Само ЧСИ може да ти помогне. Но ще ти трябва голям късмет... Повечето отказват да се занимават с това.
atanasn
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 31 Авг 2016, 15:46

Re: Режим на контакти и такса възивна жалба

Мнениеот atanasn » 10 Сеп 2020, 13:26

Важно е да имате предвид и, че неизпълнението или осуетяването на съдебно решение е и престъпление против правосъдието - чл. 296, ал 1 НК.
atanasn
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 31 Авг 2016, 15:46

Re: Режим на контакти и такса възивна жалба

Мнениеот gabi1998 » 23 Фев 2021, 01:48

Здравейте. С бащата на детето ми сме разделени от 9месеца. До момента той не е потърсил детето и не е помогнал с нищо в отглеждането му. В молбата по делото искаше режим на личти контакти всяка втора и четвърта събота и неделя да взима детето от 10-18ч. С адвоката ми не сме съгласни с това и поискахме той да може да вижда детето по 2ч в присъствието на мен,с оглед на това,че детето е на 1г,силно привързана е към мен и досега не е виждала баща си. Да добавя,че той има ограничителна заповед спрямо мен,която изтече то ди месец. Като се има предвид всичко описано по-горе, според вас има ли шанс съдът да определи друг режим на лични контакти, който да бъде без мое присъствие?
gabi1998
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Фев 2021, 01:35


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron