начало

Обиколката на Гешев продължава – срещна се с прокурори от Велико Търново Обиколката на Гешев продължава – срещна се с прокурори от Велико Търново

Трябва ли да финансирам или купувам пари в брой кола?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Трябва ли да финансирам или купувам пари в брой кола?

Мнениеот jakemendonza » 02 Сеп 2018, 20:02

Търся да си купя кола (за вечери, уикенди, ваканции и може би някои писти). Не ми трябва обаче да отида на работа, защото вземам влака.

Печелям около 8150 щатски долара месечно преди приспаданията и нетният доход е около 5000 долара на месец. Имам 18 000 долара студентски заем на 1,5% от годишна АПР, която се изплаща на брутния доход преди данъци, а не на нетния доход. Наем и сметки е около 1300 щатски долара на месец, което ме оставя с малко над $ 3500 на месец в брой. Поставям около 2500 долара на месец в спестявания, включително фонд за индексите на Авангард.

Въпреки всичко това имам спестявания на стойност над 13 000 долара, тъй като в миналото бях направил лош финансов избор.

Търся да купя кола за около $ 5000 и да застраховам, данък и гориво ще бъде около $ 250PCM. Имам три възможности:

Купете пари и отнемате 40% от спестяванията

Вземете заем на 3% от Април за 12 месеца (имам кредитен рейтинг 999 и няма други неизплатени дългове)

Изчакайте 6 месеца, докато спестя над 25 000 долара, а след това направете 1

Недостатъкът с чакането е, че имам много приятели, които ми харесват да правят автомобилни неща с (да отида на пистата, да се срещам или да се карам случайно) и така чакането би поставило ограничение на обществения живот.

Благодаря!
jakemendonza
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 09 Авг 2018, 03:40

Re: Трябва ли да финансирам или купувам пари в брой кола?

Мнениеот svegrigorov » 03 Сеп 2018, 00:56

Лизингът е най-скъпия начин да финансираш автомобил. С каквато сума разполагаш като спестявания си купи колата. Разумно е стойността й да не надвишава половината от нетния ти приход за годината, защото се обезценява много бързо.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 178
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Трябва ли да финансирам или купувам пари в брой кола?

Мнениеот jakemendonza » 03 Сеп 2018, 21:48

svegrigorov написа:Лизингът е най-скъпия начин да финансираш автомобил. С каквато сума разполагаш като спестявания си купи колата. Разумно е стойността й Akinator Xender Kik да не надвишава половината от нетния ти приход за годината, защото се обезценява много бързо.


благодаря много за отговора и съм съгласен с вас
jakemendonza
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 09 Авг 2018, 03:40

Re: Трябва ли да финансирам или купувам пари в брой кола?

Мнениеот smithclarkson01 » 02 Май 2019, 01:53

Дилърите получават стимули от банки и производители (които често имат затворена кредитна институция) за финансиране на автомобили. Ако те са готови да споделят този стимул с вас, те биха могли да направят по-добре от цената в брой. Като цяло, съветът е първоначално да се договори цената на автомобила отделно от финансирането (и търговията, но нямате такава). След като сте доволни от общата цена на превозното средство, можете да се откажете от подхлъзване и да се откажете от продавача и да признаете, че сте готови да платите в брой. Ако той предлага допълнителна отстъпка за финансиране, страхотно. Ако той крие цената или във всеки момент не сте доволни от това къде са нещата, ставайте и си тръгвайте. Има много коли и много места, които ги продават.
smithclarkson01
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Апр 2019, 00:23


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron