начало

Иван Гешев: За какво да подавам оставка? Че си върша работата? Иван Гешев: За какво да подавам оставка? Че си върша работата?

Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот miko_pk » 04 Дек 2014, 13:12

Колеги, каква е ползата от файдата, ако няма кяр или каква е ползата от това да изучиш в Института, да изтърпиш стоически едно чудо бабичони( Средкова), да си вземеш прословутата адвокатура и да се чудиш какво да правиш!?
Драмата е в това, че аз работа имам, прилична, нормална, ходя с костюм и карам нова кола, работя с чужденци( културни хора), заплащането също е прилично- 1000 лева, НО за какво са ми тия дипломи, дипломки, уверения, удостоверения и тем подобни.
Ще кажете право не си работил- да , ама не- 4 години бях сътрудник на един дрътльо- смея да твърдя, че от него много научих и се ориентирам в материята. Видях обаче и тъмната страна- с адвокатстване пари изкарват само някой- шестаци, полоковници, масони- псевдо и кандидат такива, извършващи дейност за техните приятели- шестаци, масони,дрътльовци! За съжаление в тях е капитала! И всичко води до ДПС..........За младите остават 500 лева на месец- не ме разбирайте погрешно- малцина докато се учат вземат изобщо нещо.Не съм алчен или неблагодарен, прост се чудя каква е тая професия, с която не можеш да се издържаш?
Ако решиш сам да се впишеш- отново самоубийство- несъвместимостта с трудово ПРО, те оставя на улицата, правната помощ и тя е една мъгла- там има 11 милиона недостиг- я плати държавата, я не! А и за жманго почивен ден няма- гепи когато му попадне. Та така, ако някой може каже къде вижда ползата от файдата, при острата липса на кяр, бих го поздравил. Дискусията считам за обща и важна -и студенцията е редно да си задава тези въпроси!
Последна промяна miko_pk на 04 Дек 2014, 17:44, променена общо 1 път
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 211
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот ivanov_p » 04 Дек 2014, 15:16

В правото трябва и диплома, само с фитнес не става!
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3348
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот miko_pk » 04 Дек 2014, 16:41

Колега, именно обратното Ви казвам- дипломи един шкаф, а дъртака-полковник-масон, събира хонорара и иска да му работиш като младши за 500 лв- тука ще да е изначалната липса на файда- за какво ми беше и СУ и диплома и правоспособност, та и адвокатура отгоре? Как се гледа семейство с такива доходи? Wahnsinn...
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 211
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот commodoro » 04 Дек 2014, 18:33

Сред юристите психичните заболявания са много често срещани.
commodoro
Потребител
 
Мнения: 159
Регистриран на: 04 Фев 2013, 23:11

Re: Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот ivanov_p » 04 Дек 2014, 20:49

Право е момчето. Заплатите в България обезсмислят ученето. Не може на юрисконсулт да се плаща минимална адвокатска такса за едно дело, а на млад адвокат такса и половина. И ако за пенсиониран юрист 300 лв. към пенсията може и да са добре, за млад адвокат са на никъде.
Капитализъм!
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3348
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот jimi66 » 12 Юни 2019, 13:21

Много готино заглавие си постнал, много ме кефи - "Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?"!

Ще си го запиша и като видя някой колега, ще му го задам!

Според мен, човек не трябва да разчита на доходи само от едно място. С тези знания от СУ, успоредно с адвокатурата, можеш да учредиш ( на името на роднина ) фирма и да развиваш някакъв бизнес. Да инвестираш в нещо, което да даваш под наем. Да работиш още нещо дребно на граждански договор.

Всичко е въпрос на идеи и смелост да се опиташ да ги реализираш.
jimi66
Младши потребител
 
Мнения: 88
Регистриран на: 27 Дек 2012, 12:25

Re: Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот lexy21 » 12 Юни 2019, 23:57

Никаква идея защо се реанимира тази тема след 5 години, явно е още актуална, но истината за мен е, че няма кяр, ако някой чака файда без да вижда ползата... от ученето. Да остави децата си недоучени, за да провери теорията -за нуждите на социологията. И, естествено, да учреди фирма на името на роднина :lol:
П.П. Не, че се подигравам, напротив - сещам се за собствения си брат, който, завършвайки най-реномирания за времето си техникум през 1992 г., влизаше в люти спорове с майка ми по въпроса дали ще кандидатства във ВУЗ с безапелационния аргумент "ама за какво да ставам беден, безработен инженер, като мога просто да съм мутра". Е, сега е шеф на IT - тата в българското представителство на един от най-големите световни технологични гиганти със заплата, която аз не мога да докарам чисти за 6 месеца и това е, защото майка ми му разби мутрата.
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2588
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron