начало
Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават

Съкращаване на бр. по осн. договор при вътрешно заместване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Съкращаване на бр. по осн. договор при вътрешно заместване

Мнениеот man_34 » 21 Яну 2020, 22:38

Здравейте,
това е първата ми тема тук за което моля да бъда извинен предварително за това ако съм допуснал някоя грешка или неточност. От години чета форума, но ето че и на мен ми се наложи да напиша тема, защото не можах да намеря подобен казус разискван някъде.
Та теоретично ситуацията е такава:
- Работник във фирма на основен постоянен трудов договор на пълен работен ден има възможност да отиде по заместване в същата фирма на друго работно място до завръщането на титуляра. Подписва се допълнително споразумение за вътрешно заместване. В него пише, че важат изцяло условията по основния трудов договор. Отивайки на новото работно място старото му се пази като на него е сложен човек също от фирмата и също по заместване. До тук добре, но да допуснем варианта теоретично, че мястото по основен трудов догов на този човек предстои да бъде съкратено. Трябва ли да му се намери друго място във фирмата за да има той къде да се върне след като титуляра който замества се върне на своето място? Документално как би било оформено това - с допълнително споразумение ли?
Постарах се да бъда максимално кратък.Надявам се да сте ме разбрали. Благодаря предварително на отзовалите се в темата.
man_34
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Яну 2020, 22:18

Re: Съкращаване на бр. по осн. договор при вътрешно замества

Мнениеот katerinakuch » 30 Яну 2020, 22:10

1.Трябва ли да му се намери друго място във фирмата за да има той къде да се върне след като титуляра който замества се върне на своето място?- да
2.Документално как би било оформено това - с допълнително споразумение ли? - може така, но може и с нов договор.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1162
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot], Google Adsense [Bot] и 24 госта


cron