начало
Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото

Има ли начин да ми се възстанови капаро

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Има ли начин да ми се възстанови капаро

Мнениеот svetlasnt » 17 Фев 2017, 21:17

Здравейте, имам следният проблем: синът ми се записа за летен лагер, плати капаро и подписахме "договор за организирано групово пътуване с обща цена, съгласно закона за туризма". Според него ако остатъкът от сумата не се заплати 1.06-30.06, капарото остава в полза на туроператорът. И при анулации на пътуването се заплащат неустойки 14 дни преди началната дата - 30% от цената на услугата и т.н. Искам да се откажа от договора и пътуването и разговарях с агенцията, а те отговориха, че според този договор не се връща капаро. Моля за съдействие и разяснение дали са прави или ме лъжат. Тъй като разбрах, че на други записани и отказали се като нас са върнали внесените пари.
svetlasnt
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Фев 2017, 21:01

Re: Има ли начин да ми се възстанови капаро

Мнениеот kalahan2008 » 17 Фев 2017, 23:19

Не е възможно да се даде конкреен отговор на въпроса Ви, без да се прегледа договорът в цялост. За целта най-добре се обърнете към адвокат.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3006
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron