начало

Появиха се още двама кандидати за членове на прокурорската КАК Появиха се още двама кандидати за членове на прокурорската КАК

Извършване на чужда работа без пълномощно

Казуси за недвижими имоти


Извършване на чужда работа без пълномощно

Мнениеот anabolcho » 09 Фев 2018, 19:55

Здравейте! Търся съвет за следният казус. През 1990г. имота ми е отчужден и съм обезщетен с разрешение правото на строеж в който да има магазин на общината. След предложен от тяхна страна неприемлив от моя страна договор за облигационни взаимоотношения имайки предвид инфлацията и предложения от моя страна анекс към договора за по справедливо определяна на облигационните взаимоотношения до договор не се стига и те се отказват от строежа(устно). Решавам да предприема риска и да изградя техния обект със собствени средства и труд защото моя е над техният с идеята да го придобия след това ( по някакъв начин). От 25 години съм във фактическо владение на обекта през това време общината не се е поинтересувала по никакъв начин от обекта. Чаках да го придобия по давност но наложиха мораториум. Към днешна дата обекта е актуван като общински и е гласуван да бъде обявен за продан на търг. След дълго четене на закона разбрах че не съм владелец защото нямам правно основание при строежа да го придобия. Не съм и държател защото нямам договореност с тях да го ползвам. Но имам някаква надежда като извършил работа без пълномощно и със знанието на собственика да получа някакви обезщетения. До колкото разбирам ако мога да се позова на това давността започва да тече от момента в който собственика е искал да си поеме имота. и ако имам право по този иск той към кои пари ще се отнесе към 1990г и след деноминацията да получа едно нищо или към днешните пари и стойността на материалите към днешно време . Ще се радвам ако предложите и друго на което мога да се захвана.
anabolcho
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Фев 2018, 19:22

Re: Извършване на чужда работа без пълномощно

Мнениеот vili_spasova » 14 Фев 2018, 14:16

Здравейте.
Когато става въпрос за недвижими имоти /а и не само/ е много хубаво не само да прочетете законите, но и да съберете документите, които имате по конкретния казус и да посетите адвокат, нотариус, или поне някой познат юрист. В питането Ви има специфика, която най-вероятно, ще се изясни при преглеждането на документите. Има значение кога и как сте реализирали правото на строеж, има ли издадени строителни книжа и разрешение за строеж, кой точно имот е актуван /цялата сграда ли или само обект от сградата/ като общински, и кога при положение, че твърдите, че общината не се е интересувала години от имота си. Вярно е, има мораториум за придобиване на общински имоти, но пък има и подобрения в чужд имот. Също така има и давностни срокове и т.н.т. При положение, че сте вложили немалко средства и сили при изграждане на сградата е хубаво да защитите интересите си и да потърсите компетентна помощ. Вярвам, че парите дадени за консултация, ще са несравнимо малко в сравнение с цената на имота, който споменавате, че владеете.
http://www.audibg.com

Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 624
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron