начало

Главният прокурор ще пише механизъм за реакция при засягане на независимостта на обвинители Главният прокурор ще пише механизъм за реакция при засягане на независимостта на обвинители

Пътуване в командировка официален празник

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пътуване в командировка официален празник

Мнениеот bludniq_sin » 10 Май 2018, 17:28

Привет, не мога да намеря отговор на въпроса, надявам се да не съм пропуснал темата. Ситуацията е следната:
Служител е командирован в чужбина за Х дни (15 например), Първият ден от заповедта за командироване е официален празник, в този ден служителят пътува със самолет 14 часа (т.е през целия ден пътува). Въпросът ми е дали работодателят му дължи трудово възнаграждение в двоен размер за съответния ден съгласно чл. 262 КТ и ако да какъв е аргумента и ако работодателят твърди, че той реално не бил престирал работна сила тъй като реално бил пътувал. И прав ли е работодателят да твърди това.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 952
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56


Re: Пътуване в командировка официален празник

Мнениеот bludniq_sin » 17 Май 2018, 13:34

karanedeff, благодаря. Може би трябваше да уточня, че прочетох наредбите, както и погледнах в КТ и питам, понеже не успях да си отговоря на въпроса. Ако е ок, посочи нормите които считаш, че дават отговор на въпроса ми. Това би ми било вероятно по-полезно.


* На 17.05.2018г. модератор извърши корекция на мнението.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 952
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron