начало
Президентът върна избора на Чолаков за шеф на ВАС Президентът върна избора на Чолаков за шеф на ВАС

Неплатени битови сметки

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неплатени битови сметки

Мнениеот kkatmom » 28 Авг 2012, 21:27

Здравейте,

Наскоро купих имот, за който се оказа, че не са плащани сметките за вода от години и са натрупани над 500 лева. Естесвено, бившия собственик прекрати всякаква комуникация с мен след като си взе парите, а адресната му регистрация е в купения от мен имот. Според договора "всички режийни разноски са за сметка на продавача".

Интересува ме дали има смисъл да си търся правата по съдебен път (и най-вече дали съдебните разходи няма да надвишат сумата от 500 лева). Има ли вариант да не плащам и аз водата и да чакам давност за старите задължения?
kkatmom
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Авг 2012, 20:54

Re: Неплатени битови сметки

Мнениеот TheOldMan » 28 Авг 2012, 21:44

Отивате във ВиК-то с нотариалния акт и си отваряте/прехвърляте партидата на ваше име. Плащате сметките след датата на договора за покупко-продажба. Предните задължения не са ваши - те са на предния собственик, ВиК-то да си го търси.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1569
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron