начало
Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават

Спешно действие

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Спешно действие

Мнениеот valentinom » 24 Ное 2017, 04:20

Двама съдружници сме в ООД."Колегата" извърши престъпления с огромни суми на дружеството,чрез негови подставени лица,които доведоха до публична продан на недвижимости на фирмата.За тези действия се води досъдебно п-во.Може ли досъдебното производство да спре публичната продан,трябва ли да има влязла в сила присъда за това или повдигане на обвинение,на какво можем да се позовем?
valentinom
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 03 Окт 2017, 23:51

Re: Спешно действие

Мнениеот svettoslav » 24 Ное 2017, 17:39

Адвоката ви ще се позове на каквото може.
В закона ясно са изброени основанията на спиране на изпълнението на съдебния изпълнител.

Зависи какви престъпление са извършени също.
Евентуално може да искате обезпечение на граждански иск по НПК. Зависи от обстоятелствата.
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3901
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

Re: Спешно действие

Мнениеот teogeo » 24 Ное 2017, 20:01

valentinom написа:Двама съдружници сме в ООД."Колегата" извърши престъпления с огромни суми на дружеството,чрез негови подставени лица,които доведоха до публична продан на недвижимости на фирмата.За тези действия се води досъдебно п-во.Може ли досъдебното производство да спре публичната продан,трябва ли да има влязла в сила присъда за това или повдигане на обвинение,на какво можем да се позовем?


Не, не може.

Освен с чл. 440 от ГПК да опитате, ама много мътна работа... Много неяснота има в казаното от Вас.
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1550
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Спешно действие

Мнениеот valentinom » 30 Ное 2017, 02:19

Извършените от съдружника ми престъпления са много: самоуправствени действия срещу мен,ограничаване на достъпа ми до дружеството,смяна на всички брави,кражба на всички счетоводни документи,лично счетоводителят ми каза,че бил забранил да ми бъдат предоставяни всякакви други документи,на среща с персонала е използвал обиди и заплахи,като опитва да лъже,че съм бил изключен от дружеството и опитва да им забрани да говорят с мен...Преведе по лични негови сметки огромни суми пари присвоени от дружествената сметка.Впоследствие съдружника ми се укри и остави брат си за пълномощник във фирмата,на който счетоводителят казва,че е предал всички документи,с ясна цел укриване от мене..Въпреки,че се укри съдружника ми взе заем в размер на 45 хил. лв. като кредитори по заема са негови подставени лица.Водих дело,но за съжаление съда призна осчетоводяваенто на зема,въпреки,че е изтеглен без решение на Общо събрание на фирмата,без мое знание и в разрез с дружествения договор където изрично е установено при какъв ред се теглят заеми..Именно по това задължение е изпълнителното дело сега.Какви са възможностите за противодействие според вас?
valentinom
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 03 Окт 2017, 23:51


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


cron