начало

Съдът отказа да регистрира партията „Няма такава държава“ Съдът отказа да регистрира партията „Няма такава държава“

Проблем с общината и дърво извън имота застращаващо къщата

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Проблем с общината и дърво извън имота застращаващо къщата

Мнениеот infineon » 15 Ное 2019, 17:28

Здравейте.
Имам проблем с едно голямо дърво (орех) което расте на около 1 метър от сградата.
Писахме заявление до общината (община Павликени) в което описахме ситуацията и искаме да го премахнат тъй като нанася повреди на покрива на къщата (на 2 етажа) над която е надвесено.

Вчера ми се обажда лесничея на общината и ми обяснява как общината нямала пари да го реже и единствено можело да ни издаде разрешение да го кастрим от към къщата, или да сме си оттеглели сега заявлението и догодина щяло да има пари да дойдат да го режат неясно кога.

Недвусмислено му казах че варианта аз да го кастря не ме удовлетворява, тъй като нямам нито техника и възможност, отделно трябва да се наеме Автовишка която ще са сериозни разходи за да дойде, а дори с нея не е ясно как ще дойде от към къщата без да се премахне първо външната част на дървото...

Казах му че не желая да оттегляме заявлението тъй като ако зимата падне над къщата и нанесе повреди на покрива няма да имам документ че съм ги уведомил официално.


Как да процедирам в случая?
В правото ли съм си да претендирам общината да се занимава с обезопасяването му, тъй като се намира извън оградата на имота?

Какво мога да предприема ако те не желаят да го премахнат поради някакви обстоятелства?
Има ли някаква законоустановена процедура по която се действа в подобни случаи?
infineon
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 16 Май 2019, 16:07

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron