начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

Въпрос за отказ на трасе 400kv

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос за отказ на трасе 400kv

Мнениеот asenyurukov » 21 Сеп 2019, 20:34

Здравейте, казусът е следния: Вчера получих писмо,че през имота ми земеделска земя, ще минава трасе за нова въздушна електропреносна мрежа 400kv и ме викат за някакво нищожно обезпечение. Имотът фактически става почти неизползваем. Възложителят е "Електроенергиен системен оператор"ЕАД .Та въпросът е имам ли право да им откажа и как? Благодаря ви предварително! П.п. помъчих се да кача снимките на писмото ,но нещо не се получава.
asenyurukov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 21 Сеп 2019, 20:14

Re: Въпрос за отказ на трасе 400kv

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Сеп 2019, 11:30

Здравейте - в момента водя такова дело в Лом - дали Ви е натам случая - ако не е - няма проблем да се реши.
Консултацията може и по телефон - кажете - как Ви е удобно. Трябва да се иска справедливо обезщетение, а тъй като това не е естествено - че не е желанието на монополиста - то трябва да се види - как най-бързо и безпроблемно да се договори.

въпросът е да хи хванете на куката - на преговорите и - или да им откажете по същество.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4904
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Въпрос за отказ на трасе 400kv

Мнениеот asenyurukov » 22 Сеп 2019, 11:58

Здравейте, за Хасково става на въпрос ,а самото трасе е от Марица Изток до Гърция Неа Сантос. Самият имот е 20дка на входа на Хасково откъм Кърджали и е на главен път с лице 80мтр. на пътя за ГКПП Маказа. Земите около мен са на цена 10евро на квадрат и аз също го продавам на тази цена. И трасето не минава никъде от комшиите отляво и дясно а само от моя имот явно пресича пътя. В писмото пише площ заета от сервитута 3791кв.м. и някой си лицензиран оценител е оценил ощетението на стойност 1538лв по пазарна цена? С две думи ако имам право да им откажа ще е най добре не мисля ,че биха се съгласили с моята цена. Телефона ми е 0879216181 Асен Юруков. Благодаря Ви!
asenyurukov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 21 Сеп 2019, 20:14


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron