начало
Председателката на САС съди колега за обида и клевета, иска 80 000 лева Председателката на САС съди колега за обида и клевета, иска 80 000 лева

Моля за съвет относно спор с Ebay

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Моля за съвет относно спор с Ebay

Мнениеот cerebral » 10 Окт 2017, 20:25

Здравейте, проблема е следния преди около 6 месеца продадох артикул в Ebay купувача каза че е го е получил счупен разбрахме се да ми го върне и ще му върна парите, той така или иначе не показа документ че ми го е пратил на обратно аз съответно и нищо не съм получавал. Еbay взеха негова страна и му върнаха парите аз отказах да ги възтановя на Ebay (просто на инат не е чесно според мен това, не показа никакви доказателства че го е пратил на обратно, това че има хубав рейтинг и е англичанин а аз българин не значи че трябва да свеждам глава) та по темата... аз пари на Ebay не искам да давам (става дума за 130 долара) след няколко приятелски писма от тяхна страна вече получих и такова че ще си търсят парите по правен път. Това и ми е въпроса какво да очаквам?
Извинявам се ако темата не е за този раздел...
cerebral
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Окт 2017, 20:14

Re: Моля за съвет относно спор с Ebay

Мнениеот borovinka » 12 Окт 2017, 10:23

Очаквайте да си потърсят парите по правния ред, посочен в общите правила за употреба на сайта, с които сте се съгласил, че сте прочел, когато сте се регистрирал там.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1460
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Моля за съвет относно спор с Ebay

Мнениеот zmeyan » 13 Окт 2017, 15:02

Моят съвет не е правен, а житейски.

Не се занимавай занапред с Ebay.

Това е един измамнически сайт, който нарушава собствените си правила.
Пример - при спор между купувач и продавач се дава срок от 10 дни за реакция на другата страна (не повдигналата спора). След 8 дни Ebay разрешават спора в полза на повдигналия спора и автоматично удържат парите от сметката на другата страна.
На 9-тия ден другата страна се разравя и почва да звъни вкл. и до САЩ, разходи за телефони, разправии и т.н. Защо е взето решение преди 10-тия ден? Отговорът е: "Не можем да отговорим на този въпрос, не знаем, но е така. Ако искате пуснете жалба или ни съдете."

В случая дело нямаше, защото загубата беше около 100евро и на хората не им се занимаваше с мошениците и лъжците от Ebay.
Жалба се опитаха да пуснат хората в самия Ebay, но се оказа невъзможно, тъй като е бланкетна формата и няма точно такава опция, а когато се касае за разрешен спор - няма възможност за жалба...

Хората, а и аз вече не продаваме в Ebay, не ползваме и свързаните с тях PayPal. Чат-Пат купуваме нещо, само когато нямаме друг избор!

Ако си сигурен в правотата си, остави ги да те съдят.
Но провери добре дали са си спазили срока от 10 дни за реакция и дали не са те уведомили, че ако не реагираш навреме, ще присъдят в полза на другата страна.

При спорове в Ebay, ако другата страна не реагира навреме в срока, спорът не се разглежда по същество, а "служебно" присъждат в полза на другата страна. А както посочих вече, понякога го правят (служебно) и преди да изтече дадения срок, теглят ти парите и не ги интересува нищо!
zmeyan
Потребител
 
Мнения: 153
Регистриран на: 01 Фев 2008, 14:15

Re: Моля за съвет относно спор с Ebay

Мнениеот cerebral » 15 Окт 2017, 16:05

Бях предупреден да... но при условие че купувача не ми е върнал стоката на какво основание ще вземат негова страна? Нито купува нит ибей имат черно на бяло че ми е върнат артикула. Ако бях си получил артикула щях да платя нищо не получих....
Как става това съдене за истинско дело ли си говорим или просто ще се изръси някаква призовка у дома да възтановя разходите и дължимата сума и след някакъв срок след като не си ги платя ще дойде съдия изпълнител да ми вземе телевизора и хладилника?
cerebral
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Окт 2017, 20:14


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron