начало
Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната "реформа"

съкращаване щат

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


съкращаване щат

Мнениеот vjricheva » 15 Яну 2012, 14:58

Здравейте,имам нужда от помощ!
Има длъжности,на които се съкращава щата,но работодателят им предлага друго работно място.Проблемът е,че са на постоянен трудов договор,а работодателят иска да има срок на изпитване,за да провери как се справят на другото работно място.Как трябва да се получи,като преминаването от безсрочен на срочен е забранено от закона,освен в случаите,когато лицето само поиска писмено.С допълнително споразумение може ли да остане от постоянен трудов договор отново на същия,но със срок на изпитване?
Вторият ми въпрос е:обезщ.по чл.220,ал.1 коя брутна заплата се изплаща,тази с постоянен характер или последна заплата по последно възнзграждение,която е по-висока от постоянната,защото има ДМС?
Благодаря!
vjricheva
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Яну 2012, 21:28

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron