начало
Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров

Няма домоуправител

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Няма домоуправител

Мнениеот 11111111111 » 13 Окт 2017, 12:42

ЕС не е в състояние да излъчи управител, нито дори да свика събрание, нито да наеме фирма. Има ли реално работеща процедура кметът да назначи управител?

ЕС има приет правилник за вътрешния ред, но полицията не го признава, защото е с малко подписи, въпреки че е от трето събрание и това е законно. Как може да бъде принудена полицията да признае правилника и да наложи изпълнението му? В момента тя препраща всички сигнали до прокуратурата, за да си спести, каквито и да е действия, a от прокуратурата отговарят, че няма престъпление, и да се сезират органите на ЕС, каквито няма. За едно от нарушенията прокуратурата казва, че е нарушение на наредба, но без да задължава полицията. Как може да се принуди прокуратурата да издаде указания със задължителен характер към полицията?

Нарушителите са предупреждавани от полицията с предупредителен протокол, но това не ги спира. Глоби също не ги спират, а и такива няма, защото няма кой да ги наложи. Общината също не иска, освен полицията. Освен глоби може ли силово полицията да наложи прилагането на правилника, не само да съставя актове, особено ако това е записано като възможност в правилника?

Констативен протокол не може да се състави, защото няма кой да накара хората да влизат в противоречие и пряк конфликт с опасни криминални лица - може да се събере само един подпис. Външни лица могат ли да се подписват и това да има сила?

Има и краен вариант да се наеме охранителна фирма или физическо лице за охрана, което да налага изпълнението на точките от правилника, но при викане на полиция в конфликтния момент има сериозна вероятност тя да се противопостави на охранителите, въпреки, че ще е противозаконно. Какво ще следва? Вероятно трябва да присъства и адвокат, и всичко да се заснема, за да се знае как полицията нарушава законите, а после да се съди?
11111111111
Младши потребител
 
Мнения: 40
Регистриран на: 30 Апр 2016, 12:13

Re: Няма домоуправител

Мнениеот lakavitsa » 14 Окт 2017, 19:58

Има едно задължение на Общинска / Районна администрация да свика ОС и да избере такъв, ако не е избран при условията на ЗУЕС, Заключителните и ;;;;разпоредби на същия закон.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 592
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00

Re: Няма домоуправител

Мнениеот lakavitsa » 14 Окт 2017, 20:05

Въпреки че твърде малко кметове се наемат да използват тази процедура. Дали защото не е реална?
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 592
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00

Re: Няма домоуправител

Мнениеот 11111111111 » 15 Окт 2017, 15:31

Да, май това не е много реално - има го на няколко места в закона, но е обвързано с някакви срокове за нещо друго. А и формално се води, че домоуправител има, но му е изтекъл мандата. Друг е въпросът доколко по документи събранието е било законно и изобщо има ли такива документи, или ще се води, че събрание и домоуправител никога не е имало законни. Иначе досегашният по закон е длъжен да изпълнява, но не го прави и няма кой да го накара. Не е и да няма инициатива за свикване на събрание, но тя е само от един, и тя се саботира с късене на поканите. Освен това няма желаещи кандидати за домоуправител. И да посочи кмета някого, той като пак не иска да изпълнява, не знам как ще бъде принуден. Затова ще е добре да се погледнат и въпросите за другите възможности от първия пост.
11111111111
Младши потребител
 
Мнения: 40
Регистриран на: 30 Апр 2016, 12:13

Re: Няма домоуправител

Мнениеот lakavitsa » 17 Окт 2017, 19:45

Всичко се свежда до необходимостта от регулация от страна на държавата, 111111. Иначе подобия на ЗУЕС в Европа бол. Призваните у нас да извършват контрол по прилагането му, на този закон, нямат материалните и други, или нематериални и материални стимули за друго, загрижени за следващите избори... Никакви стимули, поне малко за тези управители на ет. собственост, които понякога за едната, ако щете апостолска ангажираност, за благото на съседите си и за себе си, проявяват добронамереност, и упорито спазват най-общо казано, на правилата, съгласно създадения преди около 8 години, колкото и несъвършенства да има, закон. Късат. И срещу това има лек. Витрина със защитно поставено стъкло, ако и това не помага, катинар-/че/ върху витрината, а ако и това не помага - техниката / технологиите помага/т. Камерата/миниатюрна възспира набезите в/у усилията на съобщаващите. Колкото и педантично да е. Живеем в такива времена. Упоритост. Споменах регулация на държавата - в една от централноевропейските държави са по-напред при прилагането на закони подобия на ЗУЕС при неспазване на съответния закон, или при неприлагането му идват и запечатват апартамента от Общ./районна администрация. Къде сме ние.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 592
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron