начало

Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1 Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1

Вертикална планировка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Вертикална планировка

Мнениеот nevena_slavova » 26 Яну 2020, 12:45

Здравейте,
Обръщам се с молба към Вас да ми обясните какво е "Вертикална планировка" и Разрешението за извършване на такава, издадено от Община става ли автоматично "Разрешение за строеж"?
На съседите ми е дадено такова Разрешение за верикална планировка през 1998 г и двора им беше терасиран. Изградена беше подпорна стена на 6 м от общата ни граница. През 2006 г. е изградена постройка с размери 6/7 м. Западната й стена е бившата им подпорна стена, а източната стена е на границата на нашия имот. Общината не признава постройката за "сграда", а ми отговаря, че е част от терасиране. Тухлената стена на границата на имота не била "калканна стена". Но заради денивелацията на имотите ни нивото между нашия имот и края на източната стена става 4,5 м. Височината на въпросната сграда е с 60 см над нивото на улицата им. Настоявам сградата да бъде премахната или поне стената да бъде преместена на 3 м от общата граница, но срещам само откази.
Наистина ли "Вертикалната планировка" позволява изграждане на постройка? В Общината няма планове за тази сграда, съседите ми твърдят, че "са изгубили техните планове и разрешителни". Какво мога да направя?
Ще се радвам на всеки отговор!
nevena_slavova
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 11 Окт 2014, 09:04

Re: Вертикална планировка

Мнениеот swenstyle » 29 Яну 2020, 10:53

Не се разбират обясненията ви. Затова не получавате отговори. Нарисувайте на ръка някакви скици в план и в разрез и ги постнете тук. Но проблема ви трябва да го проучи архитект, за да даде становище отностно законността и допустимостта на пристройката.
swenstyle
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 20 Окт 2015, 14:46


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron