начало
Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават

Дело за лишаване от родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Дело за лишаване от родителски права

Мнениеот nikol_g » 22 Ное 2017, 19:43

Здравейте, случаят ми е следният: срещу мен е заведено дело за лишаване от родителски права от бащата на детето ми, който не го е припознал, в акта за раждане на детето е записано "баща неизвестен". Детето е на 13 години. "Бащата" още от раждането му заяви, че не желае да има нищо общо с него, видя го за пръв път на 4-годишна възраст и до момента двамата почти не са имали контакт, за финансова помощ не може и да се говори. Майка му, т.е. бабата на синът ми, няколко пъти ме е заплашвала, че ще ми го вземат, защото той е тяхно дете, а аз да го забравя и да си родя друго... факт е, че сега действително има заведено дело срещу мен, като причината е, че не се грижа за сина си и съм го оставила едва ли не на улицата. Тъй като беше подаден сигнал от "таткото" и до агенцията за закрила на детето, откъдето ми направиха проверка и установиха, че детето живее с мен, при много добри условия, ходи на уроци по чужди езици, тренировки и т.н. Не се притеснявам за глупостите, с които се опитва да ме атакува, защото истината е, че се грижа добре за детето си, имам финансови възможности, а и той ми е най-скъпото.
Но по темата: съдията оставя делото без движение и издава разпореждане бащата да докаже в едноседмичен срок, че е баща на детето. Той е адвокат и се е записал, че е гледал книжата, т.е. запознат е с разпореждането, но в съда не е получена разписка за връчването й, от която дата да тече този срок.
Въпросът ми е, тъй като в този случай адвокатът е и ищецът, може ли да се приеме, че е запознат с разпореждането и този срок тече от датата на гледане на делото, или трябва да се изчака разписката. Ако тя не бъде подписана какво ще се случи с делото, ще се прекрати ли и в какъв срок.
Бих могла да предявя иск за бащинство от името на сина ми, но това означава, че ще сме непрекъснато по съдилищата, тъй като за "таткото" е недопустимо да плаща издръжка и това е причината да не се е заявил като такъв. Бих го направила, за да разбере, че не може да е толкова безотговорен към детето и нагъл спрямо мен. Моля за насоки и съвети
nikol_g
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 22 Ное 2017, 17:23

Re: Дело за лишаване от родителски права

Мнениеот svettoslav » 23 Ное 2017, 12:48

Това че е разгледал делото не е = на запознаване с конкретното разпореждане.Ако не получи документа, в един момент същото ще се смята за връчено с последиците от това.
То така или иначе е за прекратяване . Все едно комшията ви да заведе и той дело за същото. И още двама -трима покрай него, .....твърдейки че са бащи 8)

Колкото аз съм леля му бе бащина линия :lol:
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3901
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

Re: Дело за лишаване от родителски права

Мнениеот nikol_g » 24 Ное 2017, 02:50

Благодаря!
nikol_g
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 22 Ное 2017, 17:23


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron