начало
Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото

Банка ми е продала личните данни неоснователно

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Банка ми е продала личните данни неоснователно

Мнениеот dimitrove » 12 Яну 2017, 13:10

Здравейте,
Мога ли и как да осъдя банка, която е продала личните ми данни, на колекторска фирма, 2 години, след като съм си погасил всички задължения към тях и имам документ за това?

Случаят е следният:
Имал съм кредитна карта към банка, поради недоглеждане и небрежност, не съм си покрил таксите и вноската, с две думи виновен съм. От банката започнали да ме съдят, но аз съм тънел в неведения, което си е мой проблем. Вероятно от банката или ЧСИ са видели, че се осигурявам на добра заплата, в крайна сметка разбирам, чак когато има искане за запор на сметката ми. В крайна сметка има една приказка "Кьорав карти не играе" и си плащам всички задължения. Няма да изпадам в подробности, как ЧСИ то промени сумата в последствие и искаше допълнително суми, които се оказа че не дължа, както и да е, парите му бяха преведени по банков път, в същата банка, от която си искаха парите и за моя радост, имам всички документи.
Преди около 2 години мисля беше, бях погасил всички дължими суми, като от кантората на ЧСИ ми изпратиха след мое настояване и документ, в който пише, че съм погасил всички такси, таксички и прочие по това дело.

Да кажем 2 години по-късно, преди около 2 месеца ми се обаждат от колекторска фирма, от където твърдят, че въпросната банка е продала дълга ми на 14.11.2016 година (тоест 2 години , след като аз съм погасил всичко и имам документ) и съответно желаят да пристъпя към плащане на дълга, които вече съм платил, както казах, преди 2 години!
Разбира се разполагат с всички мои данни, като имена, адрес, ЕГН, телефон за контакти и тн.
Изпратиха ми и документ, които показва, как въпросната банка ги оторизира/продава дълга ми (!?).
Разбира се, изпратих на колекторската фирма документа с който разполагам, и вече 2 месеца чакам от тях отговор, че не дължа нищо, като от въпросната колекторска фирма твърдят, че са разговаряли с ЧСИ то и той е потвърдил, че съм изплатил всичко, но чакали отговор от банката и не се знаело кога ще има такъв отговор.

Питането ми е, мога ли да заведа дело срещу тази банка, въз основа на това, че не правомерно е продала нещо несъществуващо, като моят дълг и са продали личните ми данни, без никакво основание.
И друг въпрос, ако някой адвокат има интерес към подобно дело и има опит разбира се, дали би се ангажирал с моят проблем. От Пловдив съм.
Поздрави
dimitrove
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Яну 2017, 12:51

Re: Банка ми е продала личните данни неоснователно

Мнениеот bobi9 » 12 Яну 2017, 14:48

Не се занимавайте с глупости. Няма за какво да ги съдите, докато не претърпите някакви най-малко вреди. Те не са ви продали личните данни, а са продали несъществъващо вземане. Тва си е проблем на банката и колекторската фирма, да си се оправят. Колекторската фирма уведомете с препоръчано писмо с обратна разписка, или на място да ви сложат входящ номер, като приложите документа от ЧСИ и платежните.
bobi9
Потребител
 
Мнения: 274
Регистриран на: 21 Фев 2014, 17:46

Re: Банка ми е продала личните данни неоснователно

Мнениеот dimitrove » 12 Яну 2017, 14:59

Благодаря за отговора.
Според вас, няма никакво значение,че са ми продали личните данни без основание на трето лице?

Според закона за личните данни, глобата за предоставяне на лични данни без основание за това е от 10000 до 100 000 лева.
dimitrove
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Яну 2017, 12:51


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта


cron