начало
Депутат от ДПС е осъден за подкуп и търговия с влияние Депутат от ДПС е осъден за подкуп и търговия с влияние

връчване на заповед за уволнение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


връчване на заповед за уволнение

Мнениеот just__me » 19 Дек 2018, 13:09

Здравейте! Имам нужда от малко свежи идеи. Предприети са действия за дисциплинарно уволнение на служител на фирмата. Поканата за даване на поканата за даване на писмени обяснения по чл. 193 от КТ е изпратена на служителя по куриер и видно от обратната разписка, същата е получена от служителя лично на ръка. В указания срок не да дадени обяснения. При опит да се изпрати заповедта за уволнение отново чрез куриер, лицето е търсено два пъти и никой не е намиран на адреса. Съмненията ни са,че служителят се укрива умишлено.
Въпросът ми е следния: Следва ли на обратната разписка служителят да напише, че не е открит на адреса и освен неговия подпис да се подпише и още едно лице като свидетел? Срещала съм подобна практика, че в такива случай може да се приеме, че работодателят е направил всичко възможно за връчване на заповедта.
Ако се сетите за други варианти за връчване, ще се радвам да ги споделите.
just__me
Младши потребител
 
Мнения: 60
Регистриран на: 12 Юни 2013, 16:45

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 46 госта


cron