начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

Некомпетентна администрация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Некомпетентна администрация

Мнениеот sisuna » 04 Фев 2020, 13:53

Здравейте , може ли да ми разясните следния казус :
Съгласно чл. 135, ал.1 от ЗУТ лицата по чл. 131 могат да правят искания за изменение на устройствените планове с писмено заявление до кмета на общината, а в случаите по чл. 124а, ал. 3 и 4 - съответно до областния управител или до министъра на регионалното развитие и благоустройството.Съгласно чл. 135, ал.3 от ЗУТ компетентният орган по ал. 1 в едномесечен срок от постъпване на заявлението със заповед разрешава или отказва да се изработи проект за изменение на плана.В случая компетентният орган е кметът на общината. Въпреки изричните указания на съда, дадени в съдебно заседание ,ответникът не представи изрична заповед, с която кметът на общината е делегирал свои права по чл. 135, ал.1 и ал.3 от ЗУТ на заместник-кмета, следователно оспореният изричен отказ е издаден от некомпетентен административен орган.
Става въпрос за застрояване в междублоково пространство, след протести , подписки и възражения за промяна на ПУП ,проекта беше спрян . Собственикът заведе дело и това е решението на съда.Не съм експерт , но от гореизложеното разбирам, че зам. кмета е некомпетентен и въпреки това е разписал ,документите за отказ. Въпросът ми ,има ли начин да обвиним общината ,в некомпетентност и че умишлено е загубила делото .Как е възможно администрацията ,да не знае кой и какво трябва да разписва , и въпреки ,че съда изрично изисква заповед за делегиране на права,общината не предприема нищо?Губи делото и дори трябва да заплати разноските.Ще бъда благодарна , да ме посъветвате какво може да се предприеме .
sisuna
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Фев 2020, 13:47

Re: Некомпетентна администрация

Мнениеот tochotocho » 15 Фев 2020, 10:35

На Ваше Заявление е получен ОТКАЗ подписан от зам.кмета, а не от БАШ Кмета. Съдът е изискал да се представи съответно упълномощаване този ОТКАЗ да е възложен на зам.кмета. Ако това се случи има ДВЕ положения : 1. Съдът уважава жалбата ВИ и връща преписката на общината /кмета / с указания и 2. потвърждава отказа.
В момента Вие сте във висящо производство! И сега закачката -допускаме Положение № 1. -връщане с указание. Нищо не пречи на общината -отново ОТКАЗ и отново ЖАЛБА, Отново връщане с указание и отново ОТКАЗ. Не съм прочел в Закона - ограничение /до три пъти или друго/ . Не ми е работа да давам съвет на съда!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 6 госта


cron