начало

АССГ: Забраната за премии на магистрати с висящи дисциплинарки противоречи на Конституцията и ЗСВ АССГ: Забраната за премии на магистрати с висящи дисциплинарки противоречи на Конституцията и ЗСВ

Отказ от бащинство и претенции към имущество без брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ от бащинство и претенции към имущество без брак

Мнениеот alekpopov » 01 Апр 2020, 11:42

Здравейте,

Имам два въпроса за които се нуждая от съвет:

Може ли мъж припознал дете при раждането му да се откаже от бащиснтво ако е разбрал, че не е биологичен баща на детето след повече от една година? (припознаване е извършено 2016)

Може ли жената с която е съжителствал на семейни начала дълъг период от време (над 10 години),но нямат сключен брак и тя и детето не са регистрирани на неговия адрес, да предяви претенции към недвижимо имущество придобито преди или след като са започнали съвместното си съжителство?

Благодаря
alekpopov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Апр 2020, 11:32

Re: Отказ от бащинство и претенции към имущество без брак

Мнениеот katerinakuch » 01 Апр 2020, 19:43

Може ли мъж припознал дете при раждането му да се откаже от бащиснтво ако е разбрал, че не е биологичен баща на детето след повече от една година? (припознаване е извършено 2016) - от припознаване на бащинството няма как да се откаже.

Може ли жената с която е съжителствал на семейни начала дълъг период от време (над 10 години),но нямат сключен брак и тя и детето не са регистрирани на неговия адрес, да предяви претенции към недвижимо имущество придобито преди или след като са започнали съвместното си съжителство? - не
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1136
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Отказ от бащинство и претенции към имущество без брак

Мнениеот alekpopov » 02 Апр 2020, 13:55

Благодаря за отговора Ви Катерина,

И за двете е не - правилно ли го разбирам ?
alekpopov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Апр 2020, 11:32


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 9 госта


cron